powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Αποκλεισμός για τη Νίκαια

Written By Unknown on Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 | 12:28 π.μ.


Αν και προηγήθηκε δύο φορές η Νίκαια δεν κατόρθωσε να διατηρήσει το προβάδισμα και ισοφαριζόμενη ισάριθμες φορές οδηγήθηκε στην παράταση όπου εκεί μίλησε και η κόπωση και δεχόμενη ένα τέρμα στο 110’ ηττήθηκε με 3-2 από την Καστέλλα και αποχαιρέτησε το θεσμό.

Παρά το γεγονός ότι στο ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκε νωρίς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σταυράκογλου στο17’ και είχε την απάντηση στην ισοφάριση των φιλοξενούμενων με τον Παπακίτσιο στο 31’, δεν καθάρισε την υπόθεση πρόκριση και πληρώνοντας τις στημένες φάσεις απ’ όπου προήλθαν και τα τρία τέρματα της Καστέλλας δεν κατάφερε να πάρει εκείνη το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Πλέον, είναι αναγκασμένη να περιμένει τον Οκτώβριο και την έναρξη του πρωταθλήματος για τις επίσημες υποχρεώσεις της.

Το ματς

Με σύστημα 4-4-2 παρέταξε ο Σταμπουλίδης τη Νίκαια, επιλέγοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπέτσε, τον Ντζούρα στα αριστερά και τον Σπήλιο δεξιά ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεταν οι Λεφάκης και Τρουμπούνας. Ως αμυντικό χαφ αγωνίστηκε ο  Σφυρής με τον Ευδαίμων, στα φτερά της επίθεσης ο Σέβο με τον Θεοφανίδη και μπροστά ο Σταυράκογλου με τον Παπακίτσιο.

«Είχε την απάντηση»

Η Νίκαια με το ξεκίνημα της αναμέτρησης μπήκε πιο αποφασιστικά θέλοντας να δείξει με το καλημέρα ποιος είναι το αφεντικό. Ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού και στην πρώτη της αξιόλογη επίσκεψη στα καρέ της Καστέλλας έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Σέβο στο 13’ θέλησε να αποφύγει τον προσωπικό του αντίπαλο ο οποίος τον ανέτρεψε με τον διαιτητή Λεμπέση να υποδεικνύει τη παράβαση. Ο Ευδαίμων όμως που ανέλαβε την εκτέλεση νικήθηκε από τον Μαράκη. Ό, τι δεν κατάφερε ο αρχηγός της Νίκαιας πέτυχε 4 λεπτά αργότερα ο Σταυράκογλου. Αυτή τη φορά ο Ευδαίμων ήταν εκείνος που κέρδισε την εσχάτη των ποινών με τον Σταυράκογλου να ευστοχεί δίνοντας το προβάδισμα στη Νίκαια.

Οι παίκτες τους Σταμπουλίδη συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό θέλοντας να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα και να αποκτήσουν διαφορά ασφαλείας. Με παιχνίδι κυρίως από τα άκρα θέλοντας να αξιοποιήσει τους ιδιαίτερα δραστήριους Θεοφανίδη και Σέβο κυνήγησε το γκολ το οποίο ωστόσο δεν ήρθε και σε μία ανύποπτη φάση οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσα με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Βιτσαρά στο 30'.

Η Νίκαια όμως είχε την απάντηση και στην αμέσως επόμενη φάση πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ο Σέβο πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Παπακίτσιο που δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 2-1. Στην εκπνοή του ημιχρόνου λίγο έλειψε ο Σέβο από πασέρ να μετατραπεί σε σκόρερ αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση εξουδετερώθηκε από τον Μαράκη.

«Πλήρωσε τις στημένες φάσεις»

Όπως και στο πρώτος μέρος έτσι και στην επανάληψη η Νίκαια ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 48’. Ο Σταυράκογλου έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και πάσαρε στον Παπακίτσιο, η προσπάθεια του οποίου κατέληξε άουτ.

Ανασταλτικά η Νίκαια σε γενικές γραμμές δεν είχε προβλήματα. Διατηρούσε μακριά από τα καρέ της τη Καστέλλα, με τον Σφυρή να κερδίζει αρκετές μονομαχίες. Συνεπώς, η μόνη διέξοδο για τους φιλοξενούμενους ήταν οι στημένες φάσεις και σε μία από αυτές στο 49’ ευτύχησαν και πάλι να ισοφαρίσουν. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ επικράτησε σύγχυση μέσα στη περιοχή με τον Σωτηρίου να επωφελείται από τις κόντρες και με σουτ μέσα από την περιοχή να διαμορφώνει το 2-2. Φάση στην οποία τραυματίστηκε ο Μπέτσες και δεν μπόρεσε να συνεχίσει και αντικαταστάθηκε από τον Κοκώνη.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού ανάγκασε τη Νίκαια να βγει και πάλι μπροστά αναζητώντας το τέρμα που θα της δώσει την πρόκριση και στο 68’ το πέτυχε με τον Σταυράκογλου, με τη βοηθό Τζίκα ωστόσο να σηκώνει τη σημαία και να ακυρώνεται το γκολ. Στα εναπομείναντα λεπτά η Νίκαια συνέχιζε να πιέζει αλλά λίγο ο εκνευρισμός και η κόπωση οδήγησαν σε αβίαστα λάθη και δεν τις επέτρεψαν να φανεί απειλητική παρά μόνο με ένα σουτ του Σπήλιου έξω από την περιοχή στο 73’.

Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε η Καστέλλα η οποία πίστεψε πως μπορεί να κλέψει τη νίκη και πήρε μέτρα στο γήπεδο βρίσκοντας κενούς χώρους και στο 83’ έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 3-2 αλλά ο Κοκώνης είπε όχι σε κεφαλιά του Τζάκο έπειτα από κόρνερ του Μπουτσίνη κι έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Στη παράταση οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο τυχεροί και με το συνήθη τρόπο τους, τις στημένες φάσεις μπήκαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 3-2 με κεφαλιά του Μιχάλη. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα πέντε λεπτά πριν τέλος όταν και ο Σπήλιος αποβλήθηκε, με τη Νίκαια να μην καταφέρνει να στείλει το ματς έστω στη διαδικασία των πέναλτι και να γνωρίζει τον αποκλεισμό.

Οι συνθέσεις:

Νίκαια: Μπέτσες (49’ λ.τρ. Κοκώνης), Σπήλιος, Ντζούρας (64’ Δεμετζόγλου), Λεφάκης, Τρουμπούνας, Σφυρής, Θεοφανίδης, Σέβο, Σταυράκογλου, Ευδαίμων, Παπακίτσιος (86’ Μαυρουδής)

Καστέλλα: Μαράκης, Σκούρτης (75’ Δημόπουλος), Βιτσαράς (62’ Τζάκο), Σωτηρίου, Ζαχαρίου, Μπιλίρης, Μπουτσίνης, Μπανάι, Αλτσάνι (83’ Μιχάλης), Κεραμιδάς, Τσερεγκούνης

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Λεμπέσης με βοηθούς τη Τζίκα και τον Χαραλαμπίδη.  


Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com