powered by Agones.gr - Stoixima
Latest Post

Οι Ακαδημίες έκοψαν τη πίτα τους

Written By Unknown on Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 | 9:05 μ.μ.



Χθες το μεσημέρι στα γήπεδα «Μακρυγιάννη» οι Ακαδημίες της ΑΕ Νίκαια έκοψαν τη καθιερωμένη πίτα για το 2016. Η ΑΕ Νίκαια έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι μία μεγάλη οικογένεια και τόσο οι μικροί ποδοσφαιριστές της ομάδας όσο και οι οικογένειες τους διασκέδασαν ντυμένοι μασκαράδες λόγω των ημερών σε αυτή τη γιορτή που διοργάνωσαν οι ιθύνοντες. Σε μία γιορτή όπου δεν έλειψαν τα δώρα καθώς ο νικητής από το φλουρί κέρδισε μία δωρεάν συνδρομή αλλά και λαχειοφόρος όπου μοιράστηκαν διάφορα δώρα έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε κάτω από πλήρη διαφάνεια δίχως ωστόσο να λείψουν τα πειράγματα περί στημένης κλήρωσης. Άπαντες λοιπόν έμειναν ευχαριστημένοι και αποχώρησαν με χαμόγελο και αυτό είναι που έχει σημασία.

Κακή εικόνα, δίκαιη ήττα


Όταν παίζεις καλά και δεν κερδίζεις όπως έγινε στην αναμέτρηση με την Αίγινα, τότε στη κακή σου μέρα δύσκολα θα καταφέρεις να πάρεις κάτι θετικό. Έτσι, η Νίκαια που φάνηκε να μη μπήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο γνώρισε δίκαια την εντός έδρας ήττα με 3-0 από το Κερατσίνι που καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο.

Το ματς

Με το νεοαποκτηθέντα Λίτσο να ξεκινάει στο βασικό σχήμα δίπλα από τον Κιουράνη, ο Σταμπουλίδης παρέταξε τη Νίκαια με σύστημα 4-2-3-1 έχοντας το Μέμπελι κάτω από τα δοκάρια και τους Λαουτάρη και Θανόπουλο στα μπακ. Ο Τριανταφύλλου με τον Καλογήρου αγωνίζονταν ως κόφτες με τους Χατζή και Βικάτο να παίρνουν θέση στα φτερά της επίθεσης και τον Σταυράκογλου να είναι ο μοναδικός προωθημένος έχοντας πίσω του τον Φύπε.

Δεν χρειάστηκε να κυλήσουν αρκετά λεπτά για να σημειωθεί η πρώτη φάση στον αγώνα και αυτή άνηκε στους φιλοξενούμενους όταν και ο Φούντας στο 3ο λεπτό δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Με το Φούντα να στέλνει την προειδοποιητική βολή, ο Κουρκούτης με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών ήταν πιο εύστοχος και μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα σε ένα σημείο που ο Μέμπελι ήταν ανήμπορος να αντιδράσει ανοίγοντας το σκορ.

Το τέρμα αυτό δεν αφύπνισε τους παίκτες της Νίκαιας. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό, τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο με την τετράδα της άμυνας να έχει αρκετή δουλειά και στο 27’ το Κερατσίνι έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 0-2. Έπειτα από όμορφη ανάπτυξη από τα δεξιά ο Σφυρογιαννάκης ανατράπηκε από τον Μέμπελι με τον διαιτητή Βικτωράτο να υποδεικνύει τη παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μαριόλης ο οποίος νικήθηκε από τον Μέμπελι που διατήρησε το 0-1.

Το Κερατσίνι στο πρώτο ημίωρο είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Με τους Κουρκούτη και Φούντα να βρίσκονται σε πολύ καλή μέρα, οι περισσότερες μπαλιές περνούσαν από τα πόδια τους ενώ αξιοποιώντας και τον Σφυρογιαννάκη που ανέβαινε συχνά πυκνά ασκούσαν διαρκώς πίεση στη Νίκαια. Σε μία Νίκαια που έμοιαζε μπλοκαρισμένη. Παρά τις φωνές του Σταμπουλίδη από τον πάγκο να ηρεμήσουν και να βάλουν κάτω τη μπάλα, επέλεγαν με μακρινές μπαλιές να απειλήσουν δίχως όμως αποτέλεσμα. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού βόλευε τους φιλοξενούμενους που δίχως να κοπιάσουν κέρδιζαν τη κατοχή και στο 30’ απείλησαν εκ νέου. Ο Σφυρογιαννάκης έσπασε τη μπάλα στον Φούντα που έπιασε το σουτ με τον Μέμπελι να αποκρούει ενώ με τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα ο Μαριόλης βγήκε τετ α τετ με τον Μέμπελι αλλά το πλασέ του ήταν κακό και πέρασε εκτός.

Παρά το γεγονός ότι η Νίκαια βρισκόταν πίσω στο σκορ, ο Σταμπουλίδης δεν πραγματοποίησε αλλαγές στην ενδεκάδα σε αντίθεση με το Κερατσίνι που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Λάλα στη θέση του Σιδέρη.

Εκείνη πάντως που μπήκε πιο δυνατά ήταν η Νίκαια. Εκείνο που έλειπε στο πρώτο μέρος ήταν ο παίκτης που θα μπορούσε να μεταφέρει τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση και τον ρόλο αυτό τον ανέλαβε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο Φύπε. Ωστόσο, παρόλο που η Νίκαια έδειχνε σημάδια ανάκαμψης της έλειπε η τελική πάσα. Έφτανε μέχρι τη μεγάλη περιοχή αλλά σε εκείνο το σημείο οι επιλογές στέρευαν και η μοναδική απειλή προήλθε από στημένη φάση στο 53’ όταν και ο Κιουράνης εκτέλεσε το φάουλ με τον Κυρίου να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

Από εκεί κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού και αφού απείλησαν στο 56’ με ένα σουτ του Σφυρογιαννάκη από πλάγια θέση που κατέληξε στην αγκαλιά του Μέμπελι σφράγισαν ουσιαστικά τη νίκη στο 66’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κουρκούτη, πέναλτι που κέρδισε και πάλι ο Σφυρογιαννάκης σε μία φάση που δε φαίνεται να υπάρχει παράβαση καθώς ο δεξιός οπισθοφύλακας του Κερατσινίου έπεσε μόνος του. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μαριόλης στο 82’ με κοντινό πλασέ ύστερα από μία φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή.

Οι συνθέσεις:

ΑΕ Νίκαια: Μέμπελι, Θανόπουλος, Λαουτάρης, Λίτσο (78’ Καγκάς) , Κιουράνης, Τριανταφύλλου, Χατζής, Καλογήρου, Σταυράκογλου (72’ Βαλσαμάκης), Φύπε, Βικάτος

Κερατσίνι: Κυρίου, Σφυρογιαννάκης (75’ Λάλας), Καζάλας (46’ Σιδέρης), Αγγελάκης, Βαττής, Μπατής, Μάλλης, Γκιάτης (71’ Γκουργιώτης), Μαριόλης, Φούντας, Κουρκούτης

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βικτωράτος με βοηθούς τους Κοτζαμανίδη και Τζίκα.

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com