powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Νίκη μισή παραμονή για τη Νίκαια

Written By beautymark.gr on Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 | 6:34 μ.μ.

Το τρία στα τρία έκανε η ΑΕ Νίκαιας απέναντι στον Ατρόμητο Κερατσινίου καθώς μετά τις δύο νίκες στο πρωτάθλημα επικράτησε και στα play-out κάνοντας σημαντικό βήμα για την παραμονή της στη κατηγορία. Η ομάδα του Γιάννη Μωυσιάδη επικράτησε του Ατρόμητου με 2-0 και πλέον στην τελευταία αγωνιστική όπου αντιμετωπίζει τους αδιάφορους Νέους Δραπετσώνας που μετά τη νίκη τους επί του Ήφαιστου σώθηκαν, θέλει έστω το βαθμό της ισοπαλίας για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη σωτηρία της δίχως να την ενδιαφέρει τι θα γίνει στον αγώνα του Ήφαιστου με τον Ατρόμητο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η Νίκαια δεν γίνεται να τερματίσει τελευταία στα play-out, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται να σώθηκε από τώρα. Ωστόσο, επειδή ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα πέσουν δύο ή μία ομάδα πρέπει να πάρει τουλάχιστον τον ένα βαθμό προκειμένου να είναι ήσυχη. Βέβαια και βαθμό να μην πάρει πάλι υπάρχει περίπτωση να καταλάβει τη 2η θέση αν χάσει ο Ατρόμητος Κερατσινίου ή έρθει ισόπαλος. Το μοναδικό σενάριο δηλαδή που τη φέρνει 3η είναι ήττα δικιά της και νίκη του Ατρόμητου ενώ 1η έρχεται με νίκη της επί των Νέων Δραπετσώνας.

Σημειώνεται πως στις εξέδρες του γηπέδου βρέθηκαν και παιδιά από τις ακαδημίες της ομάδας της Νίκαιας τα οποία παρακολούθησαν την ανδρική ομάδα να φτάνει σε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη.

Ο αγώνας

Η αλήθεια είναι ότι η Νίκαια φάνηκε να μπαίνει πιο αποφασισμένη στον αγώνα και συγκεκριμένα στα πρώτα πέντε λεπτά και έχοντας την κατοχή προσπαθούσε να γίνει απειλητική, ωστόσο ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που έφτασε πρώτος μπροστά από την εστία του Μακρή. Έχοντας ένα πολύ καλό τρίλεπτο απείλησε αρχικά στο 6' με ένα αδύναμο σουτ του Κολέτση που μπλόκαρε εύκολα ο Μακρής ενώ ένα λεπτό αργότερα καλό σουτ του ίδιου παίκτη από πολύ μακριά βλέποντας εκτός εστίας τον Μακρή είχε την ίδια κατάληξη. Στο 8΄ ο Μακρής δήλωσε και πάλι παρών σε σουτ του Μαούνη και στο 9' η πολιορκία έλαβε τέλος με το σουτ του Λεφάκη το οποίο απέκρουσε ο Μακρής πέφτοντας στη γωνιά του.

Στο 12' μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκαια να ανοίξει το σκορ. Ο Μελαμπιανάκης βρήκε με ωραία σέντρα τον Καλογερόγιαννη ο οποίος προσπάθησε με το στήθος να νικήσει τον Τριανταφύλλου δίχως όμως αποτέλεσμα καθώς η προσπάθειά του κατέληξε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα τεράστια ευκαιρία και πάλι για τη Νίκαια. Ο Μπένα γύρισε τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι εκεί όπου περίμενε ο Γαλανομάτης, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ και τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 17' καλό σουτ του Μπένα έδιωξε σε κόρνερ ο Τριανταφύλλου.

Στο 25΄ η Νίκαια άνοιξε το σκορ. Ο Κουκουλάς εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά με τον Μαναριώτη να πηδάει ψηλότερα από όλους και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής Καλημέρης όμως δεν μέτρησε το γκολ και υπέδειξε παράβαση πέναλτι για κράτημα πάνω σε παίκτη της Νίκαιας την στιγμή που η μπάλα βρισκόταν στον αέρα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μελαμπιανάκης γράφοντας το 1-0.

