powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Έ(χ)ασε τους τρεις βαθμούς στο 90' η Νίκαια

Written By beautymark.gr on Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 | 10:44 μ.μ.

Η ΑΕ Νίκαιας απέδρασε με τον βαθμό της ισοπαλίας από τις σιταποθήκες αντιμετωπίζοντας τον Άρη Αμφιάλης σε έναν αγώνα όπου έτσι όπως εξελίχθηκε μάλλον αφήνει γλυκόπικρη γεύση στους φιλοξενούμενους.

Οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα και καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ελέγχοντας το χώρο του κέντρο και παίζοντας κυρίως από τα άκρα έφταναν με αξιώσεις στα καρέ του Μακρή, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες. Ωστόσο, εκείνοι που προηγήθηκαν ήταν οι φιλοξενούμενοι με τον Τζαβέλλα στο 18ο λεπτό για να ισοφαρίσει στο τελικό 1-1 ο Μηνόγιαννης στο 90ο λεπτό.

Το ματς

Ο Άρης Αμφιάλης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο τέταρτο ήταν πιο απειλητικός από την ΑΕ Νίκαιας χάνοντας κάποιες ευκαιρίες. Αρχικά, στο 7' όταν ο Αρβανίτης προσπάθησε με περίτεχνο τρόπο να νικήσει τον Μακρή, επιχειρώντας ένα ανάποδο ψαλίδι που έφυγε άουτ. Στο 9' ο ίδιος παίκτης έκανε μία επικίνδυνη σέντρα αλλά ο Μακρής μπλόκαρε και στο 11' ο Δαβιδάκης έκανε το πλασέ με το εξωτερικό με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

 Το γκολ ήρθε στο 18' κόντρα στη ροή του αγώνα από τον Τζαβέλλα. Ο Μαναριώτης έκανε εξαιρετική ενέργεια από δεξιά, γύρισε τη μπάλα και ο Τζαβέλλας με ωραίο δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι σημείωσε το 0-1.

Στο 25' οι φιλοξενούμενοι έχασαν μία ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο Κουκουλάς εκτέλεσε το φάουλ, ο Μαναριώτης έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 32' ο Άρης Αμφιάλης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Σαραντάκος βγήκε στην αντεπίθεση από δεξιά και έφτασε ανενόχλητος απέναντι από τον Μακρή διανύοντας το μισό γήπεδο αλλά καθυστέρησε και ο Γεώργιζας πρόλαβε να τον ανακόψει.

Στο 37' η ΑΕ Νίκαιας πραγματοποίησε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Καλογερόγιαννης είχε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και δεν μπορούσε να συνεχίσει παραχωρώντας τη θέση του στον Γαλανομάτη.

Στο 42' ο Τερεζάκης ύστερα από κόρνερ του του Παναγόπουλου έπιασε την κεφαλιά η οποία κατέληξε λίγο άουτ.

Στο 45' λίγο έλειψε να χαλάσει το παιχνίδι. Ο Καλογήρου νομίζοντας πως το πλάγιο άουτ είναι υπέρ της ομάδας του,πήγε να το εκτελέσει με τον Αρβανίτη να του παίρνει βίαια τη μπάλα. Εκεί τα αίματα άναψαν λίγο ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές, ωστόσο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το θέμα λύθηκε με τους δύο παίκτες να αντικρίζουν από μία κίτρινη κάρτα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Άρης Αμφιάλης πραγματοποίησε δύο αλλαγές θέλοντας να πιέσει για την ισοφάριση. Ο Γιαλελής μπήκε στη θέση του Σαραντάκου και ο Θεολόγου στη θέση του Παπαδόπουλου.

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου 45λέπτου κυλούσαν όπως και του πρώτου. Οι γηπεδούχοι πίεζαν για την ισοφάριση ανεβαίνοντας στο γήπεδο με αποτέλεσμα να αφήνουν κενούς χώρους πίσω, γεγονός που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η ΑΕ Νίκαιας με καμιά αντεπίθεση. Πράγματι στο 57' ο Κουκουλάς βγήκε στην αντεπίθεση έχοντας  αριστερά του τον Μελαμπιανάκη, ωστόσο επέλεξε να κάνει το σουτ με τη μπάλα να φεύγει άουτ, αντί να τη σπάσει αριστερά που φάνταζε πιο ορθή επιλογή.

Στο 62' ο Άρης Αμφιάλης πραγματοποίησε και αυτός με τη σειρά του αναγκαστική αλλαγή όταν σε μία κόντρα με τον Μπένα γύρισε το πόδι του Αρβανίτη ο οποίος έπεσε στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους. Τη θέση του πήρε ο Παπαλεξάνδρου.

Στο 67' έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει ο Άρης Αμφιάλης. Ο Γιαλελής, έχοντας πλάτη στην εστία, γύρισε μέσα στην περιοχή κι έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Ενώ ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης βγήκε απέναντι από τον Μακρή με τον Γεώργιζα να κάνει το τάκλιν και να διώχνει σε κόρνερ προτού προλάβει να κάνει το σουτ.

