powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Κάποιος να την ξεματιάσει

Written By Unknown on Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 | 2:28 π.μ.


Με τον Πάρη Σταμπουλίδη πλέον στο τιμόνι η Νίκαια επιζητούσε ένα νέο ξεκίνημα στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Άρη Αμφιάλης. Η ομάδα μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας από νωρίς να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα και να αποβάλλει το άγχος. Όμως, η τύχη για μία ακόμα φορά της γύρισε την πλάτη και χάνοντας κλασικές ευκαιρίες ενώ είχε και δοκάρι με τον Βαλσαμάκη στο 48’ μοιραία έμεινε στο 1-1. Κάτι ήξερε ο Ίβιτσα Όσιμ όταν έλεγε την περίφημη ατάκα πως η μπάλα είναι πόρνη.

Δίνοντας τις οδηγίες μακριά από τον πάγκο ο Πάρης Σταμπουλίδης καθώς είναι τιμωρημένος παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τη Νίκαια με δύο αμυντικά χαφ και σύστημα 4-2-3-1. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Βλαχουτσάκος, αριστερά ήταν ο Λαουτάρης και δεξιά ο Παπαδόπουλος, κεντρικό αμυντικό δίδυμο επέστρεψαν οι Πάχος και Δασκαλάκης, αμυντικό χαφ αγωνίστηκε ο Βουρνάζος στην επανεμφάνισή του και ο Φύπε, επιτελικός ήταν ο Χατζής, με τον Θανόπουλο να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης και τον Βικάτο στο αριστερό ενώ στην κορυφή ήταν ο Βαλσαμάκης.

Το ματς

Η Νίκαια μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί. Μόλις στα 30 δευτερόλεπτα ο Φύπε βρήκε τον Βικάτο ο οποίος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά με τον Βαλσαμάκη να πλασάρει και τον Κουλούρη να αποκρούει σώζοντας την ομάδα του. Η Νίκαια στο πρώτο τέταρτο πατούσε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πίεζε για την επίτευξη κάποιου τέρματος. Ωστόσο, τα αβίαστα λάθη δεν της επέτρεπαν να φανεί απειλητική. Στο 14’ ο Φύπε από τον οποίο ξεκινούσαν οι περισσότερες επιθέσεις έψαξε τον Βικάτο στην πλάτη της άμυνας αλλά το τελείωμα του τελευταίου δεν ήταν το ιδανικό.  

Η πρώτη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα καρέ της Νίκαιας καταγράφηκε στο 17’ όταν και ο Δαβιδάκος δοκίμασε το σουτ με τη μπάλα να κοντράρει στον Πάχο και να περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Η Νίκαια είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα δίχως όμως επιτυχία και από το πουθενά στο 30’ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Η μπάλα στρώθηκε στον Κουδουνάκο έξω από την περιοχή και μ' ένα ξερό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Βλαχουτσάκου οποίος έπεσε δίχως να καταφέρει να αποσοβήσει το γκολ.

Με την επίτευξη του τέρματος ο Σταμπουλίδης πραγματοποίησε κάποιες εσωτερικές αλλαγές θέλοντας να βελτιώσει την εικόνα του παιχνιδιού. Πέρασε τον Φύπε δεκάρι γυρνώντας τον Θανόπουλο αμυντικό χαφ ενώ στο δεξί άκρο της επίθεσης πήγε ο Χατζής. Οι αλλαγές αυτές ανέβασαν τη Νίκαια η οποία απείλησε εκ νέου στο 34’ αλλά το σουτ του Βικάτου πέρασε άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Φύπε ένα λεπτό αργότερα. Τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα η Νίκαια έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Χατζής αφού απέφυγε πολύ όμορφα δύο αντιπάλους, πάτησε περιοχή αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Κουλούρη.

Γρήγορο τέρμα, αποβολή αλλά…

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τη Νίκαια να χάνει τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση με πρωταγωνιστή και πάλι τον Βαλσαμάκη ο οποίος στο 48’ είδε τη μπάλα να του στρώνεται στο ύψος του πέναλτι αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι αφού πρώτα ο Κουλούρης τη βρήκε όσο χρειαζόταν με το δεξί χέρι. Τρίτο δοκάρι για τον Βαλσαμάκη σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Κι αφού η μπάλα δεν έμπαινε μέσα με πιο ορθολογικό τρόπο, στο 52’ έφερε τον αγώνα σε ισορροπία με ένας περίεργο τρόπο. Ο Λαουτάρης εκτέλεσε χαμηλά το φάουλ από πλάγια δεξιά με τη μπάλα να βρίσκει κάπου και να παίρνει ύψος και να καταλήγει στο δεξί «γάμα» της εστίας του Κουλούρη.

Η γρήγορη ισοφάριση που έψαχνε προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη ήρθε και μάλιστα στο 59’ η κατάσταση έγινε ακόμα πιο ευνοϊκή καθώς ο Προδρομίδης αποβλήθηκε σε μία φάση που η Νίκαια διαμαρτύρεται για πέναλτι. Ο Βαλσαμάκης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή Λυτρίβη να διατάζει να συνεχιστεί ο αγώνας. Τότε ο αμυντικός των φιλοξενούμενων τράβηξε από τον πόδι τον Βαλσαμάκη υποστηρίζοντας πως κάνει θέατρο ενέργεια που οδήγησε στην αποβολή του.

Ωστόσο, η αποβολή αυτή περισσότερο κακό έκανε στη Νίκαια παρά καλό. Η αναμέτρηση από εκείνο το σημείο και μετά έγινε ροντέο. Οι ποδοσφαιριστές του Άρη Αμφιάλης έπαιζαν πολύ σκληρά και σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούσαν τα όρια του επιτρεπτού με τα φάουλ να διαδέχονται το ένα το άλλο με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατον να παιχτεί ποδόσφαιρο ενώ και ο διαιτητής είχε χάσει πλέον τον αγώνα από την επίβλεψή του.

Ως συνέπεια οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες με τη Νίκαια να απειλεί στο 64’ με τον Θανόπουλο που δοκίμασε το πόδι του από μακριά με τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ και τους φιλοξενούμενους να απαντούν στο 74’ αλλά ο Βλαχουτσάκος είπε όχι στο σουτ του Ταλαμπέκου. Τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα μία κεφαλιά του Λουκάνι στο 90’ έπειτα από σέντρα του Τριανταφύλλου που έφυγε εκτός κι έτσι το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕ Νίκαια: Βλαχουτσάκος, Παπαδόπουλος, Λαουτάρης, Πάχος, Δασκαλάκης, Βουρνάζος (83’ Κάγκας), Χατζής (72’ Τριανταφύλλου), Θανόπουλος (64’ Λουκάνι), Βαλσαμάκης, Φύπε, Βικάτος

Άρης Αμφιάλης: Κουλούρης, Χούσος, Πολυχρονάκης, Προδρομίδης, Μηνόγιαννης, Κουδουνάκος, Σπύρου (50’ Ταλαμπέκος), Λιβανός, Γεωργαλάκης (65’ Χαραμής), Ασλάνογλου (85’ Καϊρης), Δαβιδάκης

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Λυτρίβης με βοηθούς τους Στεργίου και Χρηστάκο.

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com