powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Η Νίκαια τα δοκάρια, το Μοσχάτο τα γκολ

Written By Unknown on Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 | 6:33 μ.μ.


Για άλλη μια φορά τα δοκάρια εξελίχθηκαν σε κακό δαίμονα για τη Νίκαια και της στέρησαν τη δυνατότητα να χαμογελάσει στο τέλος. Η ομάδα του Γιάννη Μωυσιάδη όπως και στο παιχνίδι με την Οδηγήτρια είχε δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος και στο τέλος το πλήρωσε φεύγοντας με άδεια χέρια από το «Π. Νικολαΐδης» καθώς γνώρισε την ήττα με 2-0 από το Μοσχάτο.

Με το σφύριγμα της έναρξης του διαιτητή Μιχελή, το Μοσχάτο έδειξε μία διάθεση να πάρει εκείνο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έχοντας μία ελαφρά υπεροχή στην κατοχή της μπάλας επιχειρούσε να βρει ανοιχτές διόδους μπροστά από την εστία του Μακρή δίχως ωστόσο αποτέλεσμα. Οι μοναδικές αξιόλογες ευκαιρίες του στο πρώτο μισό ήρθαν από στημένες φάσεις και μάλιστα πριν καλά καλά συμπληρωθούν 10’ λεπτά στον αγώνα, με τον Μακρή όμως να αντιδρά σωστά. Αρχικά στο 3’ έδιωξε με το ένα χέρι την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσούκη ενώ τρία λεπτά αργότερα απομάκρυνε σε κόρνερ το φάουλ του Ντόνε αυτή τη φορά.

Από την άλλη μεριά, η Νίκαια, στο πρώτο ημίχρονο είχε πιο κλασικές ευκαιρίες και δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ προτού οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Μόλις στο 7’ ο Γιουβανέλης έβγαλε απέναντι από τον Κομινάκη τον Χρήστου με τον τελευταίο να επιχειρεί να κρεμάσει τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Σαμλίδη έπειτα από κόρνερ του Ερρίκου στο 22’ και η προσπάθεια του Ερρίκου έξω από την περιοχή στο 30’. Από εκεί και ύστερα μίλησαν τα δοκάρια. Στο 37’ αντεπίθεση για τη Νίκαια, η μπάλα έφτασε στον Μιχαήλ που από δύσκολη γωνία επιχείρησε να ανοίξει το σκορ αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι. Στην επαναφορά το φαλτσαριστό σουτ του Καλογήρου πέρασε άουτ. Τελευταία μεγάλη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο ήταν η κεφαλιά του Βαλσαμάκη στο 45’ που βρήκε στη συμβολή των δοκών παραμένοντας το 0-0. Μάλιστα στο 32’ η Νίκαια έχασε και τον Γιουβανέλη που ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και στην θέση του πέρασε ο Αθανασόπουλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο επαληθεύτηκε και πάλι ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου πως όταν δεν πετυχαίνεις γκολ στο τέλος δέχεσαι. Έτσι, το Μοσχάτο όντας πιο προσεκτικό στην τελική προσπάθεια κατάφερε να πάρει τη νίκη και του τρεις βαθμούς. Η ψυχρολουσία για τη Νίκαια ήρθε νωρίς στο δεύτερο μέρος. Στο 55’ το Μοσχάτο έκλεψε τη μπάλα στο το χώρο του κέντρου, βγήκε στην κόντρα και ο Γιαννακόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Μακρή πλασάροντας σωστά για το 0-1. Στη συνέχεια, η Νίκαια ανέβηκε αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης και λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Αθανασόπουλου στο 56’ πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Η Νίκαια συνέχισε να πιέζει αλλά το Μοσχάτο είχε κλείσει καλά τους χώρους και στο 79’ ήρθε η επισφράγιση της νίκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσούκη σημειώνοντας το τελικό 0-2.

