powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Οι δηλώσεις του Γιάννη Μωυσιάδη ενόψει των μπαράζ

Written By beautymark.gr on Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 | 8:19 π.μ.

Ο προπονητής της ΑΕ Νίκαιας Γιάννης Μωυσιάδης λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τη Δραπετσώνα παραχώρησε δηλώσεις ενόψει των μπαράζ όπου και είπε πως οι αρχικές φιλοδοξίες της ομάδας δυστυχώς δεν είχαν αίσιο τέλος και όχι μόνο δεν είχαν αίσιο τέλος αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα είναι αναγκασμένη να διεκδικήσει τη παραμονή της στην κατηγορία μέσα από τα μπαράζ. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω της ανυπαρξίας γηπέδων πιστεύει πως συνέβαλαν για αυτή την κατάσταση αλλά και για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πολλές πειραϊκές ομάδες στις επαγγελματικές κατηγορίες. Όταν καλείσαι να λειτουργήσεις σε ένα γήπεδο περιοριζόμενος στα μισά λόγω της συστέγασης των ομάδων, το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να κάνεις σωστή δουλειά. Η Αθήνα για παράδειγμα δεν θεωρεί πως έχει καλύτερους ποδοσφαιριστές ούτε καλύτερους προπονητές από τον Πειραιά αλλά έχει γήπεδα και η πλειοψηφία των αθηναϊκών ομάδων έχει το δικό της γήπεδο όχι μόνο για την ανδρική ομάδα αλλά και για τις ακαδημίες της.

Από τη στιγμή λοιπόν που η ομάδα εισήλθε σε αυτή τη διαδικασία στόχος της είναι να κερδίσει και τα τρία παιχνίδια διότι έχει την ικανότητα να το κάνει αυτό και δεν θα πορευτεί έχοντας σαν στόχο την κατάληψη μία εκ των δύο πρώτων θέσεων για να είναι σίγουρη ότι θα αγωνίζεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Α' κατηγορία αφού και η τρίτη θέση δεν εξασφαλίζει 100% την παραμονή μιας και δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα υποβιβαστεί μία ή δύο ομάδες από τα μπαράζ. Επιπρόσθετα, σε ερώτηση αν έχει σημασία το πρόγραμμα των αγώνων, δήλωσε πως δεν παίζει ρόλο. Όλες οι ομάδες είναι πολύ καλές και το έχουν αποδείξει με τα αποτελέσματα που έχουν φέρει κατά καιρούς και πιστεύει πως θα γίνουν πολύ καλά παιχνίδια με την ελπίδα η πειραϊκή διαιτησία να σταθεί στο ύψος της. Επομένως, ούτε η βαθμολογία με την οποία ξεκινούν οι ομάδες τη μάχη για τη σωτηρία είναι σημαντική καθώς η ποδοσφαιρική αξία που τις χωρίζει είναι μηδαμινή. Θεωρητικά όμως αν κάποια ομάδα πιστεύει πως έχει το πλεονέκτημα, είναι αυτή με τους τρεις βαθμούς.

Τέλος,τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του και πιστεύει πως η ΑΕ Νίκαιας δεν θα έχει πρόβλημα γιατί διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές.

Νίκη ψυχολογίας για τη Νίκαια

Written By beautymark.gr on Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 | 8:09 π.μ.

Η ΑΕ Νίκαιας έκλεισε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αφού επικράτησε με 2-1 της Δραπετσώνας παίρνοντας μία σημαντική νίκη από άποψη ψυχολογίας και τώρα στρέφει τη προσοχή της στα επερχόμενα μπαράζ όπου θα παλέψει για να παραμείνει στη κατηγορία. Σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα η ομάδα της Νίκαιας θα μπει έχοντας έναν βαθμό ενώ ο Ατρόμητος Κερατσινίου και οι Νέοι Δραπετσώνας θα έχουν από δύο και τρεις βαθμούς αντίστοιχα. Τελευταίος θα είναι ο  Ήφαιστος με μηδέν βαθμούς. Θυμίζουμε πως οι αγώνες θα είναι μονοί και σε ουδέτερη έδρα ενώ η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη. Οι αγώνες θα διεξαχθούν Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή με ξεκίνημα την ερχόμενη Κυριακή (4/5/2014).

Ο αγώνας μπορεί να ήταν αδιάφορος μιας και καμία από της δύο ομάδες δεν διεκδικούσε κάτι, η μεν Νίκαια όποιο και να ήταν το τελικό αποτέλεσμα θα έμπαινε ως τρίτη στα μπαράζ ενώ η δε Δραπετσώνα έχει σωθεί, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως το παιχνίδι ήταν κακό. Οι δύο ομάδες έδειξαν πως και οι δύο ήθελαν τη νίκη κάτι που φαινόταν στις προσπάθειές τους και στην ένταση που επικρατούσε σε ορισμένα σημεία του αγώνα.

