powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Χάθηκε μία μάχη, όχι ο πόλεμος

Written By Unknown on Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 | 2:02 π.μ.


Χάθηκε η πρώτη μάχη κι όχι ο πόλεμος. Αυτό θα πρέπει να έχουν στο νου τους οι ποδοσφαιριστές της Νίκαια αν θέλουν να μην βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα του υποβιβασμού. Στον πρώτο από τους τρεις τελικούς που καλείται να δώσει η ομάδα στη ψυχοφθόρα διαδικασία των play-out παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και γνώρισε δίκαια την ήττα με 4-1. Από πολύ νωρίς βρέθηκε να κυνηγάει να ανατρέψει διαφορά δύο τερμάτων και παρά το γεγονός ότι έδειξε να αντιδράει, μειώνοντας πριν την ανάπαυλα, πλήρωσε τα λάθη της και έφυγε με άδεια χέρια από το Ρέντη. Τώρα στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση με τη Δραπετσώνα σε ένα ματς καθοριστικό για τη τύχη της όπου θα στερηθεί και τις υπηρεσίες του Φύπε που αποβλήθηκε στο 58’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς καθώς η Δραπετσώνα με την επικράτησή της επί του Άρη Αμφιάλης, την προσπέρασε και πλέον η Νίκαια βρίσκεται στην τελευταία θέση.

Το ματς

Ο αγώνας ήταν αντάξιος της σημασίας του. Το πάθος, η ένταση και τα νεύρα ήταν στοιχεία που δεν έλειψαν με την κατάσταση αρκετές φορές να ξεφεύγει. Σε αυτό μερίδιο ευθύνης φέρει και ο διαιτητής Κουβέλης που δεν κατόρθωσε να επιβληθεί και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο. Από εκεί και πέρα, στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Πάρης Σταμπουλίδης παρέταξε τη Νίκαια με το κλασικό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια επέλεξε τον Μέμπελι, με την τετράδα της άμυνας να συνθέτουν από τα δεξιά προς τα αριστερά, οι Τζαβάρας, Κιουράνης, Λίτσο και Θανόπουλος. Ως κόφτες ξεκίνησαν ο Τριανταφύλλου με τον Καλογήρου έχοντας πιο μπροστά τους τον Φύπε ενώ την τριπλέτα στην επίθεση συμπλήρωναν οι Χατζής, Βικάτος και Σταυράκογλου.

Οι τυπικά γηπεδούχοι με το ξεκίνημα της αναμέτρησης αιφνιδίασαν τη Νίκαια και στο πρώτο τέταρτο απέκτησαν διαφορά ασφαλείας σκοράροντας δις με τον Ηλιόπουλο στο 10’ και στο 15’. Αρχικά, με τη συμπλήρωση 10 λεπτών, ο Χαντζής θέλησε να μπει στην περιοχή με τον Θανόπουλο να τον ανατρέπει και τον Κουβέλη να υποδεικνύει την παράβαση. Ο Ηλιόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος ανοίγοντας το σκορ. Πριν καλά καλά συνέλθει η Νίκαια δέχτηκε και δεύτερο χτύπημα. Ο Καλογερόπουλος σέντραρε από τα από τα αριστερά με τη μπάλα να περνάει από όλους, ο Λίτσο που βρέθηκε στη πορεία της δεν κατόρθωσε να διώξει και ο Ηλιόπουλος ανενόχλητος δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 2-0.