ΑΕ Νίκαια: Μακρής, Σπήλιος, Φίπε, Σαμλίδης, Βουρνάζος, Καλογήρου, Μιχαήλ, Γιουβανέλης (42’ λ.τρ Αθανασόπουλος), Βαλσαμάκης (57’ Σιδέρης), Ερρίκος (88’ Δασκαλάκης), Χρήστου

ΑΕ Μοσχάτου: Κομινάκης, Παπαφώτης, Μπαμπούνης, Καρδαράς, Ρωμανός, Παπαευθυμίου, Τσούκης, Γιαννακόπουλος, Ντόνε (76’ Αθανασόπουλος), Σπηλιωτάκης (65’ Δουληγέρης), Πλούσης (88’ Τζαβέλλας)

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μιχελής με βοηθούς τους Κοντίζα και Γκολέ.

Αφιέρωμα στις Ακαδημίες της ΑΕ Νίκαια

Written By Unknown on Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 | 9:12 μ.μ.




Μπορεί η ΑΕ Νίκαια να μην έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο του ΑΟ Γιάννενα και να μην την έχει προσκαλέσει η Μπαρτσελόνα για φιλικό αγώνα, όμως αυτό δε σημαίνει πως στις ακαδημίες της ομάδας δεν γίνεται σοβαρή και σωστή δουλεία. Σπουδαίο ρόλο σε ένα σωματείο είτε αυτό έχει την επονομασία ΑΕ Νίκαια είτε τη δυναμική του ονόματος της Μπαρτσελόνα διαδραματίζουν οι ακαδημίες. Από εκεί, τα χαμηλά τμήματα θα τεθούν οι βάσεις για το χτίσιμο μίας ισχυρής ομάδας με παιδιά δικά της που με το πέρασμα των χρόνων θα στελεχώσουν και την ανδρική ομάδα.

Η ΑΕ Νίκαια σε αυτόν τον τομέα δεν υστερεί. Διαθέτει στις υπηρεσίες της ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και όντας εφοδιασμένοι με όρεξη για δουλειά επιθυμούν να μεταφέρουν στους μικρούς αστέρες τα μυστικά του αθλήματος. Έχοντας ως κύρια αρχή την ανιδιοτέλεια και την αγάπη για το ποδόσφαιρο δεν αντικρίζουν τα παιδιά ως μία ακόμη μηνιαία συνδρομή. Γι’ αυτό άλλωστε δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να έχουν μία πρώτη γνωριμία με το άθλημα και οτιδήποτε συνεπάγεται αυτό όπως το γήπεδο, τη μπάλα ούτως ώστε να δουν αν πράγματι ενδιαφέρονται και δεν το κάνουν με το ζόρι. Συνεπώς, το σίγουρο είναι ότι η ΑΕ Νίκαια απαρτίζεται στα μικρότερα τμήματα από μικρούς μπαλαδώρους που αγαπούν αυτό που κάνουν και όταν αγαπάς αυτό που κάνεις σίγουρα θα πετύχεις.

Δηλώσεις του Γενικού Αρχηγού των Ακαδημιών της ΑΕ Νίκαια, Σταύρου Φνουργάκη:

Πόσα τμήματα διαθέτει η ομάδα;

«Μετά από πολλές προσπάθειες γιατί είμαστε καινούρια ακαδημία (σχεδόν 4 χρόνια), έχουμε 4 τμήματα με σύνολο παιδιών 65.»

Οι βάσεις μιας ομάδας πρέπει να είναι οι ακαδημίες της;

«Σαφώς, ένα ανδρικό τμήμα για να δημιουργηθεί από κάπου θα πρέπει να παίρνει παίκτες. Όλες οι ανδρικές ομάδες θα πρέπει να έχουν ακαδημίες προκειμένου να δημιουργούν παίκτες που θα τις στελεχώσουν μετά.»

Τι είναι αυτό που προσπαθείτε να μάθετε στα παιδιά: Τα μυστικά της μπάλας, το σεβασμό προς τον αντίπαλο;

«Καταρχήν, τα ομαδικά αθλήματα θα πρέπει να μαθαίνουν την ευγενή άμιλλα. Δεύτερον, την ομαδικότητα που θα τους χρησιμέψει και στη μετέπειτα ζωή τους και όχι μόνο τώρα. Φυσικά όμως όταν τα παιδιά αθλούνται θα πρέπει να μαθαίνουν και κάτι. Αλλά πρωταρχικά στοιχεία είναι η ευγενής άμιλλα και η ομαδικότητα κι επειδή το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ, μαθαίνουν πάρα πολλά πράγματα εκτός από ποδόσφαιρο και τακτική.»

