powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Ήττα και υποβιβασμός

Written By Unknown on Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 | 1:26 π.μ.


Αν και προηγήθηκε νωρίς μόλις στο 5ο λεπτό με τον Χατζή, η Νίκαια δεν τα κατάφερε και γνώρισε καταδικαστική ήττα με 2-1 από τον Άρη Αμφιάλης και υποβιβάστηκε στη Β’ Κατηγορία. Οι παίκτες του Πάρη Σταμπουλίδη πάλεψαν όσο μπορούσαν αλλά δεν μπόρεσαν να χτίσουν πάνω στο γρήγορο προβάδισμά τους. Δέχτηκαν την ισοφάριση στο 20’ και στη συνέχεια βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ αφού ούτε η ισοπαλία δεν τους βόλευε, με την κατάσταση να χειροτερεύει στο 85’ όταν και ο Χατζής αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο. Μάλιστα η Νίκαια στο 90’ έμεινε και με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Κιουράνη για χτύπημα στον Ταλαμπέκο και στις καθυστερήσεις δέχτηκε τη χαριστική βολή.

Το ματς

Με τον Φύπε να επιστρέφει στην ενδεκάδα μετά το πέρας της τιμωρίας του και να παίρνει θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Σταμπουλίδης παρέταξε τη Νίκαια σε μία διάταξη 4-2-3-1 έχοντας δεξιά τον Χατζή και στην κορυφή τον Σταυράκογλου. Αμυντικά χαφ ήταν ο Τριανταφύλλου με τον Καλογήρου ενώ μπροστά τους έπαιζε ο Μαλιαρός.

Με τη Νίκαια να μην τη βολεύει ούτε η ισοπαλία έπρεπε να ψάξει από νωρίς ένα γρήγορο τέρμα προκειμένου να αποβάλλει το άγχος και το βρήκε. Μόλις στο 5’ ο Χατζής έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Σταυράκογλου να κινείται στην πορεία της μπάλας αλλά να φαίνεται να μην τη βρίσκει και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0. Αμέσως μετά την επίτευξη του τέρματος η Νίκαια συνέχισε σε υψηλούς ρυθμούς. Ο Σταμπουλίδης με φωνές διαρκώς από τον πάγκο έδινε εντολές στους παίκτες του να πιέζουν ψηλά. Σε αρκετές περιπτώσεις έβγαινε ο Μαλιαρός για να πιέσει και την πρώτη μπάλα με τους ποδοσφαιριστές του Άρη Αμφιάλης να οδηγούνται εύκολα στο λάθος. Έτσι πέρασε ένα 20λεπτο δίχως η Νίκαια να απειληθεί. Από την άλλη όμως δεν εκμεταλλεύτηκε και το καλό της διάστημα προκειμένου να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας με μοναδική της απειλή ένα σουτ του Χατζή στο 16’ που πέρασε εκτός εστίας.

Μετά το 20’ όμως η εικόνα του παιχνιδιού ήταν διαφορετική. Ο Άρης Αμφιάλης ισορρόπησε την αναμέτρηση και κατάφερε στο 21’ και ισοφάρισε με τον Πολυχρονάκη ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας με τον Μέμπελι να μην κατορθώνει να απομακρύνει τον κίνδυνο και από δύσκολη γωνία σε κενό τέρμα έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

Το τέρμα αυτό έδωσε ψυχολογία στους τυπικά γηπεδούχους. Είχαν πάρει πλέον τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και η ηρεμία είχε χαθεί από τη Νίκαια. Τα λάθη έκαναν την εμφάνισή τους και στο 24’ έφτασαν κοντά στο 2-1. Όμορφη ανάπτυξη από τα δεξιά με τον Μπάχο να τροφοδοτεί τον Γεωργαλάκη που πλάσαρε για να απομακρύνει ο Μέμπελι. Ο Γεωργαλάκης ήταν πρωταγωνιστής και στην επόμενη ευκαιρία στο 29’ αλλά δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο Σταμπουλίδης βλέποντας τη Νίκαια αποδιοργανωμένη και δίχως καθαρό μυαλό πέρασε στο ημίωρο τον Καλογήρου δεξί χαφ και τον Χατζή αριστερό και γύρισε τον Φύπε δίπλα στον Τριανταφύλλου. Οι αλλαγές αυτές όμως δεν άλλαξαν δραματικά την κατάσταση και το 1-1 παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα.

Με μία αλλαγή ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος η Νίκαια με τον Βικάτο να παίρνει τη θέση του Μαλιαρού και να πηγαίνει αριστερά, τον Χατζή δεξιά και τον Καλογήρου στο άξονα.

Με την είσοδο του Βικάτου η Νίκαια απέκτησε περισσότερη ταχύτητα στις πτέρυγες και στο 48’ έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία αλλά το γύρισμα του Βικάτου δεν ήταν καλό. Η Νίκαια έδειχνε πιο ορεξάτη σε αυτά τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και πίεζε για ένα τέρμα με τις μοναδικές αξιόλογες φάσεις να προέρχονται από στημένα. Αρχικά, στο 54’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φύπε πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουλούρη ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η εκτέλεση του Χατζή δύο λεπτά αργότερα.

