powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Με ανατροπή στους «8»

Written By Unknown on Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 | 10:37 μ.μ.


Με τον αγαπημένο της πλέον τρόπο, τις ανατροπές, η Νίκαια έκλεισε μία θέση για τον προημιτελικό του Κυπέλλου Πειραιά. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 15ο λεπτό, στο δεύτερο μέρος ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και με δύο τέρματα μέσα σε 2 λεπτά (67’ Βικάτος και 69’ Φύπε) πήρε μία σπουδαία και πανάξια πρόκριση με 2-1 απέναντι στη Χαραυγή.

Με τον Μέμπελι στην επάνοδό του να κατεβάζει ρολά, τον Φύπε με δύο ενέργειες να αλλάζει την εικόνα του αγώνα και έχοντας όλους τους ποδοσφαιριστές σε πολύ καλή μέρα η Νίκαια πήρε το εισιτήριο για τους «8». Επιχείρησε να βάλει κάτω τη μπάλα και με σωστή κυκλοφορία προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα της Χαραυγής. Ωστόσο, υστερούσε στην τελική πάσα αδυνατώντας να βρει ουσία. Λύση σε αυτή την αδυναμία έδωσε ο αρχηγός, ο Φύπε, ο οποίος αρχικά στο 67’ αφού απέφυγε τρεις αντιπάλους, με εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Βικάτο που δεν αστόχησε ισοφαρίζοντας και στη συνέχεια στο 69’ πήρε τη μπάλα από πλάγια δεξιά, πάτησε περιοχή και αφού ξεμαρκαρίστηκε με ωραίο σουτ έδωσε την πρόκριση στη Νίκαια.

Το ματς

Έχοντας να στερηθεί των υπηρεσιών των τιμωρημένων Πάχου και Βουρνάζου καθώς και του Τριανταφύλλου, ο Πάρης Σταμπουλίδης πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι με αντίπαλο την Κύπρο Κορυδαλλού. Μένοντας πιστός στο 4-2-3-1 προτίμησε τον Μέμπελι κάτω από τα δοκάρια ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Θυμίζουμε είχε να αγωνιστεί από την 3η στροφή του πρωταθλήματος απέναντι στην Ειρήνη 2005. Στα μπακ παρέμειναν ο Παπαδόπουλος με τον Λαουτάρη ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν ο Μπλέτσας με τον Δασκαλάκη. Ως αμυντικά χαφ επέλεξε τον Θανόπουλο με τον Καλογήρου, στα φτερά βρίσκονταν, δεξιά ο Χατζής και αριστερά ο Βικάτος έχοντας ως επιτελικό τον Φύπε ενώ στην κορυφή ήταν ο Βαλσαμάκης.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Έχοντας ως εντολή να πιέζουν ψηλά ακόμα και την πρώτη πάσα δυσκόλεψαν αρκετά τη Νίκαια η οποία αδυνατούσε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα και να φανεί απειλητική. Είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πριν συμπληρωθούν 10 λεπτά στον αγώνα έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Μακαρονάς πραγματοποίησε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον Πεκόφ να πετάγεται με το κεφάλι στην πορεία τη μπάλας αλλά ο Μέμπελι έπεσε εντυπωσιακά στη δεξιά γωνία και αποσόβησε το τέρμα. Όμως, δεν ήταν το ίδιο έτοιμος και στο 15’. Έγινε το γέμισμα από τα δεξιά, η άμυνα της Νίκαιας αδράνησε διαμαρτυρόμενη για οφσάιντ και ο Δούβλης με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Το γρήγορο τέρμα της Χαραυγής δεν άλλαξε τα δεδομένα του ματς. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά οδηγώντας τη Νίκαια στο εύκολο λάθος και στο 19’ έφτασαν κοντά στο 2-0. Ο Δούβλης έκανε την κούρσα διασχίζοντας όλη την δεξιά πλευρά, μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Μπορεί να είχαν την υπεροχή στην κατοχή ωστόσο δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου απείλησαν εκ νέου στο 34’ με ένα σουτ του Πεκόφ που κατέληξε άουτ.

