powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Μια Νίκαια χωρίς πάθος πέταξε δύο βαθμούς

Written By Unknown on Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 | 2:47 μ.μ.



Μία κακή Νίκαια, δίχως διάθεση και πάθος πέταξε δύο βαθμούς μένοντας στο 0-0 με τους Φιλάθλους και επέτρεψε στην Αμφιάλη που συνεχίζει ακάθεκτη τη πορεία της να ξεφύγει με 7 βαθμούς μία εβδομάδα πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση. Οι ποδοσφαιριστές του Σταμπουλίδη δεν μπήκαν με τη σωστή νοοτροπία που έπρεπε να αντιμετωπίσουν το παιχνίδι και δεν βρήκαν τρόπο να διασπάσουν τη πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων. Ενδεικτικό το γεγονός ότι η καλύτερή της στιγμή καταγράφηκε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Μίτροβιτς σούταρε από τα όρια της περιοχής με τον Ελμεκάουι να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η διπλή ζώνης άμυνας φαίνεται να τους υπνώτισε και προσπαθούσαν να γυρίσουν με υπομονή τη μπάλα προκειμένου να βρουν κάποια διέξοδο αλλά δίχως ουσία με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να κυλήσει σε ρηχά νερά όπως και στην αναμέτρηση με τον ΑΟ Πειραιά. Σε αντίθεση όμως με εκείνο το παιχνίδι, τα κακώς κείμενα συνεχίστηκαν και στην επανάληψη. Οι πολλές και σημαντικές απουσίες έπαιξαν κι εκείνες το ρόλο τους καθώς οι επιθετικές λύσεις από τον πάγκο ήταν ελάχιστες κι έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν δίκαια το βαθμό της ισοπαλίας και έβαλαν σε «περιπέτειες» τη Νίκαια ενόψει του ντέρμπι. Πλέον, το ματς με την Αμφιάλη αποκτά κομβική σημασία καθώς σε περίπτωση ήττας η διαφορά από την κορυφή θα αυξηθεί στους 10 βαθμούς.

Το ματς

Με το σύνηθες 4-2-3-1 παρέταξε ο Σταμπουλίδης την ομάδα του, με τον Μπέτσε κάτω από τα δοκάρια, τον Μαυρουδή δεξιά και τον Ντζούρα αριστερά με κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Παπαδόπουλο με τον Τρουμπούνα. Τα δύο αμυντικά χαφ αποτελούσαν ο Σφυρής με τον Δερμεντζόγλου, στις πτέρυγες ήταν ο Σπήλιος με τον Παπακίτσο και στην κορυφή ο Μίτροβιτς έχοντας πίσω του τον Πόγκα.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν με το ξεκίνημα της αναμέτρησης τις διαθέσεις τους. Έδωσαν την κατοχή στη Νίκαια και αμύνονταν και οι 11 στο μισό γήπεδο. Η πολύ καλά οργανωμένη και πολυπρόσωπη άμυνα αποδιοργάνωσε τους ποδοσφαιριστές της Νίκαιας οι οποίοι κυκλοφορούσαν με υπομονή τη μπάλα προκειμένου να ανοίξουν την άμυνα και να βρουν τη κατάλληλη στιγμή να χτυπήσουν. Χώροι στον άξονα δεν υπήρχαν και όποτε επιχείρησε να απειλήσει από εκεί έπεφτε πάνω σε τείχος και χρειάστηκε να περάσουν 21’ λεπτά ώστε να καταγραφεί η πρώτη φάση, με το σουτ του Παπακίτσου να περνάει εκτός.

Τα λεπτά κυλούσαν και η Νίκαια δεν έβρισκε ρυθμό κάτι που εξυπηρετούσε τους Φιλάθλους οι οποίοι μάλιστα λίγο έλειψε στο 25’ να κάνουν τη ζημιά αλλά ο Αλιφράγκης αστόχησε σε τετ α τετ με τον Μπέτσε.

Η Νίκαια όντας ανήμπορη να αναπτυχθεί είτε από τον άξονα είτε από τα πλάγια προσπάθησε προς το τέλος του ημιχρόνου με βαθιές μπαλιές στη πλάτη της άμυνας να φανεί απειλητική και στο 38’ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Πόγκας πέρασε τη μπαλιά στον Παπακίτσο οποίος γύρισε για τον Σφυρή με τη μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Σπήλιο που έπιασε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει εκ νέου στα σώματα. Ενώ ούτε στο 41’ κατάφερε ο Παπακίτσος να νικήσει τον Ελμεκάουι.

Παρέμεινε ακίνδυνη

Παρά την επιθετική αφλογιστία ο Σταμπουλίδης δε προχώρησε σε κάποια αλλαγή στα πρόσωπα παρά μόνο πέρασε τον Πόγκα στα άκρα με τον Παπακίτσο να συγκλίνει στον άξονα. Και η πρώτη φάση στην επανάληψη ξεκίνησε από τα πόδια του Πόγκα ο οποίος στο 48’ πραγματοποίησε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Δερμεντζόγλου να πιάνει τη κεφαλιά την οποία έδιωξε με δυσκολία ο Ελμεκάουι.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας στον αγώνα έγινε και η πρώτη κίνηση από τον πάγκο με τον Μαυρουδή να παραχωρεί τη θέση του στον Ευδαίμων, με τον Σπήλιο να περνάει δεξί μπακ και τον Παπακίτσο να επιστρέφει στα άκρα. Η είσοδος του Ευδαίμων αποσκοπούσε στο να δώσει τη κατάλληλη ηρεμία που χρειαζόταν η ομάδα στο χώρο του κέντρου. Ωστόσο, φάνηκε πως είναι ακόμα ανέτοιμος από τον τραυματισμό του και μάλιστα δύο λεπτά αργότερα οι Φίλαθλοι έχασαν την ευκαιρία να προηγηθούν αλλά ο Μπέτσες έπεσε στη γωνιά του και είπε όχι στο πλασέ του Ζαρίκου.

Με τους Φιλάθλους να αγωνίζονται με 10 παίκτες καθώς στο 87’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μαθιουδάκης, ο Σταμπουλίδης έπαιξε το τελευταίο του χαρτί από τον πάγκο περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τον Καλαϊτζή αντί του Παπαδόπουλου και στις καθυστερήσεις έχασε δύο καλές στιγμές να πάρει τους τρεις βαθμούς. Αρχικά, στο 90+2’ το σουτ του Πόγκα έξω από την περιοχή πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ελμεκάουι πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα σε σουτ Μίτροβις διατηρώντας το 0-0.

Οι συνθέσεις:

Νίκαια: Μπέτσες, Μαυρουδής (60’ Ευδαίμων), Ντζούρας, Παπαδόπουλος (88’ Καλαϊτζής), Τρουμπούνας, Δερμεντζόγλου, Σπήλιος, Σφυρής, Μίτροβιτς, Παπακίτσος, Πόγκας

Φίλαθλοι: Ελμεκάουι, Βιτάλης, Κουτσουράκης (84’ Γεωργόπουλος), Χαϊδάκης (17’ λ.τρ. Κελίτσι), Τσέλος, Μαθιουδάκης, Ρούσι, Στάθης, Αλιφράγκης (46’ Κόκας), Ζαρίκος, Παπαδάτος

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βλαντής με βοηθούς τους Καρακελλέ και Ζορμπά.

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com