Στο 71' έγινε μία φάση που προκάλεσε αντιδράσεις και απορίες. Ο διαιτητής Φουρναράκης υπέδειξε έμμεσο εις βάρος της ΑΕ Νίκαιας για χέρι μέσα στην περιοχή. Η απόφασή του προκάλεσε διαμαρτυρίες στους γηπεδούχους καθώς από τη στιγμή που σφύριξε παράβαση θεωρούσαν ότι έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Τελικώς, το έμμεσο εκτελέστηκε περνώντας ανεκμετάλλευτο.

Στο 76' ο Δαβιδάκης βρέθηκε μόνος του στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το τελευταίο δεκάλεπτο κυλούσε και αυτό με τον Άρη Αμφιάλης να πιέζει για την ισοφάριση κάτι που ανάγκασε τον Γιάννη Μωϋσιάδη να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Κατσάρη στη θέση του Μαναριώτη θέλοντας να θωρακίσει την άμυνά του.

Η ψυχρολουσία για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 90' έπειτα από μία αδράνεια στην άμυνα. Έγινε μία παράλληλη σέντρα από δεξιά, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν και Μηνόγιαννης σε κενή εστία, καθώς είχε εξουδετερωθεί και ο Μακρής, έκανε το 1-1.

Στο διάστημα των καθυστερήσεων που ακολούθησε πάντως, η ΑΕ Νίκαιας θα μπορούσε να είχε πάρει και το διπλό σε δύο περιπτώσεις με τον Κουκουλά. Η πρώτη ήταν όταν ο Μελαμπιανάκης έκανε τη σέντρα από αριστερά με τον Κουκουλά μέσα από την περιοχή και δεξιά να κάνει το σουτ το οποίο όμως έφυγε ψηλά άουτ και η δεύτερη ήταν από το ίδιο σημείο αλλά από την άλλη πλευρά με την ίδια κατάληξη όμως και πάλι.

Άρης Αμφιάλης: Διαμαντής, Παπαδόπουλος (45' Θεολόγου), Κανταράς, Τερεζάκης, Μηνόγιαννης, Αλευρομάγειρας, Αρβανίτης (62' Παπαλεξάνδρου, αναγκαστική αλλαγή), Παναγόπουλος, Σαραντάκος (45' Γιαλελής), Λαγουμιτζής, Δαβιδάκης

ΑΕ Νίκαιας: Μακρής, Χαυτάκος, Μπένα, Γεώργιζας, Τριανταφύλλου, Καλογήρου (77' Γιαλελής) , Κουκουλάς, Μελαμπιανάκης, Καλογερόγιαννης (37' Γαλανομάτης, αναγκαστική αλλαγή), Τζαβέλλας, Μαναριώτης (87' Κατσάρης)

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Φουρναράκης με βοηθούς τους Κουρομιχελάκη και Βεκρή.

 Ρεπορτάζ: Χαράλαμπος Κοτρίδης

Δηλώσεις της προέδρου της ΑΕ Νίκαιας

Η πρόεδρος της ΑΕ Νίκαιας Σπυριδούλα Νίκου-Μωϋσιάδη αρχικά ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους παίκτες, το προπονητικό τιμ, στους συνεργάτες της και γενικότερα σε όλους εκείνους που προσπαθούν να διατηρήσουν την ομάδα σε αξιοπρεπή επίπεδα. Επεσήμανε πως η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς οι ποδοσφαιριστές λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσαν να παρευρίσκονται σε όλες τις προπονήσεις και να βοηθούν την ομάδα. Φυσικά δεν τους κατηγορεί διότι προέχει το επαγγελματικό κομμάτι. Τα ερασιτεχνικά σωματεία στο σημερινό ποδόσφαιρο και κατ'επέκταση οι παράγοντες δεν μπορούν να προσφέρουν μεγάλα συμβόλαια στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται. Αυτή τη στιγμή και οι ίδιοι, σαν ΑΕ Νίκαιας έχουν μείνει μόνοι τους και προσπαθούν με τη στήριξη των γονέων των ποδοσφαιριστών και κάποιων φίλων να συνεχίσουν την προσπάθεια. Ευτυχώς, λέει, αυτή τη στιγμή οι ποδοσφαιριστές μπόρεσαν να ξαναμαζευτούν και να συνεχίσουν να παλεύουν να κρατήσουν την ομάδα με αξιοπρέπεια, γιατί μπορούν να το κάνουν καθώς είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές.     Επιπλέον, όσον αφορά τυχόν περαιτέρω μεταγραφικές κινήσεις, τόνισε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη όπως και όλη η διοίκηση στον προπονητή της ΑΕ Νίκαιας. Είναι αυτός που διατηρεί την ομάδα μαζί με τους παίκτες οικογένεια και θεωρεί ότι με την εμπειρία του θα προβεί στην καλύτερη και ορθότερη επιλογή. Τέλος σε ερώτηση για την φιλοξενία της Νίκαιας στις άλλες ομάδες δήλωσε ότι δεν μπορεί να απαντήσει η ίδια, το απαντούν κάθε εβδομάδα οι φιλοξενούμενες ομάδες. 

 Ρεπορτάζ: Χαράλαμπος Κοτρίδης

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com