Η Νίκαια από τη μεριά της όντας και πίσω στο σκορ δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγει μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση. Παρά τη ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων προσπαθούσε με σωστή κυκλοφορία και συνεχή κίνηση των παικτών, με τους Παπαδόπουλο και Λαουτάρη να ανεβαίνουν συχνά πυκνά να βρει κάποια ευκαιρία προκειμένου να χτυπήσει. Σε τρεις περιπτώσεις μάλιστα θα μπορούσε να το είχε κατορθώσει αλλά δεν είχε υπομονή στην τελική πάσα και η μοναδική της τελική στο πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ του Βαλσαμάκη στο 39’ που μπλόκαρε ο Κελεμίδης.

Καθάρισε μέσα σε δύο λεπτά…

Χωρίς κάποια αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τη Νίκαια η οποία συνέχισε στο ίδιο μοτίβο όπως και στο πρώτο. Έβαλε κάτω τη μπάλα θέλοντας να βρει το ρήγμα στην άμυνα της Χαραυγής και αυτή τη φορά ήταν πιο προσεκτική ανατρέποντας την κατάσταση μέσα σε δύο λεπτά. Αρχικά, στο 67’ ο Φύπε πήρε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και αφού απέφυγε τρεις αντιπάλους τροφοδότησε με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Βικάτο ο οποίος πλάσαρε εύστοχα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Οι γηπεδούχοι σε εκείνο το σημείο έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα και πριν καν συνέλθουν η Νίκαια ξαναχτύπησε. Ο Φύπε υποδέχτηκε τη μπάλα από τα δεξιά και αφού πάτησε περιοχή, γύρισε το κορμί του και με ωραίο σουτ σημείωσε το 2-1.

Πλέον, η Χαραυγή ήταν αυτή που βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και πήρε αρκετά μέτρα στο γήπεδο αφήνοντας πολλά κενά πίσω και στο 71’ απείλησε τα καρέ του Μέμπελι αλλά ο πορτιέρο της Νίκαιας είπε όχι στην προσπάθεια του Πεκόφ ενώ στο 78’ έχασε σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση αλλά ύστερα από σέντρα του Γεροπαναγιώτη δεν μπόρεσε ούτε ο Μιχαήλ σε πρώτο χρόνο ούτε ο Πεκόφ σε δεύτερο να βρουν τον στόχο.

Τα λεπτά κυλούσαν εις βάρος της Χαραυγής η οποία ενέτεινε την πίεσή της και ο Σταμπουλίδης θέλοντας να διαφυλάξει το σκορ, γύρισε την ομάδα σε πιο αμυντικογενές σύστημα περνώντας τον Μπούτση στη θέση του Βαλσαμάκη. Οι παίκτες της Νίκαιας μασούσαν σίδερα στον αγωνιστικό χώρο καθαρίζοντας οποιαδήποτε υποψία κινδύνου. Ο Δασκαλάκης με τον Μπλέτσα ήταν ανίκητοι στον αέρα, ο Παπαδόπουλος με τον Λαουτάρη είχαν πάρει τον αέρα των αντιπάλων τους αποσοβώντας οποιοδήποτε κίνδυνο εν τη γενέσει του, ο Καλογήρου έδειξε πως είναι εδώ και μπορεί να βοηθήσει και στη συνέχεια κι έτσι η μοναδική απειλή των γηπεδούχων μέχρι το τέλος του αγώνα προήλθε από στημένη φάση. Ο Μακαρονάς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά με τον Γαβαλά να πηδάει ψηλότερα από όλους αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με τη Χαραυγή να έχει ανέβει όλη στην αντίπαλη περιοχή η Νίκαια προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους και ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας ο Χατζής θα μπορούσε να είχε καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση, σφραγίζοντας και την πολύ καλή του εμφάνιση με ένα τέρμα αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του έπειτα από μπαλιά του Φύπε πέρασε άουτ. Η Νίκαια κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ της αποτέλεσμα κι έτσι πήρε μία σπουδαία πρόκριση για τα προημιτελικά του θεσμού.

