powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Δε γινόταν να χαθεί η πρόκριση

Written By Unknown on Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015 | 3:04 μ.μ.


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βικάτο που σημείωσε τρία τέρματα και σέρβιρε άλλο ένα στον Κάγκα η Νίκαια έκλεισε θέση για τους «16» του κυπέλλου Πειραιά αφήνοντας έξω την Ένωση Α. Α. Ρέντη την οποία και υπέταξε με 4-2 και εξελίσσεται σε ομάδα κυπέλλου. Αν και βρέθηκε πίσω στον σκορ όπως και στην προηγούμενη φάση με αντίπαλο τον ΑΟΚ Φαλήρου κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση πριν το ημίχρονο και παρά το γεγονός ότι ισοφαρίστηκε βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με δύο γκολ του Βικάτου στην επανάληψη έπειτα από ισάριθμα κόρνερ του Μούστα πήρε τη νίκη και συνάμα την πρόκριση. Βίοι αντίθετοι μέχρι στιγμής σε πρωτάθλημα και κύπελλο με την ομάδα να βγάζει πάθος και αποφασιστικότητα στο θεσμό και να αρνείται να χάσει, στοιχεία που λείπουν στο πρωτάθλημα.. Οι δυνατότητες των ποδοσφαιριστών είναι υψηλές φτάνει να το αντιληφθούν και οι ίδιοι.

Πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Στάθης Φουρίκης καλούταν να καταστρώσει τα πλάνα του προκειμένου να αντιμετωπίσει τις σημαντικές απουσίες. Συγκεκριμένα, στερούταν των υπηρεσιών του πολυεργαλείου στο χώρο του κέντρου Φύπε και των τραυματιών Χατζή και Τριανταφύλλου ενώ στη διάρκεια του ματς έχασε και τον Πάχο ο οποίος αποχώρησε στο 57' με πρόβλημα στη μέση. Συνεπώς, παρέταξε την ομάδα με τον Βλαχουτσάκο κάτω από τα δοκάρια, τον Κάγκα δεξιά και τον Λαουτάρη αριστερά, τους Πάχο και Δασκαλάκη κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αμυντικό χαφ τον Μπλέτσα, επιτελικούς τους Μούστα και Λουκάνι, με τους Βικάτο και Θανόπουλο να αγωνίζονται στα άκρα και τον Βαλσαμάκη στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Οι συγκεκριμένες αλλαγές φάνηκε να επηρεάζουν τη Νίκαια η οποία στα πρώτα λεπτά του αγώνα έμοιαζε κάπως χαμένη με τους παίκτες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στον αγώνα σπατάλησαν σπουδαία ευκαιρία για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Κολοφώτης Ι. βγήκε απέναντι από τον Βλαχουτσάκο με τον πορτιέρο της Νίκαιας να δείχνει την κλάση του και με μία εντυπωσιακή και δύσκολη απόκρουση να διατηρεί τον αγώνα σε ισορροπία. Η απάντηση της Νίκαιας ήρθε στο 17’ όταν ο Βικάτος εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια αριστερά με τον Ντροζντ να μην κατορθώνει να μπλοκάρει δίχως ωστόσο να επωφεληθεί κανείς από την ασταθή απόκρουση.

Στο πρώτο 20λεπτο η Ένωση είχε μία ελαφρά υπεροχή. Ήταν πιο κινητική και προσπαθούσε να βρεθεί μπροστά από τα καρέ του Βλαχουτσάκου. Εκεί όμως υπήρχε απαγορευτικό με αποτέλεσμα να αδυνατεί να δημιουργήσει φάσεις. Επομένως, όταν δεν μπορείς να απειλήσεις με οργανωμένη επίθεση οφείλεις να εκμεταλλευτείς τις στημένες φάσεις. Έτσι, σε μία από αυτές στο 22’ έπειτα από κόρνερ η άμυνα της Νίκαιας αδράνησε, η μπάλα έφτασε στον Λένγκα ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ.

Το τέρμα αυτό αφύπνισε τη Νίκαια η οποία αμέσως ισορρόπησε τον αγώνα και βγήκε μπροστά θέλοντας να ισοφαρίσει νωρίς νωρίς. Στην πρώτη της κιόλας επίσκεψη στο 28’ ο Βικάτος γέμισε μέσα στην περιοχή και ο Κάγκας με όμορφη γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα σε ένα σημείο που ο Ντροζντ ήταν ανήμπορος να αντιδράσει πληρώνοντας την αντίπαλό της με το ίδιο νόμισμα. Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί η Νίκαια χτύπησε για δεύτερη φορά. Ο Βικάτος από δημιουργός έγινε εκτελεστής και στο 30’ νίκησε σε τετ α τετ τον Ντροζντ δίνοντας το προβάδισμα στη Νίκαια.

Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν χαμένοι καθώς ξαφνικά μέσα σε δύο λεπτά βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ ενώ από την άλλη η Νίκαια είχε τον απόλυτο έλεγχο. Ο Βικάτος δημιουργούσε πολλά προβλήματα από τα αριστερά, ο Λουκάνι ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος ενώ και ο Βαλσαμάκης έδινε τις δικές του μάχες και στο 40’ έχασε τεράστια ευκαιρία να δώσει διαφορά δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ο Βικάτος συνδυάστηκε ωραία με τον Μούστα με τον τελευταίο να σημαδεύει τον Βαλσαμάκη μέσα στην περιοχή το τελείωμα του οποίου δεν ήταν το επιθυμητό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, αντί για το 3-1, τρία λεπτά αργότερα σε μία αντεπίθεση η Ένωση έφερε τον αγώνα σε ισορροπία. Οι ποδοσφαιριστές της διέσχισαν ανενόχλητοι όλο το γήπεδο χωρίς να τους σταματήσει κανείς προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος. Τελικά, στα όρια της περιοχής ο Μπλέτσας ανέτρεψε τον Λένγκα με τον διαιτητή Λεμπέση αρχικά να υποδεικνύει χαρακτηριστικά ότι η παράβαση ήταν εκτός περιοχής. Στη συνέχεια, αφού συμβουλεύτηκε τη βοηθό του υπέδειξε την άσπρη βούλα απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών και του πάγκου με τον κ. Λεμπέση να αποβάλλει τον Φουρίκη. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Λένγκα και ο δύο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια όντας ισόπαλες 2-2.

Παρά την ψυχρολουσία και τα νεύρα η Νίκαια παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας ως μοναδικό στόχο την πρόκριση. Η απόφαση στο 43’ φαίνεται ότι την πείσμωσε και τη γέμισε με περισσότερη δύναμη. Η πρώτη φάση στο δεύτερο μέρος καταγράφηκε στο 48’ αλλά η κεφαλιά του Βικάτου έπειτα από σέντρα του Μούστα πέρασε άουτ με την Ένωση να απαντάει στο 57’ με τον Βλαχουτσάκο να δηλώνει παρών.

Εκμεταλλεύτηκε τις στημένες φάσεις

Μπορεί στο ανασταλτικό κομμάτι να έπαιρνε άριστο βαθμό με τους ποδοσφαιριστές της να καταθέτουν και την ψυχή τους μη αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να ανασάνουν και τον Θανόπουλο στην καλύτερη του εμφάνιση μέχρι στιγμής να παλεύει με τα θηρία και να βγαίνει νικητής ωστόσο δεν είχε την ίδια εικόνα και στο δημιουργικό κομμάτι. Συνεπώς, η λύση ήρθε από τα στημένα στοιχείο που δεν έχει εκμεταλλευτεί στα προηγούμενα παιχνίδια.

Στο 63’ η Νίκαια έφτασε κοντά στο να προηγηθεί εκ νέου αλλά το σουτ του Μούστα έπειτα από ωραία εναλλαγή της μπάλας με τον Λουκάνι πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι για να φτάσουμε στο 70’ όταν και ο Βικάτος έπειτα από κόρνερ του Μούστα πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά σημείωσε το 3-2. Στα λεπτά που ακολούθησαν η Ένωση πίεσε για την ισοφάριση αλλά η Νίκαια είχε κλείσει καλά τους χώρους και τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90’ ο Βικάτος και πάλι έπειτα από κόρνερ του Μούστα κλείδωσε την πρόκριση σημειώνοντας παράλληλα χατ-τρικ. Στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε ο Βαλσαμάκης να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Νίκαιας αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι με το 4-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕ Νίκαια: Βλαχουτσάκος, Κάγκας, Λαουτάρης, Πάχος (57’ λ.τρ. Στρίγκος), Δασκαλάκης, Μπλέτσας (88’ Παπαδόπουλος), Θανόπουλος, Μούστα, Βαλσαμάκης, Λουκάνι, Βικάτος (90’ Ακριτίδης)

Ένωση Α. Α. Ρέντη: Ντροζντ, Κολοφώτης Η., Κεσανίδης, Ορφανός, Κασιμάτης (52’ Σκεντέρας), Καλικαντής (90’ Πόθας), Βασιλόπουλος, Κουτούζος, Γεωργιάδης, Λένγκα, Κολοφώτης Ι. (90’ Τουλούπης)


Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Λεμπέσης με βοηθούς τη Βογιατζιδάκη και Δοκιμάκη. 

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com