powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Λύτρωση στο 83’ με Παπακίτσο

Written By Unknown on Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 | 10:48 π.μ.


Δια πυρός και σιδήρου πέρασε η Νίκαια για να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο απέναντι στο Νέο Ικόνιο παρά το γεγονός ότι από το 44’ αγωνιζόταν με 9 παίκτες. Σε μία αναμέτρηση που στο πρώτο ημίωρο έμοιαζε πως θα έχει εύκολο έργο και θα πάρει μια άνετη νίκη, εν τέλει εξελίχθηκε σε ματς για γερά νεύρα. Οι παίκτες του Σταμπουλίδη από το ξεκίνημα θέλησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους και με ένα γρήγορο τέρμα να αποβάλλουν το άγχος και να χτίσουν πάνω σε αυτό. Και πράγματι έτσι έγινε με τον Πόγκα μόλις στο 8ο λεπτό να ανοίγει το σκορ. Παρά το γρήγορο προβάδισμα η Νίκαια δεν κατέβασε ταχύτητα αλλά ταυτόχρονα δεν κατόρθωσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε και σε μία ανύποπτη φάση στο 33’ δέχτηκε την ισοφάριση όταν ο διαιτητής Τραιφόρος υπέδειξε το σημείο του πέναλτι για κράτημα εντός περιοχής.

Παρά την ψυχρολουσία η Νίκαια κυνήγησε το γκολ πριν βγει το ημίχρονο και το βρήκε στο 41’ με τον Σπήλιο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών ο Αργυρόπουλος αντίκρισε τον κόκκινη κάρτα για εξύβριση με τον σέντερ μπακ της Νίκαιας όμως να μην έχει στραφεί κατά αντιπάλου. Σαν να μην έφτανε αυτό τρία λεπτά αργότερα η Νίκαια έμεινε με 9 παίκτες καθώς αποβλήθηκε και ο Τρουμπούνας με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Νίκαια όμως δε γινόταν να χάσει. Με τον παρόν και το μέλλον της να συναντιέται στο γήπεδο καθώς στις εξέδρες βρίσκονταν και παιδιά από τις Ακαδημίες βρήκε το σθένος και με σκόρερ τον Παπακίτσο στο 83’ (νωρίτερα στο 75’ είχαν ισοφαρίσει οι φιλοξενούμενοι) πήρε μία σπουδαία νίκη. Μία νίκη που όπως ήρθε της δίνει έξτρα τόνωση για τη συνέχεια.



Το ματς

Με τον νεοαποκτηθή Μίτροβιτς να παίρνει με το καλημέρα φανέλα βασικού ο Σταμπουλίδης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 επιλέγοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπέτσε με την τετράδα στην άμυνα να συνθέτουν οι Σπήλιος, Λεφάκης, Αργυρόπουλος και Τρουμπούνας. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν ο Δερμεντζόγλου με τον Σφυρή, αριστερά ήταν ο Πόγκας, δεξιά ο Παπακίτσος και στην κορυφή ο Μίτροβιτς έχοντας δεκάρι τον Ευδαίμων.

Η Νίκαια με το ξεκίνημα του παιχνιδιού εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με νοοτροπία νικητή. Με τη σκέψη ότι περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν και επέβαλλε αμέσως τον ρυθμό της χάνοντας τη πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6’ για να προηγηθεί. Ο Ευδαίμων τροφοδότησε στον κενό χώρο τον Μίτροβιτς ο οποίος σέρβιρε με τη μία στον Πόγκα που έκανε κακό κοντρόλ. Δύο λεπτά αργότερα όμως ήταν πιο προσεκτικός και με σουτ από τα όρια της περιοχής άνοιξε το σκορ.

Με πίεση ψηλά και με τον Σφυρή να καταπίνει τους αντιπάλους του στη μεσαία γραμμή, έκλεψε αρκετές μπάλες αλλά υστερούσε στη τελική προσπάθεια. Στο 11’ έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 αλλά τόσο ο Παπακίτσος όσο και ο Σπήλιος δεν πρόλαβαν να αξιοποιήσουν την κεφαλιά πάσα του Αργυρόπουλου ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μίτροβιτς να απειλήσει με τον Κουμπούλλα να μπλοκάρει τη μπάλα

Με το πρώτο 15λπετο να έχει κυλήσει σε υψηλό ρυθμό η Νίκαια δεν κατέβασε ταχύτητα. Κρατούσε εύκολα το Ικόνιο στο μισό γήπεδο και μέχρι το ημίωρο δημιούργησε δύο ακόμα καλές στιγμές να πάρει διαφορά ασφαλείας. Αρχικά, στο 17’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ευδαίμων ο Σπήλιος έπιασε την κεφαλιά με τον Κουμπούλλα να διώχνει με τα πόδια ενώ στο 31’ ο Πόγκας γύρισε παράλληλα στην περιοχή με τον Γκεγκάι να προλαβαίνει να απομακρύνει προ του Παπακίτσου.

Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ της Νίκαιας κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκούβερου απόφαση που αμφισβητήθηκε. Παρά την ισοφάριση η Νίκαια δεν χαλάρωσε. Κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε το γκολ πριν την ανάπαυλα και το βρήκε στο 41’ έπειτα από φάση διαρκείας με τον Σπήλιο. Κι ενώ οι παίκτες πανηγύριζαν ο διαιτητής Τραιφόρος απέβαλε τον Αργυρόπουλο με απευθείας κόκκινη για εξύβριση και τρία λεπτά αργότερα οι ισορροπίες άλλαξαν δραματικά καθώς ο Τρουμπούνας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα με τη Νίκαια να μένει με 9 παίκτες.  

Έδειξε σημάδια μεγάλης ομάδας

Με τους φιλοξενούμενους να είναι προφανές πως θα πιέσουν, ο Σταμπουλίδης προχώρησε με την έναρξη της επανάληψης σε διορθωτικές κινήσεις. Πέρασε στο παιχνίδι τον Παπαδόπουλο στη θέση του Ευδαίμων περνώντας παρτενέρ του στην άμυνα τον Δερμεντζόγλου.

Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με δύο παίκτες παραπάνω δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί. Είχαν τη μπάλα στη κατοχή τους, ωστόσο οι μοναδικές απειλές προήλθαν από κάποια μακρινά σουτ όπως στο 68’ όταν ο Πλακίδης δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή με τη μπάλα να κοντράρει στον Λεφάκη και να αλλάζει πορεία αλλά ο Μπέτσες αντέδρασε σωστά.

Με τους παίκτες της Νίκαιας να χρειάζεται να τρέχουν για δύο ήταν λογικό ότι όσο περνούσαν τα λεπτά θα εμφάνιζαν και σημάδια κόπωσης και το Ικόνιο θα έβρισκε περισσότερους χώρους και στο 75’ ευτύχησε να ισοφαρίσει με σουτ του Πούλια μέσα από την περιοχή.

Ωστόσο, η Νίκαια δεν συμβιβαζόταν με τίποτα λιγότερο από τη νίκη.  Αν και έπρεπε να αγωνιστεί για ένα ημίχρονο με 9 παίκτες βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να βγει μπροστά και να κυνηγήσει το τρίποντο και στο 83’ πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 3-2 με υπέροχο τέρμα του Παπακίτσου. Αποτέλεσμα που για να παραμείνει μέχρι τέλους χρειάστηκε και η βοήθεια της τύχης καθώς στην εκπνοή του αγώνα η κεφαλιά του Γκούβερου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπέτσε.

Με αυτή τη νίκη η Νίκαια έφτασε τους 10 βαθμούς και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Θύελλας Μοσχάτου με τον Αία Σαλαμίνας μείωσε στον 1 βαθμό τη διαφορά από τη 2η θέση.

Οι συνθέσεις:

Νίκαια: Μπέτσες, Σπήλιος, Λεφάκης, Αργυρόπουλος, Τρουμπούνας, Δερμεντζόγλου, Παπακίτσος, Σφυρής, Μίτροβιτς (85’ Νασκιντασβίλη), Ευδαίμων (46’ Παπαδόπουλος), Πόγκας (66’ Ντζούρας)

Νέο Ικόνιο: Κουμπούλλα, Χάλαρης (63’ Χατζηπέτρος), Παπασταθόπουλος (60’ Πλακίδης), Χάλαρης, Ρωμάντζης, Γκεγκάι, Νικολάου (87’ Καραπετσάνης), Γκούβερος, Πούλιας, Λαδίκος, Μαλλιαρός

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τραιφόρος με βοηθούς τους Ζορμπά και Χαραλαμπίδη.

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com