Οι συνθέσεις:

Χαραυγή: Κελεμίδης, Γεροπαναγιώτης, Γαβαλάς, Καραγιάννης (72’ Κυριακίδης), Τούρλος, Γρούνης (52’ Χαταμάι), Τάνκας, Βασίου , Δούβλης(35' λ.τρ. Μιχαήλ) , Μακαρονάς, Πεκόφ

ΑΕ Νίκαια: Μέμπελι, Παπαδόπουλος, Λαουτάρης, Μπλέτσας, Δασκαλάκης, Θανόπουλος, Χατζής, Καλογήρου (90’ Κάγκας), Βαλσαμάκης (78’ Μπούτσης), Φύπε, Βικάτος (86’ Λουκάνι)

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πουλόπουλος με βοηθούς τους Ζερβάκη και Καρακελλέ. 

Ούτε τώρα...

Written By Unknown on Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 | 11:11 μ.μ.



Τη μία η ατυχία, την άλλη οι αποβολές με το αποτέλεσμα να παραμένει το ίδιο. Η Νίκαια δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στην Κύπρο Κορυδαλλού γνωρίζοντας την ήττα με 4-0 τελειώνοντας μάλιστα την αναμέτρηση με 9 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολών του Πάχου (43') και του Βουρνάζου (44') από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Έπειτα από αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα παρέμεινε στη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα χάνοντας την ευκαιρία να ανέβει τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά, έχοντας συγκεντρώσει 7 βαθμούς.

Πολλά τα νεύρα, αρκετή η ένταση σε ένα παιχνίδι που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε ροντέο. Οι παράγοντες των γηπεδούχων άνευ λόγου και αιτίας τα έβαλαν αρχικά με τον προπονητή των τερματοφυλάκων Γιώργο Κρούπη εκφράζοντας την άποψη πως στο γήπεδό τους απαγορεύεται να μιλάει κανείς άλλος πέρα από τους οικοδεσπότες ενώ στη συνέχεια δράση ανέλαβαν και οι ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα ο Ντα Κόστα. Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο επιθετικός της Κύπρου Κορυδαλλού ήταν ιδιαίτερα εριστικός γεγονός που προκάλεσε τον εκνευρισμό των ποδοσφαιριστών της Νίκαιας οι οποίοι έπεσαν στη παγίδα του. Σε πρώτη φάση ο Πάχος, έχοντας ήδη δεχτεί αρκετές αγκωνιές εκτός φάσης γύρισε προς το μέρος του και τον εξύβρισε, κίνηση που υπέπεσε στην αντίληψη της κ. Λαμπαδαρίου η οποία τον απέβαλε. Σαν μην έφτανε αυτό στη φάση του δεύτερου γκολ ο Ντα Κόστα συνέχισε τη δουλειά του με τον Βουρνάζο να μην μπορεί να συγκρατηθεί αποτέλεσμα του οποίου ήταν να κινηθεί προς το μέρος του και τα πνεύματα να οξυνθούν και να δημιουργηθεί μία μικρή σύρραξη με τους δύο ποδοσφαιριστές να αποβάλλονται. Μάλιστα, νωρίτερα στο 40' από τη διαιτητή Λαμπαδαρίου δεν γλίτωσε ούτε ο Πάρης Σταμπουλίδης τον οποίο απέβαλε από τον πάγκο.

