powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Λιγόστεψαν οι ελπίδες για ένα καλύτερο πλασάρισμα στα play-out

Written By Unknown on Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 | 6:46 μ.μ.



Τις όποιες ελπίδες για ένα καλύτερο πλασάρισμα στα επερχόμενα play-out θα κυνηγήσει η Νίκαια στα εναπομείναντα παιχνίδια, με τις πιθανότητες ωστόσο να μην είναι υπέρ της. Δεχόμενη ένα τέρμα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κι ένα τη στιγμή που πίεζε για την ισοφάριση, γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Κύπρο Κορυδαλλού και παρέμεινε στους 20 βαθμούς, κάτω από τον Άρη Αμφιάλης και τον ΑΟ Κορυδαλλός. Πλέον, ακολουθεί μία τριάδα παιχνιδιών φωτιά (ΑΕ Περάματος, Μοσχάτο και Προοδευτική) προτού αντιμετωπίσει τελευταία αγωνιστική τον ΑΟ Κορυδαλλός.

Το ματς

Η ψυχρολουσία για τη Νίκαια ήρθε με το ξεκίνημα, με τους φιλοξενούμενους στη πρώτη τους επίσκεψη μόλις στο 2ο λεπτό να κατορθώνουν να ανοίξουν το σκορ με γυριστή κεφαλιά του Παυλόπουλου.

Με αυτό το γρήγορο τέρμα οι παίκτες της Κύπρου πήραν ψυχολογία και έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι. Με τον Ρικόνοβ να έχει τα ηνία της μεσαίας γραμμής και τον Ντα Κόστα να γυρνάει αρκετά πίσω προκειμένου να πάρει μπάλα, η Κύπρος έκανε το παιχνίδι της και έψαχνε το δεύτερο τέρμα που θα της έδινε ασφάλεια. Και θα μπορούσε να το είχε πετύχει αν ο Μακρής ήταν πιο προσεκτικός στις προωθήσεις του από τα αριστερά, με τις σέντρες τους να μην καταλήγουν σε συμπαίκτη.

Από την άλλη η Νίκαια στο πρώτο 20λεπτο λειτουργούσε περισσότερο σαν παρατηρητής των γεγονότων. Περίμενε στο μισό γήπεδο την αντίπαλό της και προσπαθούσε να διαφυλάξει το 1-0. Αυτό δεν άρεσε στον Πάρη Σταμπουλίδη ο οποίος προσπαθούσε να αφυπνίσει τους παίκτες του. Από το 25’ και μετά έδειξε σημάδια ανάκαμψης και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Καλογήρου βρήκε στον κενό χώρο τον Φύπε που βρέθηκε απέναντι από τον Μπόρη αλλά το πλασέ του πέρασε εκτός.

Η Νίκαια είχε ισορροπήσει τον αγώνα αλλά τα πολλά αβίαστα λάθη, της στερούσαν τη δυνατότητα να φανεί απειλητική κι έτσι η τελευταία φάση για το α’ ημίχρονο άνηκε στη Κύπρο, με τον Μέμπελι να απομακρύνει το σουτ του Ντα Κόστα από πλάγια δεξιά στο 30’.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Σταμπουλίδης διατήρησε τον Φύπε αριστερά και τον Βικάτο δεξιά όπως τους είχε αλλάξει λίγο πριν την ανάπαυλα και στο 50’ ο Φύπε επιχείρησε να μπει μέσα στην περιοχή με τον Κόμη να τον ανατρέπει αλλά ο διαιτητής Λεμπέσης έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας.

Μέχρι το 60’ η εικόνα του αγώνα ήταν όπως και στις αρχές του πρώτου μέρους, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν χωρίς κόπο το προβάδισμα και να κυνηγούν να κλειδώσουν τη νίκη και στο 53’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Έπειτα από ωραίο τριγωνάκι των Ντα Κόστα, Παυλόπουλου και Βλαντή, ο τελευταίος υποδέχθηκε τη μπάλα μέσα στη περιοχή αλλά το τελείωμά του πέρασε εκτός.

Από εκεί και πέρα η Νίκαια πήρε μέτρα στο γήπεδο και πίεσε για την ισοφάριση. Με τον Τριανταφύλλου να κερδίζει αρκετές μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, είχε τη μπάλα στη κατοχή της αλλά της έλειπε η ουσία. Οι αποστάσεις μεταξύ των παικτών ήταν μεγάλες με αποτέλεσμα είτε καταφεύγουν στην ατομική ενέργεια είτε στην μακρινή πάσα. Το ζητούμενο που είναι η δημιουργία έλειπε για μία ακόμη φορά και στο 72’ τελείωσε ουσιαστικά και η υπόθεση νίκη. Σε μία ανυποψίαστη φάση, ο Λίτσο δεν υπολόγισε σωστά τη πορεία της μπάλας και δεν κατάφερε να διώξει, με τον Παυλόπουλο να επωφελείται και να μη δυσκολεύεται να νικήσει σε τετ α τετ τον Μέμπελι για το 2-0.

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα. Το 2-0 έκοψε τα πόδια των παικτών του Σταμπουλίδη με το αποτέλεσμα να παραμένει μέχρι τέλους καθώς η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κιουράνη στο 84’ απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Μπόρη.

Οι συνθέσεις:

Νίκαια: Μέμπελι, Θανόπουλος, Λαουτάρης, Λίτσο, Κιουράνης, Τριανταφύλλου, Βικάτος, Μαλλιαρός (75’ Τζαβάρας), Σταυράκογλου, Φύπε, Καλογήρου

Κύπρος Κορυδαλλού: Μπόρη, Καϊρης, Μακρής, Κόμης, Μήλιος, Ρικόνοβ, Σιμάκου, Σταυρόπουλος, Παυλόπουλος, Ντα Κόστα (60' λ.τρ. Βουλγαρίδης), Βλαντή (77' Τσινλής)

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Λεμπέσης με βοηθούς τους Σδραλή και Ζορμπά

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com