Τα επόμενα λεπτά που υπολείπονταν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου κύλησαν ήρεμα με μόνες φάσεις να ήταν ένα σουτ του Μαούνη στο 27΄ που έφυγε άουτ και ένα σουτ του Νομικού στο 41' που μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Μακρής.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έγιναν πολλές φάσεις. Η Νίκαια είχε πιο πολύ το μυαλό της στα μετόπισθεν καθώς δεν ήθελε να πάθει ό, τι έπαθε στον αγώνα με τον  Ήφαιστο όπου ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις ενώ ο Ατρόμητος προσπαθούσε να απειλήσει μόνο με κάποια μακρινά σουτ.

Η πρώτη φάση στο δεύτερο 45λεπτο άνηκε στον τυπικά γηπεδούχο Ατρόμητο με τον Νομικό ο οποίος στο 61' επιχείρησε το σουτ με τον Μακρή να μπλοκάρει εύκολα.

Στο 63' καλή στιγμή για τη Νίκαια να διπλασιάσει τα τέρματά της αλλά το πλάσε του Τζαβέλα από καλή θέση πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η καλύτερη ευκαιρία για τον Ατρόμητο στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε στο 74'. Ο Κολέτση έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με τον Μακρή να αποκρούει και τον Πούλια να παίρνει το ριμπάουντ αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ με τη φάση όμως να είναι ως μη γενόμενη αφού ο Πούλιας ήταν εκτεθειμένος.

Η επισφράγιση της επικράτησης της Νίκαιας ήρθε στο 89' με τις δύο αλλαγές του Γιάννη Μωυσιάδη, τον Τσελεπή και τον Τζαβέλλα με τον πρώτο να είναι δημιουργό και τον δεύτερο εκτελεστή. Ο Τσελεπής λοιπόν έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια αποφεύγοντας τρεις παίκτες, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε τη μπάλα στον Τζαβέλλα ο οποίος σε σχεδόν κενό τέρμα έκανε το 2-0 βάζοντας τέλος στα όνειρα του Ατρόμητου για κάτι θετικό από τον αγώνα. Το μισό γκολ ανήκει δικαιωματικά στον Τσελεπή.

Στο 90+ ευκαιρία για τη Νίκαια να κάνει το 3-0. Ο Τζαβέλλας πραγματοποίησε τη σέντρα από δεξιά με τον Γαλακτερό να κάνει το πλασέ το οποίο μπλόκαρε ο Τριανταφύλλου.

Ατρόμητος Κερατσινίου: Τριανταφύλλου, Χατζησταύρου Ζ. (21' Ντάση), Λεφάκης, Χονδρουδάκης, Χατζησταύρου Η. (51' Πούλιας), Μαούνης, Κεσανίδης, Ταταμανίδης, Νομικός, Θωμάκος (77' Καθαρόπουλος), Κολέτση

ΑΕ Νίκαιας: Μακρής, Τσότσογλου, Μπένα, Καλογήρου, Γεώργιζας, Γαλανομάτης, Κουκουλάς (78' Τσελεπής), Μελαμπιανάκης, Μαναριώτης (85' Τσίτζηρας), Γαλακτερός, Καλογερόγιαννης (61' Τζαβέλλας)  

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Καλημέρης με βοηθούς τους Τζιλίρη και Φαγκρίδα.

Ρεπορτάζ: Χαράλαμπος Κοτρίδης

Μαχαιριά στις καθυστερήσεις

Written By beautymark.gr on Κυριακή 4 Μαΐου 2014 | 6:00 μ.μ.