Το ματς

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Σταμπουλίδης παρέταξε τη Νίκαια με μόλις μία αλλαγή σε σχέση με τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου. Επέλεξε εκ νέου το 4-2-3-1 με τον Βλαχουτσάκο να παίρνει θέση κάτω από τα δοκάρια, τον Παπαδόπουλο δεξιά και τον Λαουτάρη αριστερά και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Πάχο και Δασκαλάκη. Ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν ο Βουρνάζος με τον Τριανταφύλλου, με τον Φύπε να λαμβάνει ρόλο δεκαριού, τον Χατζή δεξιά και τον Βικάτο αριστερά, με τον Βαλσαμάκη να αποτελεί τον μοναδικό προωθημένο.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η Νίκαια μπήκε πιο δυναμικά και στα πρώτα λεπτά είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού δίχως όμως να κατορθώσει να αξιοποιήσει την υπεροχή της. Ήδη με την συμπλήρωση 10 λεπτών στον αγώνα είχε απειλήσει τρεις φορές την εστία του Μπόρη. Αρχικά στο 3ο λεπτό ο Φύπε έπιασε το σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ η εκτέλεση του οποίου δυσκόλεψε τον Μπόρη που απομάκρυνε τη μπάλα εκ νέου σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα. Η πολιορκία στα καρέ της Κύπρου έληξε στο 8' όταν και ο Φύπε με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Από κει και ύστερα οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν. Βρήκαν τα πατήματά τους μέσα στο γήπεδο και ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης κάνοντας πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ στο 24' όταν και ο Σιμάκου έσπασε τη μπάλα στον Ντα Κόστα ο οποίος από πλεονεκτική θέση αστόχησε ενώ ένα λεπτό αργότερα η προσπάθεια του Παυλόπουλου από το ύψος του πέναλτι κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Βλαχουτσάκου. Η Κύπρος προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα παίζοντας κυρίως από τα άκρα και στο 35' έπειτα από σέντρα τουΣιμάκου ο Παυλόπουλος με όμορφη ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Στο 43΄ και παίζοντας και με παίκτη παραπάνω έδειξαν να καθαρίζουν την υπόθεση νίκη με τον Μπάλα ο οποίος έπειτα από κόρνερ, ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι σημείωσε το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος και όντας πλέον με δύο τέρματα πίσω η Νίκαια προσπάθησε να διεκδικήσει ό, τι περισσότερο μπορούσε από τον αγώνα. Είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο αφήνοντας πολλά κενά στα μετόπισθεν τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και στο 64' ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-0 με ωραίο σουτ του Σέμπρου έξω από την περιοχή. Νωρίτερα η Νίκαια είχε απειλήσει με τον Χατζή στο 53' η ενέργεια του οποίου έπειτα από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ εξουδετερώθηκε από τον Μπόρη.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 80' όταν και ύστερα από όμορφη ανάπτυξη από τα αριστερά ο Καραμάνι μοίρασε τη μπάλα στον Παυλόπουλο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το 4-0 που ήταν το τελικό αποτέλεσμα με τη Νίκαια να μην κατορθώνει στις καθυστερήσεις να μειώσει το σκορ καθώς το πλασέ του Βικάτου από καλή θέση πέρασε εκτός.

Οι συνθέσεις: 

Κύπρος Κορυδαλλού: Μπόρη, Φαφούτης, Μακρής (73' Καραμάνι), Μπάλας, Κόμης, Ταμπάκου (65' Βουλγαρίδης), Σιμάκου, Σταυρόπουλος, Ντα Κόστα, Διονυσόπουλος (54' Σέμπρος), Παυλόπουλος

ΑΕ Νίκαια: Βλαχουτσάκος, Παπαδόπουλος (68' Θανόπουλος), Λαουτάρης, Πάχος, Δασκαλάκης, Βνουρνάζος, Χατζής, Τριανταφύλλου (72' Καλογήρου), Βαλσαμάκης (46' Μπλέτσας), Φύπε, Βικάτος

Διαιτητής του αγώνα ήταν η Λαμπαδαρίου με βοηθούς τους Κορώνα και Τραιφόρο.

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com