powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Η ΑΕ Νίκαια ευχαριστεί τον Πήγασο για την παραχώρηση του Χιώτη

Written By Unknown on Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 | 12:40 π.μ.

Στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος προχώρησε η ΑΕ Νίκαια αποκτώντας τον 20χρονο τερματοφύλακα Θανάση Χιώτη. Με την ολοκλήρωση αυτής της μεταγραφής η διοίκηση της ΑΕ Νίκαια ευχαριστεί με δημόσια ανακοίνωση τον Πήγασο Αγ. Διονυσίου.
Αναλυτικά η ευχαριστήρια ανακοίνωση:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕ Νίκαια ευχαριστεί θερμά τον Πήγασο Αγ. Διονυσίου για την παραχώρηση με μεταγραφή του ποδοσφαιριστή Χιώτη Θανάση και εύχεται καλή επιτυχία στην προσπάθεια του Πήγασου να ανέλθει κατηγορία.

Δεν άφησε περιθώρια

Written By Unknown on Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 | 12:24 π.μ.


Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Νίκαια επικρατώντας χωρίς πρόβλημα με 3-0 της Ειρήνης 2005. Πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο (4’ Σταυράκογλου και 20Βικάτος) δεν άφησε πολλά περιθώρια στην αντίπαλό της, για να έρθει στο 90' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Φύπε να διαμορφώσει το τελικό 3-0. Έτσι, έφτασε τους 16 βαθμούς και ουσιαστικά αποχαιρέτησε την ιδέα του απευθείας υποβιβασμού ενώ παράλληλα ανέβηκε στη 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η Νίκαια καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Παίζοντας σωστό και οργανωμένο ποδόσφαιρο ήταν διαρκώς στο προσκήνιο ενώ και ανασταλτικά λειτουργώντας αποτελεσματικά δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα φτάνοντας άνετα στην επικράτηση.

Ο Πάρης Σταμπουλίδης πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης έπρεπε να διαχειριστεί τις σημαντικές απουσίες του Τριανταφύλλου που ήταν τιμωρημένος και του Παπαδόπουλου που αντιμετώπιζε προβλήμα τραυματισμού ενώ παιζόταν και η συμμετοχή του Κιουράνη που επανήλθε από τον τραυματισμό του. Συνεπώς, προχώρησε σε αρκετές αλλαγές με τον Μέμπελι να ξεκινάει κάτω από τα δοκάρια, τον Τζαβάρα δεξιά και τον Λαουτάρη αριστερά ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Βουρνάζος και Κιουράνης. Θέση για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα πήρε ο Δρυμωνίτης που αγωνίστηκε ως κόφτης μαζί με τον Καλογήρου, στο δεξί άκρο της επίθεσης ήταν ο Χατζής, αριστερά ο Βικάτος με τον Σταυράκογλου στην κορυφή και τον Φύπε να κινείται πίσω του.

 Το ματς

Η Νίκαια μπήκε δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 4ο λεπτό έπειτα από όμορφο συνδυασμό κατάφερε να πάρει κεφάλι. Ο Βικάτος πάσαρε στον Λαουτάρη, εκείνος έβγαλε τη σέντρα με τον Φύπε να δίνει με τη μία στον Σταυράκογλου ο οποίος με προβολή άνοιξε το σκορ, σημειώνοντας παράλληλα και το πρώτο του τέρμα με τη Νίκαια.

Οι ποδοσφαιριστές της Νίκαιας ύστερα από την επίτευξη του τέρματος συνέχισαν σε υψηλούς ρυθμούς μη θέλοντας να ζήσουν ξανά το κάζο της προηγούμενης εβδομάδας και έψαχναν ένα δεύτερο γκολ που θα τους δώσει διαφορά ασφαλείας. Στο 17’ ο Χατζής είδε εκτός εστίας τον Παλάντζα και επιχείρησε να τον αιφνιδιάσει με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει τη μπάλα. Δεν ήταν όμως το ίδιο τυχερός και στο 20’. Ο Κιουράνης γέμισε, ψάχνοντας τον Σταυράκογλου με τον τελευταίο να παίρνει την κεφαλιά και να βγάζει τετ α τετ τον Βικάτο που με ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Παλάντζα για το 0-2.

