powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Δεν τα κατάφερε απέναντι στη Χαραυγή

Written By Unknown on Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 | 5:26 μ.μ.


Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά εντός έδρας, γνώρισε η Νίκαια από τη 2η πλέον του βαθμολογικού πίνακα Χαραυγή με 2-0 κι έπεσε στη 10η θέση έχοντας συγκεντρώσει 5 βαθμούς.

Το ματς

Ο Στάθης Φουρίκης επέλεξε να ανακατέψει την τράπουλα και παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Βλαχουτσάκος ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα χρώματα της Νίκαιας, αριστερά ο Μπλέτσας, δεξιά ο Θανόπουλος και στόπερ ο Πάχος με τον Δασκαλακή. Φανέλα βασικού για πρώτη φορά φέτος πήρε ο Τριανταφύλλου, μπροστά του ήταν ο Φύπε με τον Μούστα, στα φτερά της επίθεσης ο Χατζής με τον Βικάτο και στην κορυφή ο Βαλσαμάκης.

Παρά τις αλλαγές η εικόνα της Νίκαιας δεν ήταν η δέουσα. Η Χαραυγή ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παίζοντας κυρίως από τον άξονα επιχειρούσε να διασπάσει την άμυνα της Νίκαιας και μόλις στο 8ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αλλά το σουτ του Μακαρονά έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τάνκα να απειλήσει αλλά ο Βλαχουτσάκος αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών στην αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι ήταν και πάλι στο προσκήνιο με τον Πέκωφ να βγαίνει απέναντι από τον γκολκίπερ της Νίκαιας με τον Θανόπουλο να τον προλαβαίνει τελευταία στιγμή και να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Η Χαραυγή στα μισά του πρώτου ημιχρόνου είχε περισσότερο νεύρο στο παιχνίδι της. Οι ποδοσφαιριστές της ήταν πρώτοι στην πλειοψηφία των μονομαχιών με αποτέλεσμα η Νίκαια να αδυνατεί να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα. Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο κι έπρεπε να συμπληρωθούν 25 λεπτά για να φτάσει για πρώτη φορά στα αντίπαλα καρέ. Ο Βικάτος βγήκε απέναντι από τον Παγώνη με τον τελευταίο να απομακρύνει με τα πόδια.

Στο 35’ η Χαραυγή έχασε εκ νέου μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί αλλά ο Μακαρονάς με σουτ στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Πέκωφ σημάδεψε και πάλι το οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο, στο 40’ ο Βασίου ήταν πιο εύστοχος και με πλασέ νίκησε τον Βλαχουτσάκο για το 0-1.   

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι την ανάπαυλα η Νίκαια προσπάθησε να αντιδράσει και στο 44’ ο Φύπε έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Παγώνη να διώχνει με το ένα χέρι, με τον Μπλέτσα στην επαναφορά να μην κατορθώνει να ισοφαρίσει ενώ η προσπάθεια του Βικάτου στο 45’ από το ύψος του πέναλτι πέρασε λίγο άουτ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη Χαραυγή να προηγείται με 1-0.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δε διαφοροποιήθηκε. Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και διατηρούσαν με σχετική άνεση το υπέρ τους αποτέλεσμα ενώ παράλληλα πίεζαν για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 50’ ο Τάνκας δοκίμασε το διαγώνιο σουτ από τα αριστερά με τον Βλαχουτσάκο να διώχνει εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα.

Η απάντηση της Νίκαιας στην ευκαιρία της Χαραυγής ήρθε στο 60’ αλλά ο Παγώνης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την εκτέλεση φάουλ του Χατζή.

Στα τελευταία 20 λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και μόνο στις καθυστερήσεις απέκτησε ξανά ζωντάνια με τη Νίκαια να πιέζει για την ισοφάριση, με τους φιλοξενούμενους όμως να αμύνονται σωστά και μάλιστα στην εκπνοή κλείδωσαν τη νίκη με τον Μιχαήλ ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Οι συνθέσεις

ΑΕ Νίκαια: Βλαχουτσάκος, Μπλέτσας (67’ Τζαβάρας), Θανόπουλος, Πάχος, Δασκαλάκης, Τριανταφύλλου (75’ λ.τρ. Λαουτάρης), Χατζής, Φύπε, Βαλσαμάκης, Μούστα (60’ Λουκάνι), Βικάτος

Χαραυγή: Παγώνης, Χατεμάι, Γαβαλάς, Καραγιάννης, Δοξακόπουλος, (89’ Νερσεσιάν), Κυριακίδης, Μιχαήλ, Τάνκας, Βασίου (85’ Γεροπαναγιώτης), Μακαρονάς (79’ Γρούνης), Πέκωφ

Διαιτητής του αγώνα ήταν η Μήτση με βοηθούς την Κουτσούμπου και τον Γεωργακόπουλο.

