powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Πλήρωσε το κακό αμυντικό πρόσωπο στο α' ημίχρονο

Written By Unknown on Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 | 3:26 μ.μ.

Την ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο τη 10η θέση που εξασφαλίζει την απευθείας παραμονή στην κατηγορία απώλεσε η Νίκαια γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 από την Ελλάς Ποντίων. Η Νίκαια σε αντίθεση με την αναμέτρηση απέναντι στην Ειρήνη 2005 εμφάνισε αρκετά προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος πληρώνοντας την κακή αμυντική της λειτουργία κυρίως από τη δεξιά πλευρά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι στις 4 τελικές που πραγματοποίησαν στο α’ ημίχρονο σημείωσαν 3 γκολ με τη μία που δεν κατέληξε στα δίχτυα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα της στο ανασταλτικό κομμάτι βελτιώθηκε αισθητά και βγήκε μπροστά ωστόσο ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 3-1 στο 66’ με τον Σταυράκογλου.

Το ματς

Με τη γνωστή απουσία του Παπαδόπουλου που δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το πρόβλημα τραυματισμού του αλλά τον Τριανταφύλλου να τίθεται εκ νέου στη διάθεση του Σταμπουλίδη, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μέμπελι, αριστερά ο Λαουτάρης και δεξιά ο Τζαβάρας με τους Δασκαλάκη και Κιουράνη να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν ο Καλογήρου με τον Τριανταφύλου με τον Βικάτο να κινείται στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τον Φύπε στο δεξί ενώ ο Χατζής είχε ρόλο επιτελικού μέσου. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σταυράκογλου.

Η Νίκαια εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να κάνει το παιχνίδι της κι όχι να περιοριστεί σε ένα παθητικό παιχνίδι όπου θα περιμένει τον αντίπαλο της και μόλις στο 2’ απείλησε την αντίπαλη εστία με τον Βικάτο να στρώνει στον Σταυράκογλου ο οποίος από τα όρια της περιοχής δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και ο Πυρένης μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Νίκαια πίεζε ψηλά τους φιλοξενούμενους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα η οποία βρισκόταν στα πόδια των παικτών του Σταμπουλίδη και στο 11’ ο Σταυράκογλου έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία του αλλά η προσπάθεια του πέρασε άουτ ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Τριανταφύλλου στόπαρε όμορφα με το στήθος και δοκίμασε το σουτ που κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Κι αφού η Νίκαια έχανε τις ευκαιρίες, η Ελλάς ποντίων στην πρώτη της επίσκεψη κατάφερε και άνοιξε το σκορ. Ο Κατσίκας έφυγε στην πλάτη του Τζαβάρα και με το αριστερό νίκησε τον Μέμπελι για το 0-1.

Το τέρμα αυτό αποσυντόνισε κάπως τη Νίκαια με τα λάθη στη μεσαία γραμμή να κάνουν την εμφάνισή τους και να μη της επιτρέπουν να δημιουργήσει κινδύνους σε οργανωμένο παιχνίδι αλλά από στημένη φάση. Ο Χατζής πραγματοποίησε τη σέντρα από τα δεξιά αλλά η κεφαλιά του Κιουράνη έφυγε εκτός.

Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχίσει να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες κι έχοντας ανιχνεύσει την αδυναμία της Νίκαιας από τη δεξιά πλευρά χτυπούσαν από εκεί. Στο 30’ ο Τσιρκινίδης πήρε τη μπάλα από τα δεξιά, έκλεισε προς το κέντρο και έπιασε το δυνατό σουτ με τη μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι ενώ με τη συμπλήρωση 40 λεπτών ο Κατσικάς βγήκε και πάλι στη πλάτη της άμυνας και με ψιλοκρεμαστό πλασέ σημείωσε το 0-2. Σα να μην έφτανε αυτό ένα λεπτό πριν τη ανάπαυλα η Νίκαια δέχτηκε και τρίτο χτύπημα όταν και ο Τσιρκινίδης ανενόχλητος μέσα στη μικρή περιοχή με κεφαλιά πέτυχε το 0-3.

Το πάλεψε όσο μπορούσε

Στην επανάληψη η Νίκαια μη έχοντας άλλη επιλογή επεδίωξε από το πρώτο κιόλας λεπτό να κυνηγήσει ένα γρήγορο τέρμα προκειμένου να κυνηγήσει ό, τι ήταν δυνατόν από την αναμέτρηση και θα μπορούσε να το πετύχει στο 51’ όταν και ο Βικάτος βγήκε απέναντι από τον Πυρένη με τον τερματοφύλακα της Ελλάς Ποντίων ωστόσο να αναδεικνύεται νικητής. Τελικώς η μείωση του σκορ ήρθε στο 66’ με τον Σταυράκογλου. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Χατζή, ο Βικάτος έκανε την κεφαλιά πάσα με τη μπάλα να στρώνεται στον Σταυράκογλου που δε δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

Η Νίκαια μετά την επίτευξη του τέρματος συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς. Είχε διαρκώς την μπάλα στην κατοχή της ενώ και ο  Μαλιώρης που είχε περάσει στη θέση του Τζαβάρα και ο Λαουτάρης ανέβαιναν διαρκώς θέλοντας να γεμίσουν τις πλευρές. Όμως, στη τελική πάσα δεν ήταν προσεκτική και απείλησε και πάλι από στημένη φάση στο 73’. Ο Χατζής εκτέλεσε το κόρνερ με τον Βικάτο να πασάρει στον Κιουράνη ο οποίος βρήκε αέρα και στην εξέλιξη της φάσης ο Χατζής έσπασε στον Κιουράνη που και πάλι δεν κατόρθωσε να έρθει σε επαφή με τη μπάλα.
     
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Νίκαια ενέτεινε τη πίεσή της με τον Σταμπουλίδη να περνάει και τον Βαλσαμάκη στο παιχνίδι αλλά και πάλι η τελική πάσα αποτελούσε το μεγάλο πρόβλημα. Στο 81’ ο Λαουτάρης κυνήγησε μία φαινομενικά χαμένη μπαλιά και με υπερένταση γύρισε τη μπάλα σε ένα σημείο όμως που δεν ακολουθούσε κανείς και το 3-1 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις:

ΑΕ Νίκαια: Μέμπελι, Τζαβάρας (42’ Μαλιώρης), Λαουτάρης, Δασκαλάκης, Κιουράνης, Τριανταφύλλου (73’ Δρυμωνίτης), Χατζής (80’ Βαλσαμάκης), Καλογήρου, Σταυράκογλου, Φύπε, Βικάτος

Ελλάς Ποντίων: Πυρένης, Τσεσμελόγλου Σ., Περιβολάρης, Αργυρόπολουλος, Παπαδόπουλος (46’ Πετανίδης), Τσέλιος, Τσιρκινίδης, Ηλιαδάκης, Μωυσιάδης Κ., Τριανταφυλλίδης (83’ Τσεσμελόγλου Γ.), Κατσίκας (72’ Μωυσιάδης Π.)

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ντινιωτάκης με βοηθούς τους Περδικούρη και Γαλάνη.

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com