powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Αγχωτική νίκη παρά το 5-2

Written By Unknown on Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 | 4:41 μ.μ.


Πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό 5-2 επικράτησε η Νίκαια του Ηφαίστου στο πλαίσιο της 23ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος κι έτσι έπειτα από ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας επέστρεψε στις εμφατικές νίκες ενώ παράλληλα βύθισε κι άλλο τον αντίπαλό της στη βαθμολογία.

Η εικόνα του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος του δεν αντικατοπτρίζει απόλυτα τον εύρος της νίκης παρά το γεγονός ότι η Νίκαια από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Πετρουμιανού μπήκε πιο δυναμικά αναζητώντας το γκολ θέλοντας να τελειώσει από νωρίς την υπόθεση τρίποντο. Μόλις στο 5’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα αλλά το πλασέ του Σπήλιου έπειτα από μπαλιά του Χρήστου πέρασε άουτ. Στο 11’ ο Φύπε δοκίμασε το πόδι του από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Κουμέντο να διώχνει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σπήλιος με σουτ αφύλακτος μέσα από τη μικρή περιοχή άνοιξε λογαριασμό στον αγώνα σημειώνοντας το 1-0. Με τη συμπλήρωση 15’ στο παιχνίδι ο Φύπε νικήθηκε και πάλι από τον Κουμέντο απομακρύνοντας σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ήφαιστος φάνηκε να αφυπνίζεται και ανέβασε την απόδοσή του πιέζοντας για την ισοφάριση. Στο 23’ ο Παναγάκος γύρισε το κορμί του μέσα στην περιοχή και πλάσαρε με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Ό, τι δεν κατάφερε στο 23’ πέτυχε 10 λεπτά αργότερα με κεφαλιά εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Γιακουμάκη φέρνοντας εκ νέου την αναμέτρηση σε ισορροπία.

Μετά το γκολ των φιλοξενούμενων η Νίκαια ανέλαβε και πάλι τη ηνία του αγώνα και στο 40’ λίγο έλειψε να προηγηθεί αλλά το πλασέ του Καλογερόγιαννη που είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και χάθηκε η ευκαιρία. Η απάντηση του Ήφαιστου στην ευκαιρία του Καλογερόγιαννη ήρθε στο 44’ αλλά το σουτ του Κουτσόγιωργα μέσα από την περιοχή σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μακρή.

Η Νίκαια για το πρώτο μέρος όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Στο 45’ ο Χρήστου αφού απέφυγε τον Τόυλιαγκάνοβ ήρθε ο Κουτσόπουλος να τον ανατρέψει με τον διαιτητή να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Μάλιστα ο Κουτσόπουλος αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα η οποία ήταν η δεύτερη και αποβλήθηκε. Ο Φύπε ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος γράφοντας το 2-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι δύο ομάδες έδειξαν μια νευρικότητα στο παιχνίδι τους και αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Ενώ έφταναν με αξιώσεις μπροστά από την αντίπαλη περιοχή υστερούσαν στην τελική πάσα μη μπορώντας έτσι να φτάσουν σε κάποιο τέρμα.

Παίζοντας με παίκτη παραπάνω η Νίκαια καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου μέρους βρήκε αρκετούς κενούς χώρους στην άμυνα του Ήφαιστου αλλά της έλειπε το καθαρό μυαλό προκειμένου να τελειώσει τον αγώνα. Και όσο η Νίκαια δεν τα κατάφερνε τόσο πίστευαν και οι φιλοξενούμενοι ότι μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

Στο 79’ ωστόσο ήταν πιο προσεκτική και έπειτα από συρτή σέντρα πάρε-βάλε του Χρήστου στον Βαλσαμάκη ο νεαρός επιθετικός προ κενής εστίας έκανε το 3-1. Η απάντηση του Ήφαιστου όμως ήταν άμεση και στο 81’ ο Χανιώτης μείωσε σε 3-2.  Ο Παναγάκος αμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά με τον Μακρή να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση αλλά στην επαναφορά ο Χανιώτης σε κενό τέρμα δεν δυσκολεύτηκε να δώσει και πάλι ενδιαφέρον στον αγώνα.

Όσα γκολ δεν επιτεύχθηκαν σε όλο το δεύτερο ημίχρονο μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, αφού ο Βαλσαμάκης δήλωσε και πάλι παρών στο 86’. Ο Φύπε έβγαλε τετ α τετ τον Βαλασαμάκη με τον τελευταίο αφού απέφυγε και τον Κουμέντο έδωσε και πάλι διαφορά ασφαλείας στη Νίκαια, 4-2. Η επισφράγιση της επικράτησης ήρθε ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90’ και πάλι με τον Φύπε. Ο Κάνδιας σέντραρε από τα δεξιά με τον Φύπε να παίρνει το ριμπάουντ έπειτα από απόκρουση του Κουμέντο σε προσπάθεια του Βαλσαμάκη και να διαμορφώνει το τελικό 5-2.

Νίκαια: Μακρής, Μαλλιώρης (50’ Κάμπια), Μουρατίδης, Δασκαλάκης, Κάνδιας, Τριανταφύλλου (46’ Παπαναστασίου), Σπήλιος, Φύπε, Καλογερόγιαννης, Χρήστου (87’Λαδένογλου), Βαλσαμάκης

Ήφαιστος: Κουμέντος, Τουλιαγκάνοβ, Σαλκετζής (45’ Γκίλας), Κουτσόπουλος, Άννινος, Χανιώτης, Κούτρας, Κουτσόγιωργας (69’ Πάχος), Γιακουμάκης, Παναγάκος (83’ Βλάσσης), Ζιώτης

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πετρουμιανός  με βοηθούς τους Σγάντζο και Χρηστάκο.

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com