Τελείωσε από το α’ ημίχρονο

Written By Unknown on Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 | 6:26 μ.μ.


Δεχόμενη τρία γκολ στο πρώτο μέρος η Νίκαια δεν τα κατάφερε απέναντι στην Ελλάς Ποντίων και γνώρισε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα με 3-0.- Πιο αποφασισμένοι οι γηπεδούχοι έφτασαν δίκαια στην επικράτηση.

Το ματς

Η ομάδα της Ελλάς Ποντίων μπήκε με ανεβασμένη ταχύτητα στον αγωνιστικό χώρο και προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Τσιρκινίδης βγήκε απέναντι από τον Χαλεπλίδη αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Τριανταφυλλίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Χαλεπλίδη.

Η Νίκαια μετά από αυτό το μουδιασμένο ξεκίνημα βρήκε τα πατήματά της, ισορρόπησε την αναμέτρηση και στο 14’ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Φύπε βρήκε τον Λαουτάρη στον κενό χώρο, εκείνος έσπασε τη μπάλα στον Βικάτο αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε και δεν ανησύχησε τον Πυρένη.

Για να φτάσουμε στο 25’ όταν και οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Τσιρκινίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας με τον Χαλεπλίδη να τον ανατρέπει και τον διαιτητή Μπαλαχούτη να υποδεικνύει την παράβαση, απόφαση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών της Νίκαιας που υποστήριζαν πως δεν υπήρχε επαφή κι έπεσε μόνος του. Ο Τριανταφυλλίδης ήταν εύστοχος γράφοντας το 1-0.

Η Νίκαια παρά το φθηνό γκολ δεν το έβαλε κάτω και στο 31’ έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Βικάτος έστρωσε στον Βαλσαμάκη ο οποίος έπιασε έναν κεραυνό έξω από την περιοχή με τον Πυρένη να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση ενώ στο 32’ ήταν σειρά του Μούστα, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει δίχως πρόβλημα.

Τελείωσαν όλα μέσα σε 5 λεπτά

Κι αφού η Νίκαια δεν κατόρθωσε να φέρει τον αγώνα σε ισορροπία, μέσα σε 5 λεπτά στράβωσαν όλα με τον Τσιρκινίδη να σημειώνει δύο τέρματα δίνοντας ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση νίκη από το πρώτο κιόλας μέρος. Αρχικά, στο 37’ με σουτ έξω από την περιοχή σημείωσε το 2-0 ενώ ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα με πλασέ ανενόχλητος μέσα από τη μικρή περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Έβγαλε διάθεση στην επανάληψη

Στην επανάληψη η Νίκαια έβγαλε διάθεση στον αγωνιστικό χώρο. Οι ποδοσφαιριστές παρά το 3-0 κυκλοφορούσαν όμορφα τη μπάλα στο χώρο του κέντρου με τον Τριανταφύλλου που πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο να δίνει περισσότερη σιγουριά κι έφταναν συχνά πυκνά στα καρέ του Πυρένη.

Ωστόσο, εκείνοι που απείλησαν πρώτοι ήταν οι γηπεδούχοι με τον Χαλεπλίδη να εξουδετερώνει στο 46’ το σουτ του Τσιρκινίδη. Η πρώτη επίσκεψη της Νίκαιας συνέβη στο 59’ αλλά η προσπάθεια του Χατζή πέρασε άουτ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Χαλεπλίδης σταμάτησε με τα πόδια το σουτ του Παπαποστόλου.

Τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση το φάουλ το Βικάτου στο 78’ με τον Πυρένη να πέφτει στη γωνιά του διατηρώντας ανέπαφη την εστία του.

Οι συνθέσεις:

Ελλάς Ποντίων: Πυρένης, Γεωργιόπουλος, Κίτσος, Αργυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Τσέλιος, Τσιρκινίδης, Ηλιαδάκης, Παπαποστόλου (68’ Τσεσμενόγλου Γ.), Τριανταφυλλίδης (75’ Γιώτης), Κουτσουναμέντος (60’ Μπίτσας)

ΑΕ Νίκαια: Χαλεπλίδης, Τζαβάρας, Λαουτάρης, Πάχος, Δασκαλάκης, Μπλέτσας (43’ Λουκάνι), Χατζής, Φύπε, Βαλσαμάκης (59’ Καλογερόγιαννης), Μούστα (46’ Τριανταφύλλου), Βικάτος


Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπαλαχούτης με βοηθούς τους Ντινιωτάκη και Κουζούμη.

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com