powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

ΑΕ Νίκαια: "Διαιτητής και βοηθός απέτυχαν ολοκληρωτικά"

Written By Unknown on Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 | 1:35 π.μ.



"Με την παρούσα ανακοίνωση, θα θελαμε να εκφράσουμε το αίσθημα αδικίας που διακατέχει την ομάδα μας. Από την έναρξη του πρωταθλήματος η αντιμετώπιση που τυγχάνει η ΑΕ Νίκαια από διαιτητές και βοηθούς, προσβάλει το άθλημα και το κοινό αίσθημα του "ευ αγωνίζεσθαι". Πάγια τακτική του συλλόγου μας είναι να μην ασχολούμαστε με την διαιτησία, όμως σήμερα, Κυριακή 17/01/2016 στον αγώνα της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α κατηγορίας της ΕΠΣ Πειραιά Περαμαϊκός- ΑΕ Νίκαια, αναγκαστήκαμε να παρακολουθήσουμε ένα "έργο", με αρνητικό πρωταγωνιστή τον διαιτητη κ. Τσανάκα καθώς και τον βοηθό του κ. Ζορμπά και έτσι δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς στην διαιτητική ανεπάρκειά τους.

Στον πρώτο ημίχρονο δόθηκε ως γκολ για τον Περαμαϊκό, ένα καθαρό οφ σάιντ, ενώ σε αντεπίθεση της ομάδας μας, ο παίκτης μας δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα από τον αντίπαλό του (και με τα δύο πόδια)και αντί για απευθείας κόκκινη κάρτα δέχθηκε κίτρινη. Το ίδιο συνέβη και σε αντίστοιχο μαρκάρισμα κατά την διάρκεια του 2ου ημιχρόνου, στην περιοχή του κέντρου, όπου και πάλι ο κ. Τσανάκας δεν υπέδειξε ούτε καν κίτρινη κάρτα, αντί να του δείξει κόκκινη και να τον αποβάλλει (ο παίκτης του Περαμαϊκού είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα).

Στα τελευτία λεπτά του αγώνα παίκτης της ομάδας μας ανατράπηκε από "τελευταίο" παίκτη του Περαμαϊκού μέσα στην μεγάλη περιοχή, όμως ο διαιτητής έδειξε άουτ, αντί για πέναλτι. Διαιτητής και βοηθός απέτυχαν ολοκληρωτικά να διαχειριστούν σωστά την ομαλή ροή του παιχνιδιού, δεχόμενοι τις εσκεμμένες καθυστερήσεις των αντιπάλων μας και επιτρέποντας σκληρά μαρκαρίσματα. Είναι υποχρέωσή μας να εκφράσουμε όλη αυτή την αγανάκτηση που δημιούργησε η διαιτησία και να επιδιώξουμε να θωρακίσουμε τον ιδρώτα των παικτών μας.

Παρακαλούμε τα αρμόδια όργανα να πράξουν τα δέοντα, έτσι ώστε να υπάρχει ήθος και ισονομία σε διαιτητές και βοηθούς, να κρίνονται και να τιμωρούνται όταν αυτό επιβάλλεται για το κάλο του ποδοσφαίρου και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Στο περιθώριο της συγκεκριμένης ανακοίνωσης το Δ.Σ. της ομάδας μας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Περαμαϊκό για την άψογη φιλοξενία της ομάδας μας. Με τιμή Δ.Σ. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ "

