powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Νίκη ελπίδας για τη Νίκαια

Written By beautymark.gr on Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014 | 12:03 π.μ.

Σε έναν αγώνα υψίστης σημασίας στον οποίο θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως διακυβευόταν η παραμονή στην κατηγορία, η ΑΕ Νίκαιας κατάφερε έστω και προς το τέλος του αγώνα να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Αχιλλέα Κορυδαλλού. Με αυτή τους τη νίκη οι γηπεδούχοι παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της 10ης προνομιούχου θέσης ενώ οι φιλοξενούμενοι διατηρήθηκαν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και πλέον οι ελπίδες τους για σωτηρία λιγοστεύουν.

Ο αγώνας

Όσοι βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο Παντελής Νικολαΐδης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν αρκετά ωραίο αγώνα με πάθος, ένταση, φάσεις εκατέρωθεν και σκληρά μαρκαρίσματα γεγονός που ανάγκασε το διαιτητή Καλημέρη να δείξει 8 κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 10' έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν τον σκορ με τον Σερμπέζη που βρέθηκε απέναντι από τον Λαγκαδίτη αλλά το πλάσε που επιχείρησε ήταν κάκιστο και η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα η Νίκαια απείλησε για πρώτη φορά με τον Τζαβέλλα που σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Σαπάτη να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο 18΄απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουκουλά μπλόκαρε εύκολα ο Σαπάτης και στο 21' καλό σουτ του Μελαμπιανάκη έξω από την περιοχή με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να δηλώνει και πάλι παρών διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 30' ο Αχιλλέας Κορυδαλλού σπατάλησε τεράστια ευκαιρία με τον Σερμπέζη που νικήθηκε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ από τον Λαγκαδίτη.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Νίκαια πραγματοποίησε άλλες τρεις τελικές. Αρχικά στο 31' με τον Καλογερόγιαννη να πιάνει ένα ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 34' ο ίδιος παίκτης δεν κατάφερε με κεφαλιά να σημαδέψει σωστά και στο 39' το σουτ του Καλογήρου από τα όρια της περιοχής κατέληξε λίγο άουτ.

Ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να είναι απειλητικές και να δημιουργούν φάσεις, με τον Αχιλλέα Κορυδαλλού πάντως να χάνει τις πιο κλασσικές έχοντας για μοιραίο τον Σερμπέζη που ήταν ο πρωταγωνιστής των δύο μεγάλων ευκαιριών της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και αποφασισμένοι να κερδίσουν. Σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου μισού έλεγχαν τον αγώνα, είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν να βρουν το ρήγμα στην άμυνα του Αχιλλέα ο οποίος γινόταν απειλητικός κυρίως με αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενος την προώθηση της Νίκαιας.

Στο 46' ο Μπένα δοκίμασε το πόδι του αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή με τον Σαπάτη να αποκρούει ενώ στο 50΄ η Νίκαια έχασε μεγάλη ευκαιρία αφού ούτε ο Τζαβέλλας ούτε ο Τσελεπής μπόρεσαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίκτυα έπειτα από ωραία σέντρα του Τσότσογλου.

Στο 62' σέντρα του Τζαβέλλα αδύναμη κεφαλιά του Τσελεπή μπλόκαρε εύκολα ο Σαπάτης, στο 65' άλλο ένα ωραίο σουτ του Μπένα η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Τσελεπής δεν πρόλαβε προ κενής εστίας να κάνει την προβολή και να βάλει μπροστά την ομάδα του έπειτα από σέντρα του Τζαβέλλα.

Ο Αχιλλέας Κορυδαλλού έκανε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος αισθητή την παρουσία του στο 69' με το σουτ του Κατσούμπη μέσα από την περιοχή που έφυγε πολύ πάνω από τα δοκάρια του Λαγκαδίτη ενώ δύο λεπτά αργότερα δημιούργησε την τελευταία του τελική στον αγώνα με το σουτ του Δρακόπουλου μέσα από την περιοχή που είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 85' η ΑΕ Νίκαιας άνοιξε το σκορ. Ο Τσότσογλου ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή με το διαιτητή να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Ο Μελαμπιανάκης ανέλαβε την εκτέλεση γράφοντας το 1-0 που ήταν το τελικό σκορ.

Στο 89' αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Σερμπέζης.

ΑΕ Νίκαιας: Λαγκαδίτης, Τσότσογλου, Μπένα, Γεώργιζας, Αρσενίδης, Γαλανομάτης, Κουκουλάς (80' Τσίτζηρας), Μελαμπιανάκης, Καλογερόγιαννης (40' Τσελεπής, 75' Τριανταφύλλου),Τζαβέλλας, Καλογήρου

Αχιλλέας Κορυδαλλού: Σαπάτης, Νάκος, Κοντογιώργης, Μπουρογιαννόπουλος, Κατσάρας (85' Φίλης), Τσίπι (61' Δρακόπουλος), Κεκάκης, Μαρλαφέκας, Σερμπέζης, Παπανδρέου, Κατσούμπης

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Καλημέρης με βοηθούς τους Φουρναράκη και Στάματη.

Ρεπορτάζ: Χαράλαμπος Κοτρίδης

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com