powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Με τη Δόξα Πειραιά στο Κύπελλο

Written By Unknown on Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 | 10:31 μ.μ.


Τη Δόξα Πειραιά θα βρει στο δρόμο της η Νίκαια στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Πειραιά με την κληρωτίδα μάλιστα να φέρνει αντιμέτωπους και τους δύο πρωτοπόρους των ομίλων του Πρωταθλήματος, Αετό Κορυδαλλού και Προοδευτική. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 13/1 ενώ οι επαναληπτικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 27/1.

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

Δόξα Πειραιά-Νίκαια

Αετός Κορυδαλλού-Προοδευτική

Οδηγήτρια-Ελλάς Ποντίων

Αμπελακιακός-Κερατσίνι

Ήττα με κάτω τα χέρια


Δεν κατόρθωσε ποτέ να μπει στο ματς και να διεκδικήσει με αξιώσεις κάτι θετικό στην εκτός έδρας 
αναμέτρηση με αντίπαλο το Μοσχάτο. Από πολύ νωρίς, στο 17’ βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα και μοιραία ήρθε η ήττα με 3-0, με τη Νίκαια να αγνοεί έστω το βαθμό της ισοπαλίας για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Τελευταία φορά που πρόσθεσε βαθμό στην συγκομιδή της ήταν τη 10η αγωνιστική απέναντι στον Άρη Αμφιάλης όταν και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1.

Για ένα ακόμη παιχνίδι η εικόνα της Νίκαιας ήταν προβληματική. Οι γηπεδούχοι έκαναν ό, τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο δίχως ουσιαστικά να τους ασκείται κάποια πίεση. Είχαν τον απόλυτο έλεγχο του κέντρου και με σωστή κυκλοφορία και διαρκή κίνηση των ποδοσφαιριστών έφταναν με αξιώσεις μπροστά από τα καρέ του Μέμπελι. Από τη μεριά της η Νίκαια φάνταζε να μην έχει κάποιο πλάνο στο παιχνίδι της. Δεν επιχείρησε σε κανένα σημείο του αγώνα να βάλει κάτω τη μπάλα και να οργανώσει το παιχνίδι της. Οι γραμμές της ήταν μακριά με τους παίκτες να βρίσκονται διαρκώς χωρίς στηρίγματα και προσπαθούσε μονάχα με μακρινές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας να φανεί απειλητική δίχως ωστόσο να τα καταφέρει.

Το ματς

Με τον Πάχο να επιστρέφει στο βασικό σχήμα μετά το πέρας της τιμωρίας του ο Σταμπουλίδης επέλεξε κάτω από τα δοκάρια τον Μέμπελι με τον Μπλέτσα να παίρνει θέση δίπλα από τον Πάχο κι όχι τον Δασκαλάκη όπως έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Στα μπακ παρέμειναν οι Παπαδόπουλος και Λαουτάρης με τους Καλογήρου και Τριανταφύλλου να αγωνίζονται ως αμυντικά χαφ στο 4-2-3-1 που παρέταξε ο Σταμπουλίδης. Στα άκρα της επίθεσης βρίσκονταν αριστερά ο Βικάτος και δεξιά ο Χατζής με τον Βαλσαμάκη να είναι στην κορυφή και τον Φύπε να κινείται λίγο πιο πίσω του.

Τα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά και κύλησαν δίχως να σημειωθεί κάτι ιδιαίτερο. Οι δύο ομάδες κυκλοφορούσαν τη μπάλα χωρίς να απειλούν για να φτάσουμε στο 11’ όταν και οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν αλλά ο Καλογήρου έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Ρωμανού. Οι ευκαιρία αυτή έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους και δύο λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ. Ο Τσιφλίδης γύρισε από τα δεξιά τη μπάλα στον Γιαννακόπουλο ο οποίος πλάσαρε με τον Μέμπελι σε πρώτο χρόνο να αποκρούει και τον Πουλάκη στην επαναφορά να μην δυσκολεύεται σε ανυπεράσπιστη εστία να σημειώσει το 1-0. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δύσκολη για τη Νίκαια καθώς ο Αθανασόπουλος Κ. με κεφαλιά στο 17’ πέτυχε το 2-0.