«Σφαγή» στο Πέραμα


Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον διαιτητή Τσονάκα και τον βοηθό του Ζορμπά που παρέδωσαν δωρεάν μαθήματα διαιτησίας η Νίκαια γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Περαμαϊκό σε μία αναμέτρηση που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε φύγει με βαθμό ή βαθμούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν προκλητικοί με τις αποφάσεις τους γεγονός που προκάλεσε τον εκνευρισμό των παικτών και του πάγκου. Το ρεσιτάλ των διαιτητικών αποφάσεων ξεκίνησε στο 35ο λεπτό όταν και ο Ταμπουράκης σκόραρε βρισκόμενος σε προφανή θέση οφσάιντ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Φύπε δέχθηκε δολοφονικό μαρκάρισμα με τα δύο πόδια με τον διαιτητή Τσονακά να κλείνει τα μάτια και να δείχνει απλώς την κίτρινη κάρτα ενώ σε παρόμοια φάση στο δεύτερο ημίχρονο με θύμα αυτή τη φορά τον Καλογήρου, χαρίστηκε και δεν έδειξε ούτε την κίτρινη κάρτα που θα ήταν η δεύτερη για τον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 85’ όταν και ο Βαλσαμάκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να υποδεικνύει άουτ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Νίκαια παρουσίασε δύο πρόσωπα. Στο α’ ημίχρονο ήταν εγκλωβισμένη. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά και αποσυντόνισαν τη Νίκαια η οποία αδυνατούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Ο Τριανταφύλλου με τον Καλογήρου ήταν καλά κλεισμένοι και δεν μπορούσαν να μεταφέρουν το παιχνίδι στα αντίπαλα καρέ ενώ και οι πολλές λάθος μεταβιβάσεις δεν της έδωσαν την ευκαιρία να φανεί αρκετά επικίνδυνη και προσπαθούσε να απειλήσει με μεγάλες μπαλιές που είχαν κυρίως στόχο τον Σταυράκογλου. Στην επανάληψη η εικόνα αυτή άλλαξε. Η Νίκαια κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο έχοντας να αντιμετωπίσει πέρα από τον Περαμαϊκό και τη διαιτησία έφυγε με άδεια χέρια από το Πέραμα.

Το ματς

Έχοντας να αντιμετωπίσει τις πολύ σημαντικές απουσίες των Χατζή, Παπαδόπουλου, Κιουράνη και Μαλιώρη που αντιμετώπιζαν προβλήματα τραυματισμών, ο Πάρης Σταμπουλίδης πραγματοποίησε τρεις αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον αγώνα με τον ΑΟ Κορυδαλλός. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μέμπελι, δεξιά ο Θανόπουλος, αριστερά ο Λαουτάρης με τον Δασκαλάκη να βρίσκεται στο κέντρο της άμυνας έχοντας ως παρτενέρ του τον Βουρνάζο. Αμυντικά χαφ ήταν ο Καλογήρου με τον Τριανταφύλλου, στις πτέρυγες ο Βικάτος με τον Λουκάνι, δεκάρι ο Φύπε και μοναδικός προωθημένος ο Σταυράκογλου.

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος λόγω της χθεσινής βροχής πιθανότατα θα δυσκόλευε τις δύο ομάδες στο δημιουργικό κομμάτι. Όμως με τη συμπλήρωση 12’ στον αγώνα είχαν ήδη πραγματοποιηθεί τέσσερις τελικές. Αρχικά, μόλις στο 2’ ο Ταμπουράκης επωφελήθηκε από τις κόντρες με τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του αλλά το πλασέ του έφυγε ψηλά. Η απάντηση της Νίκαιας ήρθε στο 6’ όταν και ο Φύπε βγήκε στην κόντρα, τροφοδότησε τον Λουκάνι με την προσπάθειά του από πλεονεκτική θέση να καταλήγει άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ήταν και πάλι στο προσκήνιο. Ο Κανταράς πραγματοποίησε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Παπακαλοδούκα να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, για να κλείσει τον κύκλο των ευκαιριών ο Θεοδοσίου με ένα διαγώνιο σουτ που δεν ανησύχησε τον Μέμπελι.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο Περαμαϊκός είχε μία ελαφρά περιοχή, κρατούσε πιο πολλή ώρα τη μπάλα στην κατοχή του αλλά μέχρι εκεί δίχως να φανεί απειλητικός ενώ με την πίεσή του είχε βγάλει εκτός παιχνιδιού τη Νίκαια και την οδηγούσε εύκολα στο λάθος.

