powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Στην Α' Κατηγορία και τη νέα σεζόν η ΑΕ Νίκαιας

Written By beautymark.gr on Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 | 11:23 π.μ.

Ο στόχος επετεύχθη λοιπόν. Η ΑΕ Νίκαιας έπειτα και από την επικράτησή της με 1-0 επί των Νέων Δραπετσώνας στη 3η και τελευταία αγωνιστική των play-out εξασφάλισε την παραμονή της στην Α' Κατηγορία καταλαμβάνοντας μάλιστα και την 1η θέση σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε την προσπάθειά της όντας 3η και έχοντας προίκα μόλις ένα βαθμό. Η ομάδα του Γιάννη Μωυσιάδη όμως από τη στιγμή που εισήλθε σε αυτή τη διαδικασία δεν ήταν διατεθειμένη να χαριστεί σε κανέναν. Παρουσιάζοντας πολύ καλό πρόσωπο και στους τρεις τελικούς και δείχνοντας αποφασιστικότητα έκλεισε μία θέση για το νέο πρωτάθλημα ίσως πιο εύκολα από όσο θα ανέμενε κανείς. Έχοντας απολογισμό 2 νίκες και μία ισοπαλία που συνεπάγεται 7 βαθμούς έφερε εις πέρας την αποστολή που ανέλαβε σκορπώντας ικανοποίηση πράγμα που αποτυπώθηκε και στα πρόσωπά τους μετά το τέλος του αγώνα που όλοι ήταν χαρούμενοι. Συγχαρητήρια λοιπόν στην ομάδα και σε όλους όσους την απαρτίζουν, την πρόεδρο, τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές, όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια που παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στη διάρκεια της σεζόν δεν λύγισαν και κράτησαν στο ύψος της τη Νίκαια.

Ο αγώνας

Σε γενικές γραμμές ο αγώνας κύλησε ήρεμα χωρίς ένταση και τις μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι λίγες. Σε αυτή την εικόνα σίγουρα έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι οι μεν Νέοι Δραπετσώνας είχαν σφραγίσει από την προηγούμενη αγωνιστική την παραμονή τους στην κατηγορία ενώ η δε Νίκαια ήταν μισό βήμα πριν τη σωτηρία.

Η πρώτη φάση λοιπόν στον αγώνα σημειώθηκε λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου και συγκεκριμένα στο 9' με τη Νίκαια να χάνει μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Γαλακτερός πραγματοποίησε τη σέντρα μέσα από την περιοχή με τον Μαναριώτη να πιάνει το πλασέ στην κίνηση σε ανυπεράσπιστη εστία με τη μπάλα όμως να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 13' σπουδαία ευκαιρία και πάλι για τη Νίκαια που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Ο Μπένα σέντραρε από δεξιά με τη μπάλα να περνάει από όλους και να φτάνει στον Κουκουλά που στόπαρε και σούταρε δυνατά με τον Συρίγο να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Οι Νέοι Δραπετσώνας απείλησαν για πρώτη φορά στο 18' με ένα σουτ του Ικονόμη το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Μακρής.

Στο 42' μεγάλη ευκαιρία αυτή τη φορά για τους Νέους Δραπετσώνας να ανοίξουν το σκορ με τον Δήμο που βρέθηκε απέναντι από τον Μακρή αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο κι έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0.

Η πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο άνηκε και πάλι στη Νίκαια με τον Μαναριώτη στο 63' ο οποίος σούταρε από καλή θέση μέσα στην περιοχή με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ό, τι δεν κατάφερε στο 63' πέτυχε πέντε λεπτά αργότερα στο 68'. Ο Μπένα εκτέλεσε το φάουλ με τον Αντωνίου παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Μαναριώτη τη δεύτερη και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 70' μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκαια να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Μπένα εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ που κέρδισε ο Γαλανομάτης αφήνοντας άγαλμα τον Ζερβάκο, η μπάλα όμως δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Η καλύτερη στιγμή για τους Νέους Δραπετσώνας στο δεύτερο μέρος ήταν ένα σουτ του Ζίσι στο 73' το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μακρής.

Τελευταία φάση στον αγώνα ένα σουτ του Σέβο στο 84' που μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Μακρής.

Νέοι Δραπετσώνας: Ζερβάκος, Αγουρσαλίδης (57' Ζίσι), Λαουτάρης, Αργυρόπουλος, Συρίγος, Ικονόμη, Πούλης (57' Σέβο), Παπαϊωάννου (67' Σφυρής), Δήμος, Γιόργο, Στρίγγος

ΑΕ Νίκαιας: Μακρής, Τσότσογλου, Μπένα, Καλογήρου, Γεώργιζας, Γαλανομάτης, Κουκουλάς (65' Τσελεπής), Μελαμπιανάκης (82' Τσίτζηρας), Μαναριώτης, Γαλακτερός, Καλογερόγιαννης (53' Αντωνίου)

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φιλακούρης με βοηθούς τους Καρφή και Χρηστάκο.



Τελική κατάταξη

1. ΑΕ Νίκαιας 8
2. Νέοι Δραπετσώνας 7
3. Ήφαιστος 4
4. Ατρόμητος Κερατσινίου 3


Η ΑΕ Νίκαιας και οι Νέοι Δραπετσώνας εξασφάλισαν την παραμονή τους στην κατηγορία ενώ ο Ατρόμητος Κερατσινίου μετά την καταδικαστική του ήττα από τον Ήφαιστο με 4-1 υποβιβάστηκε και το ερώτημα τώρα είναι αν θα τον ακολουθήσει και ο Ήφαιστος. Την απάντηση θα την μάθουμε σε λίγο όταν τελειώσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις ο Ατρόμητος Πειραιά και ο Εθνικός. Το σίγουρο είναι πάντως πως μετά τη νίκη του μπορεί να ελπίζει.

Ρεπορτάζ: Χαράλαμπος Κοτρίδης

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com