powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Νίκη με 1-0 αντί για 4-0

Written By Unknown on Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 | 5:22 μ.μ.


Πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 1-0 πήρε τη νίκη η Νίκαια απέναντι στη Δραπετσώνα χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Λίτσο στο 19ο λεπτό και ανάσανε βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά και ανέβηκε στους 20 βαθμούς φτάνοντας τον Άρη Αμφιάλης στη 12η θέση. Έτσι, η αναμέτρηση της άλλης εβδομάδας στις «Σιταποθήκες» αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για όσο το δυνατό καλύτερο πλασάρισμα στα επερχόμενα play-out δεδομένου ότι ο ΑΟ Κορυδαλλός βρίσκεται στην 11η θέση έχοντας συγκεντρώσει 25 βαθμούς.

Διατηρώντας για δεύτερη συνεχή αγωνιστική το μηδέν στην άμυνα, θα μπορούσε να είχε καθαρίσει από πολύ νωρίς την υπόθεση τρίποντο. Έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Χατζή που δημιούργησε πολλά προβλήματα στις πτέρυγες και τους Φύπε και Καλογήρου να παίρνουν αρκετό μερίδιο ευθύνης στο δημιουργικό κομμάτι η Νίκαια βρισκόταν διαρκώς στο προσκήνιο. Με τον Μαλλιαρό και τον Τριανταφύλλου να κερδίζουν όλες τις μάχες στο χώρο του κέντρου, η Νίκαια είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και παίζοντας ορθολογικό ποδόσφαιρο με σωστή κυκλοφορία έδειχνε ότι εύκολα ή δύσκολα θα πάρει αυτό που θέλει. Ωστόσο, παρουσιάστηκε απρόσεκτη στην τελική ενέργεια και χρειάστηκε ένα από τα πολλά στημένα που κέρδισε προκειμένου να πάρει το ροζ φύλλο του αγώνα ενώ θα μπορούσε να είχε αποβάλλει το άγχος και από το 73’ όμως ο Φύπε αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Το ματς

Ο Πάρης Σταμπουλίδης παρέταξε τη Νίκαια στον αγωνιστικό χώρο με το γνωστό 4-2-3-1 πραγματοποιώντας δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα, μία στα πρόσωπα και μία εσωτερική σε σχέση με τον αγώνα με τους Σαλαμινομάχους. Ο Καλογήρου επέστrεψε στην ενδεκάδα και παρέα με τους Χατζή, Φύπε και Σταυράκογλου συνέθεσαν μία επιθετική τετράδα που δημιούργησε πολλούς κινδύνους στην αντίπαλη εστία, με τον Θανόπουλο να αγωνίζεται και πάλι ως δεξί μπακ τον Λαουτάρη αριστερά και τουw Λίτσο και Κιουράνη στα στόπερ έχοντας ως αμυντικά χαφ τον Τριανταφύλλου με τον Μαλλιαρό.

Η Νίκαια από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ανέλαβε τα ηνία του ματς. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και παίζοντας κυρίως από τα άκρα με τους Χατζή, Φύπε και Καλογήρου αναζητούσε από το ξεκίνημα ένα γρήγορο τέρμα προκειμένου να αποβάλλει το άγχος. Αν και έφτανε με αξιώσεις στα καρέ του Μπελαβράκη υστερούσε στην τελική ενέργεια. Επομένως, όταν δεν μπορείς να απειλήσεις από οργανωμένη επίθεση πρέπει να εκμεταλλευτείw τα στημένα. Στο 14’ ο Χατζής εκτέλεσε τον φάουλ από πλάγια δεξιά με τον Μπελαβράκη να απομακρύνει με δυσκολία σε κόρνερ. Από την εκτέλεσh του κόρνερ ο Λίτσο έπιασε τη κεφαλιά με τους αμυντικούς να απομακρύνουν πάνω στη γραμμή και έστειλε την προειδοποιητική βολή καθώς πέντε λεπτά αργότερα έπειτα από φάουλ του Χατζή πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η επίτευξη του τέρματος αντί να δώσει ακόμα μεγαλύτερη πνοή στη Νίκαια φάνηκε να την υπνωτίζει. Τα αβίαστα λάθη έκαναν την εμφάνισή τους και ακολούθησε ένα κενό διάστημα το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και άρχισαν δειλά δειλά να παίρνουν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 31’ έχασαν καλή στιγμή να ισοφαρίσουν όταν και ο Πλέσσας εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά με τον Χέλμι να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ.

Από το 35’ κι ύστερα βρήκε εκ νέου τα πατήματά της και θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια με σκορ ασφαλείας αλλά ο Χατζής στάθηκε άτυχος καθώς έπειτα από κόρνερ του Λαουτάρη και τα δύο σουτ που επιχείρησε από καλή θέση βρήκαν στα σώματα.

Με τη Νίκαια να προηγείται και να φαίνεται ικανή για ένα δεύτερο τέρμα, ο Σταμπουλίδης δε πραγματοποίησε κάποια αλλαγή. Με το πρώτο δεκάλεπτο να κυλάει χωρίς κάτι το αξιόλογο, η Νίκαια απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 58’ αλλά το σουτ του Φύπε μέσα από την περιοχή πέρασε εκτός για να απαντήσει η Δραπετσώνα δύο λεπτά αργότερα με την κεφαλιά του Βασίου που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με τον Φύπε να ανεβαίνει και να πατάει όλο και πιο συχνά περιοχή, η Νίκαια βρήκε πιο πολλούς διαδρόμους και μέσα σε ένα διάστημα δέκα λεπτών σφυροκοπούσε την αντίπαλη άμυνα. Αρχικά, στο 66' ο Φύπε έστρωσε στον Καλογήρου που σούταρε άουτ ενώ στο 68’ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία. Ο Φύπε εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά με τον Λαουτάρη να πιάνει την κεφαλιά που εξουδετερώθηκε από τον Μπελαβράκη και στην επαναφορά η προσπάθεια του Σταυράκογλου απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή. Για να φτάσουμε στο 73’ όταν και ο Φύπε σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία να σφραγίσει τη νίκη όταν και κέρδισε πέναλτι αλλά αν και έστειλε στην άλλη γωνία τον Μπελαβράκη δεν ήταν εύστοχος και το 1-0 παρέμεινε, με τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών να κλείνει στο 75’ όταν και ο Φύπε έβγαλε τετ α τετ τον Χατζή με τον τελευταίο να πλασάρει άσχημα.

Οι φιλοξενούμενοι βλέποντας τη Νίκαια να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και να τους διατηρεί ζωντανούς στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος δεν τα  παράτησαν και στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να κάνουν τη ζημιά αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χέλμι από τα όρια της περιοχής πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μέμπελι.

ΑΕ Νίκαια: Μέμπελι, Θανόπουλος, Λαουτάρης, Λίτσο, Κιουράνης (71’ λτρ. Δασκαλάκης), Τριανταφύλλου, Χατζής (87’ Κυπράκης), Μαλλιαρός (83’ Τζαβάρας), Σταυράκογλου, Φύπε, Καλογήρου

Δραπετσώνα: Μπελαβράκης, Μανώλης, Πλέσσας, Ρηνιώτης, Κασιαβός, Τσίκινης (30’ λτρ. Βούρδας), Βασίου, Καραπετσάνης, Μαραγκός (83’ Παπαγεωργίου), Χέλμι, Σιάγκας

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κουβέλης με βοηθούς τους Κορώνα και Μουμπογιατζόγλου.

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com