Ο αγώνας

Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού οι δύο ομάδες απείλησαν μόνο με κάποια σουτ που δεν ανησύχησαν ούτε τον Μακρή ούτε τον Ντόντα. Την αρχή έκανε ο Τσελέπης στο 9' με τον Ντόντα να μπλοκάρει τη μπάλα για να απαντήσει ένα λεπτό αργότερα ο Ζιούπα αλλά το σουτ του πέρασε άουτ.

Το σκορ άνοιξε στο 12' η ΑΕ Νίκαιας. Ο Καλογερόγιαννης μπήκε στην μεγάλη περιοχή όπου και ανατράπηκε με τον διαιτητή Ορφανό να υποδεικνύει τη παράβαση. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μαναριώτης και σημείωσε το 1-0.

Ένα λεπτό αργότερα η Νίκαια είχε μία καλή στιγμή να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Μαναριώτης μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα στον Καλογερόγιαννη, το πλασέ του τελευταίου όμως βρήκε στα σώματα και χάθηκε η ευκαιρία.

Στο επόμενο δεκάλεπτο η Δραπετσώνα απείλησε δύο φορές με δράστη τον Βασίου αλλά και τα δύο σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα στον Μακρή.

Στο 27' εκτέλεση φάουλ του Γαλανομάτη από το χώρο του κέντρου και αριστερά, ο Μαναριώτης έπιασε τη γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Ντόντα.

Στο 33' ο Τσιφτσής βρέθηκε μόνος του με τον Μακρή ο οποίος απέκρουσε αρχικά το πλασέ του αλλά στην επαναφορά η μπάλα έφτασε στον Βασίου ο οποίος ανατράπηκε από τον Τσότσογλου με τον διαιτητή να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Η απόφασή του αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους καθώς ο αμυντικός της Νίκαιας φαίνεται να βρίσκει τη μπάλα στο τάκλιν που επιχείρησε. Ο Βασίου εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και ισοφάρισε σε 1-1.

Ένα λεπτό αργότερα πολύ καλή απόκρουση του Μακρή σε σουτ του Ζιούπα εκτός περιοχής.

Στο 45' η Νίκαια πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ. Ωραίος συνδυασμός του Τσελεπή με τον Μαναριώτη, ο Τσελεπής βγήκε απέναντι από τον Ντόντα τον οποίο και πλάσαρε σωστά για το 2-1.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με την κατοχή να είναι μοιρασμένη με τις δύο να δημιουργούν ευκαιρίες.

Η ισορροπία αυτή άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η Δραπετσώνα όντας πίσω στο σκορ πήρε μέτρα στο γήπεδο και έχοντας περισσότερη ώρα τη μπάλα στη κατοχή της αναζητούσε το γκολ της ισοφάρισης ενώ η Νίκαια απείλησε μόνο με κάποιες αντεπιθέσεις, με την τελική ενέργεια όμως να μην είναι η επιθυμητή.

Πρώτος στο δεύτερο 45λεπτο απείλησε ο Ζιούπα στο 48' αλλά το σουτ που πραγματοποίησε εξουδετερώθηκε από τον Μακρή.

Στο επόμενο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ζιούπα ο Τσιφτσής πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά με τη μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στο 61' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζιούπα, έπεσε ο Μακρής στη γωνιά του και απέκρουσε.

Στο 73' μεγάλη ευκαιρία για τη Δραπετσώνα να ισοφαρίσει με τον Μαραγκό ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το πλασέ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μακρή.

Στο 87' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κουκουλά μπλόκαρε εύκολα ο Ντόντα.

Τελευταία φάση στον αγώνα ένα σουτ του Βάζου που κατέληξε άουτ.

ΑΕ Νίκαιας: Μακρής, Τσότσογλου (36' Βικάτος), Μπένα, Καλογήρου, Χαυτάκος (63' Κατσάρης), Γαλανομάτης, Κουκουλάς, Καλογερόγιαννης, Μαναριώτης, Γαλακτερός, Τσελεπής (63' Τζαβέλλας)

Α.Σ. Δραπετσώνας: Ντόντα, Μάγειρας, Δοξακόπουλος (51' Σιδηρόπουλος), Αθανασάκης, Πολυχρονιάδης, Κατσιαβός Π. (64' Μαραγκός), Βασίου, Νίνος, Μπαϊράμης (79' Βάζος), Ζιούπα, Τσιφτσής

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ορφανός με βοηθούς τους Μητάκο και Βούτσα.

 Ρεπορτάζ: Χαράλαμπος Κοτρίδης

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com