Για να φτάσουμε στο 35’ όταν και ο Περαμαϊκός άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Παπακαλοδούκας πλάσαρε τον Μέμπελι με τον Ταμπουράκη προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή να τη σπρώχνει στα δίχτυα ερχόμενος από αντικανονική θέση. Ο βοηθός Ζορμπάς όμως δε σήκωσε τη σημαία και το γκολ μέτρησε κανονικά παρά τις διαμαρτυρίες της Νίκαιας.

Αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος η Νίκαια έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει. Έπειτα από ωραίο συνδυασμό η μπάλα έφτασε στον Λουκάνι μέσα στην περιοχή αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ και χάθηκε η ευκαιρία.

Στο β’ μέρος η Νίκαια ήταν εμφανώς βελτιωμένη. Οι Τριανταφύλλου και Καλογήρου είχαν αναλάβει ένα πιο οργανωτικό ρόλο ενώ αρκετές φορές και ο Φύπε γυρνούσε πιο πίσω προκειμένου να πάρει μπάλα και να δημιουργήσει.

Στο 59’ ο Τριανταφύλλου έβγαλε απέναντι από τον Μεϊμάρογλου τον Βικάτο αλλά το πλασέ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Τριανταφύλλου από δημιουργός έγινε εκτελεστής δοκιμάζοντας το πόδι του έξω από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει εκτός.

Η Νίκαια είχε αυξήσει την πίεση της με τα μπακ να παίρνουν πιο ενεργό ρόλο  στο επιθετικό κομμάτι με τους Λαουτάρη και Κάγκα που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο στη θέση του Θανόπουλου, να ανεβαίνουν συχνά πυκνά. Στο 64’ ο Λαουτάρης εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά με τον Βουρνάζο να πηδάει ψηλότερα από όλους αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι ενώ στο 72’ ο Λαουτάρης σέντραρε από τα αριστερά με τον Λουκάνι να πασάρει με το κεφάλι στον Σταυράκολγου, εκείνος με τη σειρά του στον Φύπε ο οποίος έπιασε το διαγώνιο σουτ που πέρασε εκτός.

Ο Σταμπουλίδης βλέποντας την ομάδα του να έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή της και να πιέζει για την ισοφάριση πέρασε τον Βαλσαμάκη στη θέση του Λουκάνι αγωνιζόμενος πλέον με δύο επιθετικούς. Στο 78’ ο Καλογήρου έστρωσε στον Φύπε που έπιασε ωραίο σουτ με τη μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Η Νίκαια πίεζε για την ισοφάριση έχοντας πάρει αρκετά μέτρα στο γήπεδο και ο Περαμαϊκός αναζητούσε ένα δεύτερο τέρμα στην αντεπίθεση και στο 81’ λίγο έλειψε να κλειδώσει τη νίκη αλλά το τελείωμα του Ταμπουράκη έπειτα από πάσα του Μαυράκη ήταν κακό κι έφυγε άουτ.

Στο 85’ σημειώθηκε και η φάση του αγώνα με τον Βαλσαμάκη να τσιμπάει τη μπάλα και να ανατρέπεται καθαρά από τον αντίπαλό του με τον διαιτητή Τσονάκα να μην υποδεικνύει την παράβαση κι έτσι το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις:

Περαμαϊκός: Μεϊμάρογλου, Αγουρσαλίδης, Κανταράς (65’ Δεμερτζής), Αγγελετάκης, Καλούδης (88' Διαμαντόπουλος), Κατσιγιάννης, Θεοδοσίου, Φλέγκας, Ταμπουράκης, Θεολόγου (77’ Μαυράκης), Παπακαλοδούκας

ΑΕ Νίκαια: Μέμπελι, Θανόπουλος (46’ Καγκάς), Λαουτάρης, Τριανταφύλλου, Δασκαλάκης, Βουρνάζος, Λουκάνι (77’ Βαλσαμάκης), Καλογήρου, Σταυράκογλου, Φύπε (90’ Τζαβάρας), Βικάτος


Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσονάκας με βοηθούς τους Ζορμπά και Γαλάνη.

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com