Στο 56’ ήταν η σειρά του Άρη Αμφιάλης αυτή τη φορά να απειλήσει από στημένο αλλά ο Μέμπελι εκτινάχτηκε και έδιωξε εντυπωσιακά το φάουλ του Πολυχρονάκη. Η Νίκαια παρά το γεγονός ότι ήταν εκείνη που ήθελε οπωσδήποτε ένα τέρμα, είχε χάσει και πάλι τον έλεγχο του κέντρου με τον Άρη Αμφιάλης να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δείχνει πιο ικανός για το 2-1. Ένα 2-1 που θα μπορούσε να είχε έρθει αν δεν ήταν ο Μέμπελι ο οποίος με τις επεμβάσεις του διατηρούσε ζωντανή τη Νίκαια. Στο 61’ ο Γεωργαλάκης ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι έκανε το γυριστό με τον Μέμπελι να απομακρύνει ενώ οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν πρωταγωνιστές και στη φάση του 70’ με τον γκολκίπερ της Νίκαιας να εξουδετερώνει το σουτ και πάλι του Γεωργαλάκη από πλάγια θέση.

Με το χρόνο να είναι εναντίον της, η Νίκαια έπρεπε να ανέβει και να πιέσει για το γκολ αλλά αντί να έρθει αυτό, ήρθε η αποβολή του Χατζή με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο και σαν μην έφτανε αυτό, στο 90’ έμεινε και με 9 παίκτες λόγω αποβολής του Κιουράνη για χτύπημα στον Ταλαμπέκο. Με την αναμέτρηση να βρίσκεται στις καθυστερήσεις και όση Νίκαια είχε απομείνει να έχει προωθηθεί, ο Άρης Αμφιάλης βγήκε στην κόντρα και αφού ο Μέμπελι έδιωξε το σουτ του Μπάχου, ήρθε ο Κουδουνάκος με κεφαλιά να διαμορφώσει το τελικό 2-1 και να τη στείλει στη Β’ Κατηγορία.

Οι συνθέσεις

Άρης Αμφιάλης: Κουλούρης, Προδρομίδης, Πόλλιας, Παπαδόπουλος, Μπολότης, Μπάχος, Κουδουνάκος, Πετρόγγονας, Γεωργαλάκης (79’ Ταλαμπέκος), Σβόλης, Πολυχρονάκης (90’ Μηνόγιαννης)

Νίκαια: Μέμπελι, Τζαβάρας (79’ Κοντός, 85’ Παπακωνσταντίνου) , Θανόπουλος Λίτσο, Κιουράνης, Τριανταφύλλου, Χατζής, Μαλιαρός (46’ Βικάτος), Σταυράκογλου, Φύπε, Καλογήρου

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μιχελής με βοηθούς τους Κοντίζα και Γαλάνη.

Όλα για όλα με τον Άρη Αμφιάλης

Written By Unknown on Κυριακή 15 Μαΐου 2016 | 2:08 π.μ.


Ζωντανή έμεινε η Νίκαια στην προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Οι ποδοσφαιριστές του Πάρη Σταμπουλίδη στάθηκαν στο ύψος του παρά την προκλητική διαιτησία του Κωνσταντόπουλου που από το πρώτο λεπτό έκλεινε τη Νίκαια στα καρέ της με ανύπαρκτα φάουλ και τη φόρτωσε με κάρτες. Παρόλα αυτά κατάφερε και πήρε τον έναν βαθμό μένοντας στο 0-0 με τη Δραπετσώνα ενώ αν ήταν πιο προσεκτική θα μπορούσε να είχε κλέψει και το παιχνίδι. Τώρα, στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση της Τετάρτης με αντίπαλο τον Άρη Αμφιάλης σε έναν αγώνα ο θάνατός σου η ζωή μου όπου θέλει μόνο τη νίκη προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία.

Το ματς

Δίχως τον τιμωρημένο Φύπε και τους Μαλιαρό και Κοντό να βρίσκουν θέση στο αρχικό σχήμα παρατάχθηκε η Νίκαια. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μέμπελι, με τον Λίτσο να αγωνίζεται αριστερό μπακ και τον Θανόπουλο δεξί ενώ δίδυμο στα στόπερ ήταν ο Κιουράνης με τον Κοντό. Την τριάδα στο κέντρο αποτελούσαν οι Τριανταφύλλου, Καλογήρου και Μαλιαρός, με τον Τζαβάρα να παίρνει θέση στο δεξί άκρο της επίθεσης και τον Χατζή στο αριστερό, έχοντας στην κορυφή τον Σταυράκογλου.

Η Δραπετσώνα έπειτα από τη νίκη της τη πρώτη αγωνιστική των play-out απέναντι στον Άρη Αμφιάλης ήθελε το τρίποντο ούτως ώστε να σφραγίσει τη συμμετοχή στην Α’ Κατηγορία και την επόμενη σεζόν. Με αυτό στο μυαλό τους οι τυπικά φιλοξενούμενοι πήραν από το ξεκίνημα τα ηνία κυνηγώντας ένα τέρμα. Παρά την ελαφρά υπεροχή τους, δεν έφταναν με αξιώσεις μπροστά από τα καρέ του Μέμπελι παρά μόνο με στημένες φάσεις. Στη πρώτη εξ αυτών στο 12’ ο Βασίου εκτέλεσε το φάουλ με τον Μέμπελι να διώχνει εντυπωσιακά ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο πορτιέρο της Νίκαιας είπε όχι και στην προσπάθεια του Χίου.

