powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Λύγισε στο 83’ η Νίκαια

Written By Unknown on Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 | 6:45 μ.μ.


Σε μία αναμέτρηση για γερά νεύρα η Νίκαια γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Οδηγήτρια με 1-0 σε ένα παιχνίδι όπου κατέθεσε και την ψυχή της στον αγωνιστικό χώρο.

Η Νίκαια παρά τις σημαντικές απουσίες πολύτιμων ποδοσφαιριστών της όπως του πρώτου σκόρερ της Χρήστου και του Βουρνάζου ήταν αποφασισμένη να παλέψει για ένα θετικό αποτέλεσμα σε μία από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος και να βάλει σε μπελάδες την Οδηγήτρια όσον αφορά τη μάχη της για την κατάληψη της κορυφής. Και θα τα είχε καταφέρει αν σε μία φάση διαρκείας στα καρέ της 8 λετπά πριν τη συμπλήρωση των 90’, ο Τάνκας δεν σημείωνε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Ο αγώνας

Η Οδηγήτρια όπως αναμενόταν στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε να βρει το ρήγμα στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Νίκαιας. Η Νίκαια με τη σειρά της ήταν προσηλωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα. Με σωστή τακτική από τον Γιάννη Μωυσιάδη έκλεισε τους χώρους και με αλληλοκαλύψεις δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να φανούν απειλητικοί. Μοναδικές φάσεις στα πρώτα 20 λεπτά ήταν κάποια σουτ του Χατζάκη που έφυγαν άουτ. Για να φτάσουμε στο 27’ όταν και ο Γλύνος βγήκε στην πλάτη της άμυνας με τον Μακρή να τον ανατρέπει και τον διαιτητή Βικτωράτο να υποδεικνύει την παράβαση. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Χατζάκης με τον Μακρή όμως να αποκρούει διατηρώντας την ισορροπία. Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν μία κεφαλιά από τον κύριο εκφραστή των επιθέσεων της Οδηγήτριας, τον Χατζάκη που πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν στην κατοχή τους τη μπάλα προσπαθώντας να βρουν το πολυπόθητο γκολ ενώ η Νίκαια επιχειρούσε να χτυπήσει μονάχα από αντεπιθέσεις. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 53’ όταν και ο Γλύνος σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Μακρή να του λέει όχι ενώ και στο 55’ ο Αυγέρης από το ίδιο ύψος δεν βρήκε στόχο.

Στο 58’ η Οδηγήτρια έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μουστάκας βρέθηκε απέναντι από τον Μακρή αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι ενώ 5 λεπτά αργότερα ο γκολκίπερ της Νίκαιας πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Πλάκα Κ. έπειτα από σέντρα του Πλάκα Α.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι ενέτειναν κι άλλο την πίεσή τους αναζητώντας κάποιο τέρμα. Αφού στο 80’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν και ο Σπήλιος έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Μουστάκα, ήρθε ο Τάνκας που είχε περάσει ως αλλαγή στον αγώνα στο 83’ σε μία φάση διαρκείας και με εξουδετερωμένο τον Μακρή να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το τρίποντο στην ομάδα του.

Έτσι η Νίκαια έφυγε με άδεια χέρια από το γήπεδο της Χαραυγής ωστόσο σίγουρα έκλεψε τις εντυπώσεις με τη σπουδαία εμφάνιση που πραγματοποίησε και το πάθος που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές της.

Οδηγήτρια: Δρίβας, Στρόμπουλος, Ξηρογιάννης (46’ Τάνκας), Κύριας, Μελάς, Πλάκας Α. (87’ Λιάρος), Μουστάκας, Χατζάκης, Πλάκας Κ., Αυγέρης (67’ Δημόπουλος), Γλύνος

Νίκαια: Μακρής, Σπήλιος, Ράπτης (50’ λ.τρ. Κάνδιας), Δασκαλάκης, Μαλιώρης, Τριανταφύλλου (70’ λ.τρ. Βαλσαμάκης) , Μουρατίδης, Γκομίνης, Κάμπια, Φύπε, Καλογερόγιαννης (67’ Παναστασίου)

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βικτωράτος με βοηθούς του Κοντίζα και Χασάπη.

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com