powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

«Καρυδάτη» νίκη με ανατροπή

Written By Unknown on Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 | 1:20 π.μ.


Κόντρα σε όλους και σε όλα η Νίκαια έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο και πέτυχε μία σπουδαία νίκη με 3-2 επί του Μοσχάτου στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για τα επερχόμενα play-out. Αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ και μάλιστα τη δεύτερη φορά στο 85’, δεν τα παράτησε και με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά υπέγραψε τη μεγάλη ανατροπή και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τον Άρη Αμφιάλης και τη δεύτερη θέση στα μπαράζ.

Η Νίκαια πέρα από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς κρατάει και την αντίδρασή της. Δίχως να κινδυνέψει ουσιαστικά σε ολόκληρο το πρώτο μέρος, βρέθηκε από το πουθενά να κυνηγάει στο σκορ. Παρόλα αυτά στην επανάληψη μπήκε δυναμικά και ισοφάρισε γρήγορα με υπέροχο τέρμα του Καλογήρου κι ενώ θα μπορούσε να είχε προηγηθεί παρουσιάστηκε για άλλη μια φορά απρόσεχτη στη τελική προσπάθεια και το πλήρωσε στο 85’. Όμως, παρά τη ψυχρολουσία δεν είχε πει τη τελευταία της κουβέντα και με δύο εξίσου όμορφα γκολ από τον Φύπε και τον Σταυράκογλου πήρε το ροζ φύλλο του αγώνα.

Το ματς

Με τον Μπέτσε να παίρνει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική θέση κάτω από τα δοκάρια, ο Πάρης Σταμπουλίδης παρέταξε τη Νίκαια με το συνηθισμένο 4-2-3-1 έχοντας ως κόφτες τους Τριανταφύλλου και Καλογήρου και τον Χατζή με τον Βικάτο στα φτερά της επίθεσης. Στην κορυφή ήταν ο Σταυράκογλου έχοντας πίσω του σε ελεύθερο ρόλο το Φύπε.

Τα δύο αμυντικά χαφ φαίνεται πως δυσκόλεψαν αρκετά το παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Ο Τριανταφύλλου έκανε πολύ καλή δουλειά ανασταλτικά και περιόρισε το επιθετικό παιχνίδι του Μοσχάτου το οποίο στο πρώτο 20λεπτο είχε υποπέσει σε αρκετά λάθη. Τα λάθη ωστόσο δεν έλειψαν και από τη μεριά της Νίκαιας και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 21’ για να σημειωθεί η πρώτη τελική με τον Γκορόγια να συγκλίνει και να δοκιμάζει το σουτ με τη μπάλα να περνάει εκτός ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Τσιφλίδη ένα λεπτό αργότερα.

Η Νίκαια μη επιτρέποντας στο Μοσχάτο να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από τα καρέ του Μπέτσε προέβη σε μακρινά σουτ που δεν είχαν τύχη. Ωστόσο, στη πρώτη του οργανωμένη επίθεση κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Γκορόγιας έκανε τη κούρσα από τα αριστερά δίχως να τον ανακόψει κανείς και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Τσιφλίδη που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το τέρμα αυτό αποσυντόνισε κάπως τη Νίκαια κι έπειτα από ένα νεκρό διάστημα πήρε μέτρα στο γήπεδο. Αύξησε τη πίεσή της και παίζοντας κυρίως από τις πτέρυγες με τους Χατζή και Βικάτο κυνήγησε την ισοφάριση πριν την ανάπαυλα. Στο 30’ ο Σταμπουλίδης άλλαξε θέση τον Χατζή με τον Φύπε και στο 40’ έφτασε κοντά στο 1-1 αλλά το σουτ Φύπε από το σημείο του πέναλτι κόντραρε στα σώματα.

Στο τέλος είναι πιο απολαυστικό

Όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο. Με τη Νίκαια να βρίσκεται στο προσκήνιο και να επιδιώκει ένα γρήγορο τέρμα το οποίο και ήρθε. Στο 50’ ο Χατζής άλλαξε τη μπάλα με τον Βικάτο ο οποίος έστρωσε στον επερχόμενο Καλογήρου ο οποίος με ξερό σουτ άφησε άγαλμα τον Βάβακα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το τέρμα αυτό έδωσε θάρρος στη Νίκαια η οποία συνέχισε στο ίδιο στυλ. Έβαλε κάτω τη μπάλα και με σωστή κυκλοφορία έψαξε το προβάδισμα. Ωστόσο, δεν επέδειξε την απαιτούμενη προσοχή στη τελική ενέργεια και εκείνοι που απείλησαν πρώτοι ήταν οι φιλοξενούμενοι. Στο 58’ ο Κόλιας διένυσε μισό γήπεδο και αφού συνδυάστηκε με τον Κόγκι βγήκε απέναντι από τον Μπέτσε αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Η απάντηση της Νίκαιας ήρθε στο 65’. Ο Φύπε σέντραρε από τα δεξιά σημαδεύοντας τον Βικάτο με τους αμυντικούς του Μοσχάτου να του παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα που ήταν έτοιμος να σκοράρει.

Η αναμέτρηση μετά την ισοφάριση απέκτησε ένα φρενήρη ρυθμό. Η δύναμη έγινε από τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού με τη Νίκαια να βγαίνει κερδισμένη στις περισσότερες μονομαχίες. Ο Φύπε είχε αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο επιθετικά και στο 70’ δοκίμασε το σουτ με τον Βάβακα να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Αμυντικά δεν αντιμετώπιζε προβλήματα. Το Μοσχάτο δεν μπορούσε να βρει κενούς διαδρόμους προκειμένου να διασπάσει την άμυνα της Νίκαιας. Συνεπώς, η λύση ήρθε από στημένη φάση και μακρινά σουτ. Αρχικά, στο 80’ ο Ρωμανός ανενόχλητος μέσα στη περιοχή πήρε τη κεφαλιά που πέρασε ξυστά από το δεξί κάθετο δοκάρι για να φτάσουμε στο 85’ όταν και ο Γκορόγιας δοκίμασε το πόδι του από μακριά με τον Μπέτσε να αποκρούει ασταθώς και τον Κόγκι να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Με την επίτευξη του 2-1 ο Σταμπουλίδης θέλησε να διατηρήσει ακμαίο ο ηθικό των παικτών του προκειμένου να κυνηγήσουν ό, τι τους αναλογεί και στο 88’ ο Φύπε με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε σε 2-2 για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή ο Σταυράκογλου στο 90’ με πλασέ από τα όρια της περιοχής έπειτα από όμορφη ενέργεια και ασίστ του Τζαβάρα.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γκορόγιας.

Οι συνθέσεις:

ΑΕ Νίκαια: Μπέτσες, Θανόπουλος, Λαουτάρης, Λίτσο, Κιουράνης, Τριανταφύλλου (80’ Τζαβάρας), Χατζής, Καλογήρου, Σταυράκογλου, Φύπε, Βικάτος

Μοσχάτο: Βάβακας, Γκορόγιας, Ζάκα, Αλτόγλου, Ρωμανός, Γιαννακόπουλος, Τσιφλίδης (65’ λ.τρ. Παπάζογλου), Πάνο, Κόγκι, Κόλιας, Παππάς (58’ Σουλάι)

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Λυτρίβης με βοηθούς τους Σουγκλάκο και Καρανάνο.

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com