powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Έφυγε με ένα βαθμό από τη Σαλαμίνα

Written By Unknown on Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 | 1:38 π.μ.


Με ένα βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος έφυγε η Νίκαια από τη Σαλαμίνα καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τους Σαλαμινομάχους. Σε ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο που είναι απορροίας άξιον πώς διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες, με τους παίκτες και των δύο ομάδων να δυσκολεύονται ακόμα και στο κοντρόλ καθώς δεν ήξεραν που θα καταλήξει η μπάλα, η Νίκαια έβγαλε πάθος στο γήπεδο και τελικώς πήρε τον βαθμό.

Αν και στο επιθετικό κομμάτι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν για άλλη μία φορά σωστά καθώς έλειπε και πάλι η δημιουργία, ανασταλτικά είχε σωστή λειτουργία και περιόρισε τα ατού των γηπεδούχων. Με το Λίτσο να κάνει πολύ καλό και μεστό παιχνίδι έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Κιουράνη και τους Τζαβάρα και Λαουτάρη να περιορίζουν τους αντιπάλους τους, δεν απειλήθηκε σημαντικά η εστία του Μέμπελι με τον πορτιέρο της Νίκαιας με τη σειρά του να καθαρίζει όλες τις φάσεις στον αέρα. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και η πολύ καλή εμφάνιση των Τριανταφύλλου στα χαφ όπως και του νεοαποκτηθέντα Μαλλιαρού που κυρίως στο πρώτο μέρος έκανε αρκετή δουλειά στη μεσαία γραμμή βγάζοντας ηρεμία στο παιχνίδι του.

Το ματς

Έχοντας να αντιμετωπίσει τις απουσίες των Καλογήρου και Βικάτου, ο Σταμπουλίδης επέλεξε στο βασικό σχήμα τον Μαλλιαρό ως παρτενέρ του Τριανταφύλλου στα χαφ ενώ θέση στην αρχική ενδεκάδα πήρε και ο Τζαβάρας με την τετράδα της άμυνας να συμπληρώνουν οι Κιουράνης, Λίτσο και Λαουτάρης. Ως δεξί χαφ αγωνίστηκε ο Θανόπουλος με τον Χατζή να κινείται αριστερά και  στην κορυφή ήταν ο Σταυράκογλου έχοντας το Φύπε σε ρόλο επιτελικού.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό από άποψη θεάματος. Ο κακός αγωνιστικός χώρος δυσκόλευε αρκετά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν μπορούσαν να βάλουν κάτω τη μπάλα και να κυκλοφορήσουν. Σε κάθε πάσα η μπάλα γκέλαρε ακατάπαυστα και λειτούργησε ως ανασταλτικός παράγοντας σε οποιαδήποτε προσπάθεια δημιουργίας κάτι που αποτυπώνεται στο γεγονός ότι σημειώθηκε μόλις μία τελική στα πρώτα 45 λεπτά, στο 8’ όταν και ο Κοκλιώτης βγήκε απέναντι από τον Μέμπελι αλλά το ψιλοκρεμαστό πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι με τον Λεκάκη στην επαναφορά να μη μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε κάπως με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 49’ με ένα σουτ του Λεκάκη που πέρασε εκτός για να απαντήσει η Νίκαια πέντε λεπτά αργότερα με δύο εκτελέσεις κόρνερ του Λαουτάρη με τη μπάλα να παίρνει κατεύθυνση προς την εστία και να διώχνεται από τους αμυντικούς.

Με το σκληρό παιχνίδι στα όρια του επιτρεπτού να αποτελεί σημείο αναφοράς στο τελευταίο τέταρτο και τους γηπεδούχους να ανεβάζουν στροφές ψάχνοντας το νικητήριο τέρμα η Νίκαια οπισθοχώρησε και θέλησε να χτυπήσει στη κόντρα και προς αυτή τη κατεύθυνση ο Σταμπουλίδης γύρισε πιο πίσω τον Σταυράκογλου προκειμένου να επωφεληθεί από κάποιο διώξιμο και με το κεφάλι να βρίσκει τον Μαλλιαρό που είχε περάσει σέντερ φορ.

Παρόλα αυτά εκείνοι που έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ ήταν οι Σαλαμινομάχοι στο 74' με τον Μπέλια που έπιασε το σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα να φεύγει έξω ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Παπαμιχαήλ στο 82’. Οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να κλέψουν τη νίκη στο 90’ όταν ο Λόπεζ δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να κοντράρει στον Σταυράκογλου και να καταλήγει στον Ράμφο που από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια ενώ στις καθυστερήσεις στη μοναδική οργανωμένη της επίθεση, η Νίκαια θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά αλλά η κεφαλιά του Κυπράκη ύστερα από σέντρα του Θανόπουλου έφυγε άουτ.

Οι συνθέσεις:

Σαλαμινομάχοι: Παπαφακλής, Μαρούδης, Μούστα, Παπαδημητρίου (46’ Στεφανίδης), Μακρόπουλος, Μπέλιας, Κοκλιώτης, Λόπεζ, Λεκάκης (80’ Καλάι), Λαμπρινός (60’ Παπαμιχαήλ), Ράμφος

ΑΕ Νίκαια: Μέμπελι, Τζαβάρας (73’ Κυπράκης), Λαουτάρης, Λίτσο, Κιουράνης, Τριανταφύλλου, Χατζής (90’ Δασκαλάκης), Μαλλιαρός (90’ Βαλσαμάκης), Σταυράκογλου, Φύπε, Θανόπουλος

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπαλαχούτης με βοηθούς τους Θεολογίτη και Παχώπο

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com