Το Μοσχάτο ήταν κυρίαρχο στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές του είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους. Έβαλαν κάτω τη μπάλα, είχαν σωστή κυκλοφορία και με διαρκή κίνηση δημιουργούσαν κενούς χώρους με τα μπακ να παίρνουν σημαντικό μερίδιο συμμετοχής και στο επιθετικό κομμάτι. Σε αντίθεση με τη Νίκαια που είχε περιοριστεί σε έναν πιο ανασταλτικό ρόλο και περίμενε την αντίπαλό της να κάνει το παιχνίδι της. Σε κανένα διάστημα του πρώτου ημιχρόνου δεν προσπάθησε να βγει μπροστά. Τα πολλά αβίαστα λάθη δεν της επέτρεπαν να δείξει κάτι στο δημιουργικό κομμάτι και η μοναδική της ευκαιρία προήλθε από στημένη φάση όταν και ο Χατζής στο 30’ εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βαβάκα.

Με τον ξεκίνημα της επανάληψης ο Σταμπουλίδης πέρασε στον αγώνα τον Λουκάνι στη θέση του Βαλσαμάκη ευελπιστώντας να διορθώσει την εικόνα της ομάδας του ενώ πραγματοποίησε και ορισμένες εσωτερικές αλλαγές. Ο νεοεισελθών Λουκάνι πήρε θέση στα δεξιά της επίθεσης με τον Καλογήρου να πηγαίνει αριστερά και τον Βικάτο στην κορυφή, ενώ ο Χατζής έπαιζε δεκάρι με τον Φύπε να γυρίζει πιο πίσω.

Παρά τις αλλαγές εκείνοι που απείλησαν πρώτοι ήταν οι γηπεδούχοι. Στο 54’ όμορφη ανάπτυξη από τα δεξιά με τον Τσιφλίδη να σπάει τη μπάλα στον Μουντοκαλάκη που είχε ανέβει αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ.

Με την είσοδο του Λουκάνι η Νίκαια απέκτησε φρεσκάδα στη δεξιά πλευρά και στο 70’ στην πρώτη της οργανωμένη επίθεση έφτασε κοντά στο να μειώσει το σκορ. Ο Λουκάνι πραγματοποίησε τη σέντρα από τα δεξιά με στόχο τον Φύπε ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η φάση αυτή αφύπνισε κάπως τη Νίκαια η οποία πήρε μέτρα στο γήπεδο θέλοντας να κυνηγήσει ό, τι καλύτερο μπορούσε αλλά στο 81’ το Μοσχάτο σφράγισε την επικράτησή του. Ο Τσιφλίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας, πλάσαρε, με τον Μέμπελι να απομακρύνει και τον Αθανασόπουλο Κ. σε δεύτερο χρόνο να ακολουθεί και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας η Νίκαια έφτασε κοντά στο 3-1 αλλά η κεφαλιά του Βικάτου από καλή θέση έπειτα από σέντρα του Λουκάνι κατέληξε άουτ.

Οι συνθέσεις:

Μοσχάτο: Βαβάκας, Μουντοκαλάκης, Μπαρούνης (70’ Γκορόγιας), Καρδαράς, Ρωμανός, Τσούκης, Τσιφλίδης, Γιαννακόπουλος, Πουλάκης, Αθανασόπουλος Κ. (83’ Ρίζος), Σπηλιωτάκης (72’ Αθανασόπουλος Π.)

ΑΕ Νίκαια: Μέμπελι, Παπαδόπουλος, Λαουτάρης, Πάχος (70’ Δασκαλάκης), Μπλέτσας, Τριανταφύλλου (77’ Βουρνάζος), Χατζής, Καλογήρου, Βαλσαμάκης (46’ Λουκάνι), Φύπε, Βικάτος


Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ντινιωτάκης με βοηθούς τους Σύρρο και Ζορμπά

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com