Οι Κορυδαλλιώτες μπήκαν πολύ δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο και αφού κατόρθωσαν να πάρουν διαφορά ασφαλείας απέβαλλαν το άγχος και ήταν πιο απελευθερωμένοι. Αυτό αποτυπωνόταν και στις προσπάθειες τους. Με σωστή κυκλοφορία, διαρκή κίνηση στο χώρο και παιχνίδι με τη μία ήταν διαρκώς στο προσκήνιο και φάνταζαν ικανοί για ένα ακόμη τέρμα. Αντιθέτως, η Νίκαια έμοιαζε να μην έχει πλάνο στο παιχνίδι της και τα αβίαστα λάθη δεν έλειπαν. Με εξαίρεση ένα πλασέ του Βικάτο υπό πίεση στο 8’, στο πρώτο ημίωρο ήταν άφαντη στο δημιουργικό κομμάτι ενώ σε συνδυασμό με τον εκνευρισμό επιχειρούσε με ανορθόδοξο τρόπο να απειλήσει. Με μακρινές μπαλιές επιθυμούσε να δημιουργήσει ρήγματα, μπαλιές που τις αναχαιτούσε δίχως δυσκολία η υψηλόσωμη άμυνα του Κορυδαλλού. Η πρώτη της αξιόλογη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ καταγράφηκε στο 30’ όταν και ο Χατζής γύρισε όμορφα το σώμα του μέσα στην περιοχή, έκανε το γύρισμα αλλά ο Χατζημαρινάκης μπλόκαρε τη μπάλα προ του Σταυράκογλου. Η Νίκαια έδειχνε σιγά σιγά να αφυπνίζεται και στο 38’ μείωσε στο σκορ. Ο Τζαβάρας εκμεταλλεύτηκε το χώρο που βρήκε μπροστά του, έσπασε τη μπάλα στον Καλογήρου ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ μείωσε σε 2-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Λάθος, αποβολή και game over

Έχοντας πετύχει αυτό που ήθελε, δηλαδή ένα γκολ πριν από το ημίχρονο, η Νίκαια έμπαινε με άλλη ψυχολογία στην επανάληψη. Ωστόσο, αντί για το 2-2, έγινε το 3-1. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Τσιμλιώτης εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας και με σουτ μέσα από την περιοχή έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Η Νίκαια επιχείρησε αντιδράσει αλλά τόσο το μακρινό σουτ του Φύπε στο 50’ όσο και η κεφαλιά του Κιουράνη έπειτα από σέντρα του Χατζή δεν βρήκαν στόχο. Μάλιστα η κατάσταση χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο στο 58’ όταν και ο Φύπε αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Πλέον, το έργο της Νίκαιας δυσκόλεψε καθώς καλούταν με αριθμητικό μειονέκτημα να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση. Στο 63’ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά η καλή ενέργεια του Χατζή από τα αριστερά αποφεύγοντας δύο αντιπάλους δε συνοδεύτηκε και από ανάλογο τελείωμα με τη μπάλα να περνάει εκτός.

Με τη Νίκαια να βρίσκεται πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο, ήταν λογικό πως ο Κορυδαλλός θα βρει αρκετά κενά στην άμυνα και στο 70’ σε ένα από αυτά ο Τσιμλιώτης βγήκε απέναντι από τον Μέμπελι και δεν λάθεψε ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 4-1. Με την αναμέτρηση να έχει κριθεί, οι παίκτες του Κορυδαλλού έκαναν συντήρηση δυνάμεων.

Από την άλλη, με την ψυχολογία των παικτών του Σταμπουλίδη να είναι πεσμένη, τα εναπομείναντα λεπτά έμοιαζαν διαδικαστικού χαρακτήρα. Διάθεση για πίεση δεν υπήρχε και όταν και η τύχη σου γυρίζει την πλάτη, όσες δυνάμεις κι να σου έχουν μείνει εξασθενούν. Στο 82’ ο Χατζής έπειτα από λάθος μεταβίβαση του Χατζημαρινάκη, βρήκε μέσα στην περιοχή τον Τριανταφύλλου, η προσπάθεια του οποίου αποσοβήθηκε πάνω στη γραμμή ενώ στην επαναφορά το γύρισμά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις ο Κορυδαλλός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να διευρύνει το σκορ αλλά ο Μέμπελι απόκρουσε το πέναλτι του Δέδε.

Οι συνθέσεις:

Κορυδαλλός: Χατζημαρινάκης, Χαντζής, Σουκαράς, Ντέλιος, Λάλα, Μέξης, Δέδες (86’ Κατιάι), Βυργιώτης, Ευδαίμων, Ηλιόπουλος (77’ Πούλιας), Τσιμλιώτης (71’ Κυλίτσης)

Νίκαια: Μέμπελι, Τζαβάρας, Θανόπουλος, Λίτσο (79’ Βούτσης), Κιουράνης, Τριανταφύλλου, Χατζής, Καλογήρου, Σταυράκογλου (71’ Κοντός), Φύπε, Βικάτος (63’ Μαλιαρός)


Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κουβέλης με βοηθούς τους Κωνσταντόπουλο και Θεολογίτη. 

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com