Home » » Δεν τα κατάφερε απέναντι στη Χαραυγή

Δεν τα κατάφερε απέναντι στη Χαραυγή

Written By Unknown on Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 | 5:26 μ.μ.


Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά εντός έδρας, γνώρισε η Νίκαια από τη 2η πλέον του βαθμολογικού πίνακα Χαραυγή με 2-0 κι έπεσε στη 10η θέση έχοντας συγκεντρώσει 5 βαθμούς.

Το ματς

Ο Στάθης Φουρίκης επέλεξε να ανακατέψει την τράπουλα και παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Βλαχουτσάκος ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τα χρώματα της Νίκαιας, αριστερά ο Μπλέτσας, δεξιά ο Θανόπουλος και στόπερ ο Πάχος με τον Δασκαλακή. Φανέλα βασικού για πρώτη φορά φέτος πήρε ο Τριανταφύλλου, μπροστά του ήταν ο Φύπε με τον Μούστα, στα φτερά της επίθεσης ο Χατζής με τον Βικάτο και στην κορυφή ο Βαλσαμάκης.

Παρά τις αλλαγές η εικόνα της Νίκαιας δεν ήταν η δέουσα. Η Χαραυγή ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παίζοντας κυρίως από τον άξονα επιχειρούσε να διασπάσει την άμυνα της Νίκαιας και μόλις στο 8ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αλλά το σουτ του Μακαρονά έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Τάνκα να απειλήσει αλλά ο Βλαχουτσάκος αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών στην αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι ήταν και πάλι στο προσκήνιο με τον Πέκωφ να βγαίνει απέναντι από τον γκολκίπερ της Νίκαιας με τον Θανόπουλο να τον προλαβαίνει τελευταία στιγμή και να αποσοβεί τον κίνδυνο.

Η Χαραυγή στα μισά του πρώτου ημιχρόνου είχε περισσότερο νεύρο στο παιχνίδι της. Οι ποδοσφαιριστές της ήταν πρώτοι στην πλειοψηφία των μονομαχιών με αποτέλεσμα η Νίκαια να αδυνατεί να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα. Τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο κι έπρεπε να συμπληρωθούν 25 λεπτά για να φτάσει για πρώτη φορά στα αντίπαλα καρέ. Ο Βικάτος βγήκε απέναντι από τον Παγώνη με τον τελευταίο να απομακρύνει με τα πόδια.

Στο 35’ η Χαραυγή έχασε εκ νέου μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί αλλά ο Μακαρονάς με σουτ στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Πέκωφ σημάδεψε και πάλι το οριζόντιο δοκάρι. Ωστόσο, στο 40’ ο Βασίου ήταν πιο εύστοχος και με πλασέ νίκησε τον Βλαχουτσάκο για το 0-1.   

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι την ανάπαυλα η Νίκαια προσπάθησε να αντιδράσει και στο 44’ ο Φύπε έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Παγώνη να διώχνει με το ένα χέρι, με τον Μπλέτσα στην επαναφορά να μην κατορθώνει να ισοφαρίσει ενώ η προσπάθεια του Βικάτου στο 45’ από το ύψος του πέναλτι πέρασε λίγο άουτ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τη Χαραυγή να προηγείται με 1-0.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δε διαφοροποιήθηκε. Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και διατηρούσαν με σχετική άνεση το υπέρ τους αποτέλεσμα ενώ παράλληλα πίεζαν για ένα δεύτερο τέρμα. Στο 50’ ο Τάνκας δοκίμασε το διαγώνιο σουτ από τα αριστερά με τον Βλαχουτσάκο να διώχνει εντυπωσιακά με τα ακροδάχτυλα.

Η απάντηση της Νίκαιας στην ευκαιρία της Χαραυγής ήρθε στο 60’ αλλά ο Παγώνης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την εκτέλεση φάουλ του Χατζή.

Στα τελευταία 20 λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και μόνο στις καθυστερήσεις απέκτησε ξανά ζωντάνια με τη Νίκαια να πιέζει για την ισοφάριση, με τους φιλοξενούμενους όμως να αμύνονται σωστά και μάλιστα στην εκπνοή κλείδωσαν τη νίκη με τον Μιχαήλ ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Οι συνθέσεις

ΑΕ Νίκαια: Βλαχουτσάκος, Μπλέτσας (67’ Τζαβάρας), Θανόπουλος, Πάχος, Δασκαλάκης, Τριανταφύλλου (75’ λ.τρ. Λαουτάρης), Χατζής, Φύπε, Βαλσαμάκης, Μούστα (60’ Λουκάνι), Βικάτος

Χαραυγή: Παγώνης, Χατεμάι, Γαβαλάς, Καραγιάννης, Δοξακόπουλος, (89’ Νερσεσιάν), Κυριακίδης, Μιχαήλ, Τάνκας, Βασίου (85’ Γεροπαναγιώτης), Μακαρονάς (79’ Γρούνης), Πέκωφ

Διαιτητής του αγώνα ήταν η Μήτση με βοηθούς την Κουτσούμπου και τον Γεωργακόπουλο.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com