Η ΑΕ Νίκαιας αντιμετώπιζε για την 1η αγωνιστική των play-out τον Ήφαιστο στο γήπεδο του Μοσχάτου και ήθελε τη νίκη για να κάνει ένα σημαντικό βήμα για τη παραμονή της στη κατηγορία. Η ομάδα λοιπόν του Γιάννη Μωυσιάδη ήθελε να επαναλάβει ό, τι είχε κάνει και στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου όπου είχε επικρατήσει με 4-2. Αντί αυτού όμως επαναλήφθηκε το σκορ του πρώτο γύρου όπου οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με 2-2 με τη Νίκαια να προηγείται πάλι δις και να ισοφαρίζεται ισάριθμες φορές όπως και τώρα.

Ο αγώνας σε γενικές γραμμές από άποψη θεάματος ήταν αρκετά καλός. Ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες είχε τη τύχη να παρακολουθήσει έναν αγώνα αντάξιο της σημασία του. Τα πολλά γκολ (4 στον αριθμό), οι αρκετές φάσεις ιδίως στο β' ημίχρονο, τα δοκάρια και το πάθος ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού όπου στα τελευταία λεπτά έσπασε καρδιές.

Η εικόνα της Νίκαιας

Γενικότερα θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι η Νίκαια είχε δύο πρόσωπα στον αγώνα. Στο α' ημίχρονο η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα. Έκανε αρκετά λάθη στο χώρο του κέντρου και πολλές φορές ήταν δεύτερη στις  διεκδικήσιμες μπαλιές ενώ προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με μεγάλες μπαλιές οι οποίες είχαν στόχο τον Μαναριώτη. Γι' αυτό το λόγο και ο Γιάννης Μωυσιάδης θέλοντας να αλλάξει την εικόνα του παιχνιδιού πραγματοποίησε δύο εσωτερικές αλλαγές στο α' μέρος. Αρχικά άλλαξε θέσεις τον Χαυτάκο με τον Τριανταφύλλου που αγωνίζονταν αμυντικό χαφ και στόπερ αντίστοιχα και στη συνέχεια τους Γαλακτερό και Μπένα που αγωνίζονταν αριστερό μπακ και αριστερό χαφ αντίστοιχα.

Αυτό το ξεκίνημα της Νίκαιας εκμεταλλεύτηκε ο Ήφαιστος και από την αρχή της αναμέτρησης πίεζε ψηλά και έχοντας τη κατοχή ήταν αρκετά απειλητικός. Παρ' όλα αυτά όμως, εκείνος που προηγήθηκε ήταν η Νίκαια με τον Κουκουλά, ένα προβάδισμα όμως που δεν μπόρεσε να κρατήσει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου λόγω μιας άτυχης στιγμής του Καλογήρου όπου έπειτα από σέντρα του Καρασμάνογλου βρήκε τη μπάλα στο βηματισμό του και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του κι έτσι ισοφάρισε ο Ήφαιστος σε 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λέπτο η εικόνα της Νίκαιας και συνάμα του παιχνιδιού άλλαξε. Η Νίκαια ισορρόπησε το παιχνίδι, έβγαλε πάθος στον αγωνιστικό χώρο κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιου είδους παιχνίδια και ανά διαστήματα ήταν ανώτερη του αντιπάλου. Έβαλε τη μπάλα και με καλή κυκλοφορία δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες ενώ στις περισσότερες διεκδικήσεις ερχόταν πρώτη. Αυτή την ανωτερότητα μετουσίωσε σε γκολ με τον Αντωνίου στο 80'. Όμως και πάλι δεν κατόρθωσε να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στο σκορ καθώς ο Πουγούνας στις καθυστερήσεις, στη μοναδική αξιόλογη φάση του Ήφαιστου μετά το τέρμα της Νίκαιας ισοφάρισε σε 2-2 που ήταν και το τελικό σκορ κι έτσι η Νίκαια έχασε την ευκαιρία να πάρει μία υπερπολύτιμη νίκη.

Ο αγώνας

Όπως προαναφέρθηκε ο Ήφαιστος μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 8' απείλησε πρώτη φορά με σουτ του Κουτσόπουλου μέσα από την περιοχή το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ ο Μακρής.

