powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Μπορούσε κάτι καλύτερο...

Written By Unknown on Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 | 7:21 μ.μ.


Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο «Π. Νικολαϊδης» η Νίκαια κοίταξε στα μάτια τον πρωτοπόρο και κατά πάσα πιθανότητα πρωταθλητή Ίκαρο Καλλιθέας γνωρίζοντας  την ήττα με 2-1, με το τελικό αποτέλεσμα να της αφήνει μία πικρία από την άποψη ότι μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση.

Το έργο της ομάδας του Γιάννη Μωυσιάδη μπορεί να προμηνυόταν δύσκολο ωστόσο ποτέ κανείς δεν έχασε πριν τον αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές επέδειξαν τεράστια αποφασιστικότητα και πάθος στον αγωνιστικό χώρο και έδωσαν στους φιλοξενούμενους να καταλάβουν ότι η Νίκαια δεν πρόκειται να αποτελέσει έναν ευκαταφρόνητο αντίπαλο. Δίχως να κλειστεί πίσω επεδίωξε να κάνει το παιχνίδι της και στο μεγαλύτερο διάστημα διατηρούσε τον αγώνα σε ισορροπία.

Την πλήγωσαν οι στημένες φάσεις…

Δεχόμενη δύο γκολ από στημένες φάσεις, η Νίκαια βρέθηκε στο 28ο λεπτό πίσω στο σκορ με δύο τέρματα. Αρχικά, στο 11’ ο Γεωργίου εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά με τον Ομεράι σε πρώτο χρόνο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι για να έρθει στην επαναφορά ο Πεκώφ με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ. Στο 15’ οι φιλοξενούμενοι ήταν και πάλι στο προσκήνιο αλλά το σουτ του Γεωργίου πέρασε άουτ όπως και η κεφαλιά του Πεκώφ από πλεονεκτική θέση έπειτα από κόρνερ του  Βουρλούμη. Για να φτάσουμε στο 28’ όταν και πάλι από στημένη φάση που αποτέλεσε το όπλο του Ικάρου στην σημερινή αναμέτρηση για να ξεκλειδώσει την άμυνα της Νίκαιας, ο Γεωργίου με όμορφη εκτέλεση φάουλ σημείωσε το 0-2. Στο ενδιάμεσο διάστημα η Νίκαια απείλησε στο 22’ με τον Αθανασόπουλο να μπλοκάρει το σουτ του Φύπε έξω από την περιοχή.

Ύστερα από την επίτευξη του δεύτερου τέρματος από τον Ίκαρο η Νίκαια κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα κάνοντας αρκετές φορές αισθητή την παρουσία της. Στο 33’ ο Χρήστου ελίχθηκε από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα με τον Βαλσαμάκη να πετάγεται στην πορεία της μπάλας στέλνοντάς την πάνω από τα δοκάρια. Ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Τριανταφύλλου στο 39’.

Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ. Ο Μακρής Θ. βρέθηκε μόνος του με τον Μακρή Τ. αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία. Στο 43’ ήταν η σειρά της Νίκαιας, όταν και ο Χρήστου δοκίμασε το πόδι από μακριά η μπάλα βρήκε σε κάποιο σώμα και πέρασε ξυστά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αθανασόπουλου. Τελευταία φάση στο πρώτο μέρος ένα φάουλ του Γεωργίου που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Μακρής Τ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω με φάσεις εκατέρωθεν. Πρώτη απείλησε η Νίκαια στο 50’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χρήστου που εξουδετερώθηκε από τον Αθανασόπουλο. Στα επόμενα λεπτά ο Ίκαρος απείλησε δύο φορές (52’, 57') με τον σκόρερ του δεύτερου τέρματος, τον Γεωργίου, με τον Μακρή Τ. να βγαίνει νικητής και τις δύο.

Στο 68’ ο Χρήστου απέφυγε δύο αντιπάλους πραγματοποίησε τη σέντρα από τα δεξιά σημαδεύοντας τον Κάμπια με την κεφαλιά του τελευταίου να μην βρίσκει στόχο. Ένα λεπτό αργότερα η Νίκαια μείωσε το σκορ. Ο Φύπε με εξαιρετική μακρινή μπαλιά βρήκε τον Χρήστου στην πλάτη της άμυνας ο οποίος αφού κατέβασε υποδειγματικά τη μπάλα πλάσαρε για το 1-2.

Το τέρμα της Νίκαιας έβαλε φωτιά στην αναμέτρηση με τους παίκτες να πιέζουν για να την ισοφάριση. Στα λεπτά που ακολούθησαν η Νίκαια είχε μία ανούσια υπεροχή δίχως να κατορθώσει να φανεί απειλητική με τον Ίκαρο να είναι εκείνος που στο 90’ απώλεσε σπουδαία ευκαιρία να κλειδώσει το ματς. Ο Στούπης τροφοδότησε τον Κουντουρά που βγήκε τετ α τετ με τον Μακρή Τ. αλλά το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

ΑΕ Νίκαια: Μακρής Τ., Παπαδόπουλος, Φύπε, Δασκαλάκης, Κάνδιας, Τριανταφύλλου, Σπήλιος, Μαλλιώρης (46’ Μουρατίδης), Βαλσαμάκης (65’ Καλογερόγιαννης), Χρήστου, Κάμπια

Ίκαρος Καλλιθέας: Αθανασόπουλος, Εμμανουήλ, Βουρλούμης, Κορρές (53' Φέκος), Ταράτσας, Κυριακάκης, Γεωργίου (72’ Τρίμπος), Ομεράι, Μακρής Θ., Στούπης, Πεκώφ (65’ Κουντουράς)  

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Καλατζής με βοηθούς του Τίκα και Γιαννίκο.

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com