Η Νίκαια αντιμετώπιζε προβλήματα στην κυκλοφορία. Οι γραμμές της είχαν αποστάσεις και είχε περιοριστεί σε έναν πιο ανασταλτικό ρόλο. Χαρακτηριστικό της εξέλιξη του αγώνα είναι το γεγονός ότι ακόμα και ο Σταυράκογλου ουκ ολίγες φορές γυρνούσε στην άμυνα προκειμένου να προσφέρει βοήθειες. Οι παίκτες της Δραπετσώνας εκμεταλλεύτηκαν τις δυσκολίες της Νίκαιας στη μεσαία γραμμή και στο 20’ έφτασαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ αλλά ο Τριανταφύλλου έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Σιάγκα από το ύψος του πέναλτι.

Η Δραπετσώνα συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα και αν κάποιος έδειχνε πιο κοντά στο γκολ ήταν εκείνη. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και ο διαιτητής Κωνσταντόπουλος που διαρκώς σφύριζε παραβάσεις κοντά στη περιοχή με αποτέλεσμα να γεμίζει την περιοχή της Νίκαιας.

Ο Σταμπουλίδης βλέποντας τη Νίκαια να μην δημιουργεί απειλές στην επίθεση έδωσε στο 35’ εντολή στους Τζαβάρα και Χατζή να αλλάξουν πλευρές δίχως όμως αποτέλεσμα και οι δύο ομάδες πήγαν για την ανάπαυλα όντας στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκαια μπήκε πιο ορεξάτη. Ισορρόπησε τον αγώνα και στο 59’ απείλησε για πρώτη φορά τον Κελεμίδη. Ο Σταυράκογλου δοκίμασε από μακρινή απόσταση να αιφνιδιάσει τον γκολκίπερ της Δραπετσώνας με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Καλογήρου δύο λεπτά αργότερα.

Η Δραπετσώνα δεν άργησε να απαντήσει στις ευκαιρίες της Νίκαιας και στο 62’ λίγο έλειψε να προηγηθεί αλλά το σουτ του Βασίου σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μέμπελι.

Στο 71’ ο Σταμπουλίδης προχώρησε στην πρώτη διορθωτική αλλαγή περνώντας τον Βικάτο στη θέση του Τζαβάρα. Με αυτή τη κίνηση η Νίκαια άρχισε να γίνεται πιο απειλητική. Ο Χατζής άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες και στο 74’ η Νίκαια έφτασε με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Ο Βικάτος πάτησε περιοχή, γύρισε τη μπάλα, με τον Χατζή να αφήνει για τον επερχόμενο Σταυράκογλου που δεν κατόρθωσε να βρει τον στόχο.

Η αναμέτρηση στα τελευταία λεπτά απέκτησε μία πιο άγρια ομορφιά με τις δύο ομάδες να κυνηγούν το γκολ και στο 78’ ήταν σειρά της Δραπετσώνας. Ο Βασίου έβγαλε τη σέντρα σημαδεύοντας τον Σιάγκα αλλά το γυριστό που επιχείρησε έφυγε ψηλά, πάνω από τα δοκάρια.

Με δέκα λεπτά να απομένουν, ο Σταμπουλίδής πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σαλονικίδη θέλοντας να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή στη θέση του Μαλιαρού που είχε κουραστεί. Η Νίκαια πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο διατηρώντας παράλληλα και την προσοχή της στα μετόπισθεν και στο 87’ απείλησε την εστία του Κελεμίδη αλλά το σουτ του Χατζή πέρασε εκτός. Για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις όταν και έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί. Ο Χατζής έκανε την κούρσα από τα δεξιά και έκανε τη σέντρα, με τον Βικάτο να μην κατορθώνει να βρει τη μπάλα η οποία έφτασε στον Σταυράκογλου που από πλεονεκτική θέση δε βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και μπλόκαρε εύκολα ο Κελεμίδης κι έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις:

Νίκαια: Μέμπελι, Λίτσο, Θανόπουλος, Κοντός, Κιουράνης, Τριανταφύλλου (88’ Παπακωνσταντίνου), Μαλιαρός (80’ Σαλονικίδης), Καλογήρου, Σταυράκογλου, Χατζής, Τζαβάρας (71’ Βικάτος)

Δραπετσώνα: Κελεμίδης, Πλέσσας, Καραπετσάνης, Ρηνιώτης, Πολυχρονιάδης, Αγγελόπουλος, Βασίου, Κασσιαβός, Χίου (46’ Μπαϊράμης), Δούφας (74’ Σιδηρόπουλος), Σιάγκας

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κωνσταντόπουλος με βοηθούς τους Ζερβάκη και Λυτρίβη.

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com