Στο 19' ο τυπικά γηπεδούχος Ήφαιστος είχε δοκάρι έπειτα από καλό σουτ του Σκρόνια από τα όρια της περιοχής ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ανταλής έκανε την κούρσα από αριστερά, έβγαλε τη σέντρα με τον Καρασμάνογλου να κοντρολάρει και να σουτάρει άουτ.

Ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Κουτσόπουλου στη κίνηση στο 22'.

Στο 24' κόντρα στη ροή του αγώνα η Νίκαια άνοιξε το σκορ. Ο Κουκουλάς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από πλάγια και αριστερά, ένα φάουλ που έμοιαζε με κοντινό κόρνερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα βάζοντας μπροστά τη Νίκαια.

Το προβάδισμα διατηρήθηκε μόλις για 6 λεπτά αφού στο 30΄ ο Ήφαιστος ισοφάρισε. Ο Καρασμάνογλου έβγαλε τη συρτή σέντρα μέσα από την περιοχή και δεξιά και ο Καλογήρου πάνω στο βηματισμό του βρήκε τη μπάλα η οποία κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 45+. Ο Χαλιβελάκης πάτησε στον Καρασμάνογλου ο οποίος σούταρε αδύναμα με τον Μακρή να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Η πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος άνηκε και πάλι στον Ήφαιστο με τον Σκρόνια ο οποίος στο 53' δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 59' δοκάρι για τη Νίκαια. Ο Τσότσογλου εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο από δεξιά, ο Μαναριώτης πάσαρε με το κεφάλι στον Κουκουλά, το σουτ του τελευταίου όμως σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά το δοκαριού.

Ένα λεπτό αργότερα μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκαια να πάρει και πάλι τα ηνία στο σκορ. Ο Μαναριώτης βρέθηκε μόνος τους στα όρια της περιοχής αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Ίσως θα μπορούσε να εισχωρήσει και πιο μέσα καθώς είχε χώρο μπροστά του.

Στο 68' ο Μακρής πραγματοποίησε πολύ καλή απόκρουση σε κεφαλιά του Καρασμάνογλου ενώ στο 71' το σουτ του ίδιου παίκτη πέρασε λίγο άουτ.

Στο 77' δεύτερο δοκάρι για τη Νίκαια. Ο Κουκουλάς εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Μαναριώτης πήρε τη κεφαλιά με τη μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 80' η Νίκαια πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ. Ο Μπένα έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Αντωνίου με εξίσου ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Στεφανή για το 2-1.

Στο 89' έπειτα από κόρνερ, ο Στεφανής που είχε προωθηθεί πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 90+ ο Ήφαιστος κατάφερε να ισοφαρίσει εκ νέου σε 2-2 με τον Πουγούνα κι έμεινε ζωντανός στο κυνήγι για την παραμονή στη κατηγορία. Η σέντρα που βγήκε από δεξιά πέρασε από όλους και ο Πουγούνας σε κενό τέρμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 2-2. Παρόμοιο γκολ είχε δεχτεί η Νίκαια και στο ίδιο μάλιστα χρονικό σημείο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη Αμφιάλης ένα γκολ που ήταν και πάλι της ισοφάρισης.

Ήφαιστος: Στεφανής, Τουλιαγκάνοβ, Μπουρέκας, Πάχος (85' Αυλωνίτης), Κουτσόπουλος, Τάσιος (83' Πουγούνας), Χολέβας, Σκρόνιας (66' Στόλης), Ανταλής, Χαλιβελάκης, Καρασμάνογλου

ΑΕ Νίκαιας: Μακρής, Τσότσογλου, Γαλακτερός (60' Αντωνίου), Καλογήρου, Τριανταφύλλου (46' Τζαβέλλας), Χαυτάκος, Κουκουλάς, Μελαμπιανάκης (89' Καλογερόγιαννης), Μαναριώτης, Γαλανομάτης, Μπένα

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ανδρονικίδης με βοηθούς τους Ζησιμόπουλο και Σινιοράκης.

Ρεπορτάζ: Χαράλαμπος Κοτρίδης

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com