powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Νίκη να' ναι κι όπως να' ναι

Written By Unknown on Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 | 3:00 π.μ.


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λουκάνι που μπήκε ως αλλαγή στο 75’ και τρία λεπτά αργότερα σκόραρε, η Νίκαια πήρε μία σπουδαία βαθμολογική αλλά και ψυχολογική νίκη με 1-0 απέναντι στον ΑΟ Κορυδαλλό. Αρκετά βελτιωμένη στο παιχνίδι της η ομάδα του Πάρη Σταμπουλίδη, με τα νέα αποκτήματα να ξεκινούν στο βασικό σχήμα, θα μπορούσε να είχε πάρει μία πιο άνετη νίκη ωστόσο δεν ήταν αρκετά ψύχραιμη στο τελείωμα των φάσεων και δεν αξιοποίησε τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε. Μάλιστα για να έρθει τελικώς αυτή η νίκη χρειάστηκε η τύχη να χαμογελάσει αυτή τη φορά στη Νίκαια με τους φιλοξενούμενους να έχουν δύο δοκάρια.

Η Νίκαια στο α’ πρώτο μέρος έβγαλε διάθεση στον αγωνιστικό χώρο. Οι προσθήκες των Κιουράνη και Σταυρακόγλου φαίνεται να της έδωσαν πνοή με την εμπειρία τους και επιζητούσε το τρίποντο που θα της έδινε το δικαίωμα να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Αν και είχε ένα νεκρό διάστημα στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης στη συνέχεια βρήκε τα πατήματά της και έδειχνε ότι η επίτευξη του τέρματος ήταν θέμα χρόνου ενώ και ανασταλτικά δεν είχε πρόβλημα με το δίδυμο των Παπαδόπουλου και Κιουράνη στα στόπερ να είναι αρκετά σταθερό. Ωστόσο, αυτό δεν ήρθε και σα να μην έφτανε αυτό στην επανάληψη μπήκε κάπως νευρικά κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και πήραν τα ηνία. Εκεί χρειάστηκε η χρυσή αλλαγή του Λουκάνι ο οποίος με όμορφο διαγώνιο σουτ έδωσε εν τέλει μία αγχωτική νίκη στη Νίκαια και την ξεκόλλησε από τους 7 βαθμούς.

Μία νίκη που ήρθε δια πυρός και σιδήρου καθώς ο Σταμπουλίδης πέραν όλων των άλλων χρειάστηκε να προβεί σε δύο αναγκαστικές αλλαγές και αρκετές εσωτερικές μάλιστα αφού στο 69’ έχασε τον Μαλιώρη που είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε στο πόδι ενώ στο 75’ τραυματίστηκε και ο Κιουράνης με τους Φύπε και Τριανταφύλλου να μετατοπίζονται ο ένας στο δεξιό άκρο της άμυνας και ο άλλος στα στόπερ.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού συγκαταλέγεται και η φάση του 73ου λεπτού κι ενώ το σκορ βρισκόταν στο 0-0. Ο Κιουράνης σε μία μονομαχία έπεσε στον αγωνιστικό χώρο κι εκτός της πλάγιας γραμμής σφαδάζοντας από τους πόνους με τους παίκτες της Νίκαιας αλλά και κάποιους από του ΑΟ Κορυδαλλού να σπεύδουν από πάνω του προκειμένου να δουν τι συμβαίνει. Τότε ένας ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων εκτέλεσε το πλάγιο με τον Χανιώτη να βγαίνει τετ α τετ ωστόσο προς τιμήν του και τηρώντας το fair-play σταμάτησε τη φάση. Μερικές φορές δεν αρκεί να έχεις μόνο ταλέντο για να γίνεις σπουδαίος ποδοσφαιριστής αλλά και τεράστιο χαρακτήρα με τον κόσμο που βρισκόταν στις εξέδρες του «Π. Νικολαΐδης» να τον αποθεώνει για την ενέργειά του.

Το ματς

Ο Πάρης Σταμπουλίδης πραγματοποίησε τρεις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με αντίπαλο την Προοδευτική. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μέμπελι, με τον Θανόπουλο να βρίσκεται δεξιά, τον Λαουτάρη αριστερά και τους Παπαδόπουλο και Κιουράνη κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ αγωνίζονταν οι Τριανταφύλλου και Καλογήρου, οι Χατζής και Βικάτος στα άκρα της επίθεσης, ο Φύπε δεκάρι και μοναδικός προωθημένος ο Σταυρακόγλου.

Οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως νευρικά στον αγωνιστικό χώρο. Αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά τη μπάλα με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο κι έπρεπε να φτάσουμε στο 15’ για να σημειωθεί η πρώτη φάση. Ο Καλογήρου έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά για το κεφάλι του Φύπε με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Χατζής πραγματοποίησε τη σέντρα αυτή τη φορά με τον Σταυρακόγλου να πιάνει το γυριστό που απέκρουσε με δυσκολία ο Τριανταφύλλου.

 Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 17’ όταν και ο Μάρθας δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι αν και αρχικά ο Μέμπελι φαινόταν πως έλεγχε τη φάση.

Η Νίκαια ήταν ανώτερη της αντιπάλου της με τους Καλογήρου και Τριανταφύλλου να έχουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Με σωστή πίεση και όντας πρώτη στις μονομαχίες είχε διαρκώς τη μπάλα στην κατοχή της και βρισκόταν μπροστά από τα καρέ του Κορυδαλλού. Στο 31’ ο Παπαδόπουλος έψαξε με μεγάλη μπαλιά τον Βικάτο ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Τριανταφύλλου με το πλασέ του καταλήγει βασανιστικά δίπλα από το κάθετο δοκάρι ενώ δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Βικάτος δεν κατόρθωσε με κεφαλιά να βρει τον στόχο. Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ένα σουτ του Φύπε στο 35’ που έφυγε έξω.

Με υπογραφή Λουκάνι

Στην επανάληψη η εικόνα της Νίκαιας δεν ήταν η αναμενόμενη. Οι ποδοσφαιριστές μπήκαν κάπως νωχελικά. Τα πολλά και αβίαστα λάθη έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους κι έτσι σπατάλησε 25’ δίχως όχι να φανεί απειλητική αλλά περιορίστηκε μονάχα σε έναν ανασταλτικό ρόλο. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν αυτή την πτώση του ρυθμού και πήραν τα ηνία του κέντρου ωστόσο δεν είχαν να παρουσιάσουν τίποτα παραπάνω.

Στο 71’ η Νίκαια έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Ο Λαουτάρης πάτησε περιοχή, έσπασε τη μπάλα στον Σταυρακόγλου ο οποίος γύρισε το κορμί του αλλά το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Τριανταφύλλου. Ό, τι δεν κατάφερε ο Σταυρακόγλου πέτυχε ο Λουκάνι στο 78’. Ο Βικάτος έψαξε τον Λουκάνι μέσα στην περιοχή ο οποίος αφού στόπαρε, έπιασε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα.

Στα λεπτά που ακολούθησαν οι Κορυδαλλιώτες πίεσαν για την ισοφάριση αλλά η Νίκαια ήταν καλά κλεισμένη. Με σωστή λειτουργία είχε κλείσει καλά όλους τους διαδρόμους και οι μοναδικές απειλές προήλθαν από απευθείας εκτελέσεις φάουλ του Τσιμιλιώτη με τον Μέμπελι στη μία περίπτωση στο 80’ και το δοκάρι στην άλλη στο 86’ να απομακρύνουν τον κίνδυνο. Έτσι, το 1-0 παρέμεινε και η Νίκαια πήρε τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Οι συνθέσεις:

ΑΕ Νίκαια: Μέμπελι, Θανόπουλος (60’ Μαλιώρης, 69’ λ.τρ. Βουρνάζος), Λαουτάρης, Παπαδόπουλος, Κιουράνης (75’ λ.τρ. Λουκάνι), Τριανταφύλλου, Χατζής, Καλογήρου, Σταυρακόγλου, Φύπε, Βικάτος

ΑΟ Κορυδαλλός: Τριανταφύλλου, Χαντζής, Ζαχαρίου, Μέξης, Ντέλιος (83’ Ευδαίμων), Μάρθας, Τσιμιλιώτης, Πούλιας (70’ Δημόπουλος), Χανιώτης, Βυργιώτης, Λάλα

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπαλαχούτης με βοηθούς τους Βούτσα και Καρακελλέ.

Εκτός κυπέλλου η Νίκαια


Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή την ένσταση που είχε κατατεθεί από την Χαραυγή με αποτέλεσμα να κατακυρωθεί ο αγώνας κυπέλλου με 3-0 εις βάρος της Νίκαιας ενώ παράλληλα της επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 300€. Έτσι, η Νίκαια έμεινε εκτός συνέχειας στο κύπελλο αν και εντός αγωνιστικού χώρου πήρε μία δίκαια και πανάξια πρόκριση.

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com