Παρά το 0-2 ο Σταμπουλίδης πολύ ορθώς δεν εφησυχαζόταν και με οδηγίες από τον πάγκο προσπαθούσε να διατηρήσει την προσοχή στους παίκτες του και ότι τίποτα δεν είχε τελειώσει. Η Νίκαια συνέχισε να πιέζει ψηλά και παίζοντας κυρίως από τα άκρα με τους Βικάτο και Χατζή που είχαν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα εξακολουθούσε να απειλεί την εστία των γηπεδούχων. Στο 23’ ο Σταυράκογλου δοκίμασε το σουτ από τα όρια της περιοχής με τη μπάλα να φεύγει άουτ ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χατζής γύρισε ωραία το κορμί του μέσα στην περιοχή με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Από το ημίωρο και μετά η Νίκαια κατέβασε ταχύτητα. Παρόλα αυτά η Ειρήνη 2005 σε κανένα σημείο του πρώτο μέρους δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει προβλήματα. Ο Καλογήρου με τον Δρυμωνίτη έκαναν πολύ καλή δουλειά στο κέντρο, ο Τζαβάρας με τον Λαουτάρη καθάριζαν οποιαδήποτε υποψία απειλής από τα άκρα ενώ και ο Βουρνάζος με τον Κιουράνη ήταν αρκετά σταθεροί και ανίκητοι στον αέρα.

Μπορούσε και περισσότερα…

Το δεύτερο μέρος όπως και το πρώτο ξεκίνησε με τη Νίκαια να βρίσκεται στο προσκήνιο. Στο 62’ ο Φύπε με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Χατζή ο οποίος δοκίμασε να κρεμάσει τον Παλάντζα με τη μπάλα να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Παρά το γεγονός ότι στην επανάληψη δεν είχε την ίδια φρεσκάδα όπως στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, κατά διαστήματα έβρισκε τον τρόπο να δημιουργεί ευκαιρίες. Στο 68’ ο Φύπε με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Χατζή με τον Παλάντζα να τον προλαβαίνει, ο Βικάτος επωφελήθηκε από την κόντρα αλλά το πλασέ του από το σημείο του πέναλτι απομακρύνθηκε πάνω στην γραμμή.

Για να φτάσουμε στο 75'  όταν και η Ειρήνη 2005 έκανε την πρώτη της αξιόλογη επίσκεψη στα καρέ της Νίκαιας. Ο Πρέκα βγήκε απέναντι από τον Μέμπελι, πλάσαρε με τον τερματοφύλακα της Νίκαιας να πέφτει και να μπλοκάρει τη μπάλα ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κουκουνάκης  πραγματοποίησε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Μέμπελι να μην εκτιμάει σωστά και να χάνει τη μπάλα αλλά στην επαναφορά ο Δεμερτζόγλου σούταρε εκτός εστίας.

Η επισφράγιση της επικράτησης της Νίκαιας ήρθε στο 90’ όταν και ο Χαζής βγήκε φάτσα με τον Παλάντζα και αφού τον απέφυγε, ο πορτιέρο της Ειρήνης 2005 τον ανέτρεψε με τον διαιτητή Μαρινάκη να υποδεικνύει την παράβαση και να τον αποβάλλει. Ο Φύπε που ανέλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος διαμορφώνοντας το τελικό 0-3.

Οι συνθέσεις:

Ειρήνη 2005: Παλάντζας, Σιέκας, Κουκουνάκης (87’ Αλεξάκης), Μανωλάς, Κοττάκης, Δεμερτζόγλου, Δερματάς, Τσίπι (64’ Τσολάκου), Πρέκα (80’ Καλογεράς), Καλαϊτζόγλου, Κουμπής

ΑΕ Νίκαια: Μέμπελι, Τζαβάρας, Λαουτάρης, Βουρνάζος, Κιουράνης (71’ Δασκαλάκης), Καλογήρου, Χατζής, Δρυμωνίτης (59’ Μαλιώρης), Σταυράκογλου (85’ Βαλσαμάκης), Φύπε, Βικάτος

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μαρινάκης με βοηθούς τους Κοτζαμανίδη και Σαββατιανό.

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com