Πρώτα το σχολείο και μετά η μπάλα;

«Μπορεί να φανώ πολύ οπισθοδρομικός, μπορεί να φανώ πολύ ακραίος αλλά αν κοιτάξουμε πολλά χρόνια πίσω στην αρχαία ελληνική ιστορία, θα δούμε ότι οι Σπαρτιάτες πέρα από το ρητό που είχαν νους υγιής εν σώματι υγιεί, πρώτα έκαναν αθλήματα και μετά πήγαιναν σχολείο. Άλλωστε νομίζω ισχύει ακόμη σε κάποιες χώρες το αθλητικό σχολείο όπου κάνουν αρχικά το πρωί μέχρι κάποια ώρα αθλήματα και μετά πηγαίνουν σχολείο.»

Από ποια ηλικία πρέπει να ξεκινούν τα παιδιά; Βλέπω η ακαδημία διαθέτει παιδιά που είναι γεννημένα και το 2010.

«Και του 2011 έχουμε παιδί το οποίο είναι σε εισαγωγικά ακραίο. 3,5 χρονών παιδί να παίζει ποδόσφαιρο. Όμως, το συγκεκριμένο παιδάκι θεωρώ έχει ένα χάρισμα. Ξυπνάει και κοιμάται με το ποδόσφαιρο. Μία καλή ηλικία ωστόσο για να ξεκινήσει ένα παιδί να αθλείται είναι η ηλικία των 5 ετών γιατί τότε αρχίζει να καταλαβαίνει, να ακούει τον προπονητή του και να μπορεί να συνεργαστεί μαζί του. Επίσης, από το να τρέχει σε παιδότοπους, πλατείες και κούνιες, καλύτερα να βρίσκεται σε ένα γήπεδο, οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό. Αθλητισμός γενικότερα. Τώρα αν του αρέσει το ποδόσφαιρο είναι καλοδεχούμενο σε οποιαδήποτε ακαδημία και ιδιαίτερα σε εμάς.»

Σε πρωταθλήματα συμμετέχουν;

« Βεβαίως! Επιδιώκουμε να συμμετέχουν σε πρωταθλήματα για να αρχίσουν να μαθαίνουν τα παιδιά την ανταγωνιστικότητα μέσα σε λογικά και θετικά πλαίσια πάντα. Η προπόνηση δεν αρκεί για να βγάλουν αυτό που μαθαίνουν. Σαφώς θέλουμε και αγώνες.»

Ομολογουμένως η ΑΕ Νίκαια δεν έχει την αίγλη που έχουν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, γιατί λοιπόν ένας γονιός να επιλέξει την ΑΕ Νίκαια;

«Όλες οι ομάδες και ιδιαίτερα οι τοπικές ομάδες θεωρούν ότι είναι οι καλύτερες, Εμείς δεν θα πούμε ότι είμαστε οι καλύτεροι. Εμείς προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά το σωστό. Και όταν λέω το σωστό εννοώ ότι πρώτα να τους μάθουμε να είναι άνθρωποι γιατί η ρότα της προέδρου μας της κας. Ίριδα Μωυσιάδη είναι η ΑΕ Νίκαια να είναι μία οικογένεια και αυτή τη στιγμή στα 4 σχεδόν χρόνια που είμαστε ακαδημία έχουμε καταφέρει να είμαστε μία τεράστια οικογένεια, η οικογένεια της ΑΕ Νίκαια.»


Τα τμήματα



Προπαιδικό






Junior
 





Projunior







Aστεράκια







 Κι επειδή όπως θα καταλάβατε από τα παραπάνω βίντεο τα παιδιά καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια και στις προπονήσεις και στους αγώνες, οι ιθύνοντες της ομάδας κατά καιρούς τους επιφυλάσσουν εκπλήξεις προκειμένου να τα ανταμείψουν, γιατί πάνω από όλα η ΑΕ Νίκαια είναι μία τεράστια οικογένεια.



Για το τέλος, τα παιδιά μας αποχαιρετούν με το δικό τους μοναδικό τρόπο!

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com