Home » » Παλικαρίσια πρόκριση απέναντι στον ΑΟΚ Φαλήρου

Παλικαρίσια πρόκριση απέναντι στον ΑΟΚ Φαλήρου

Written By Unknown on Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 | 8:42 μ.μ.

Σε μία αναμέτρηση που έσπασε καρδιές, η Νίκαια κατάφερε με λυτρωτή τον Μούστα που σκόραρε τον νικητήριο γκολ στο 10ο λεπτό της παράτασης διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι  προηγήθηκαν στο 26’ με τον Μπόλη για να ανατρέψει την κατάσταση η Νίκαια με τέρματα των Χατζή και Βικάτου (39’ και 48’ αντίστοιχα) ενώ ο Μέκου έστειλε το παιχνίδι στην παράταση ισοφαρίζοντας στο 74’ σε 2-2.

Το ματς

Το κλίμα προτού ξεκινήσει η αναμέτρηση ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο εξαιτίας του νεαρού ποδοσφαιριστή του ΑΟΚ Φαλήρου του Χρήστου Τσιάμη που προ ημερών έφυγε από τη ζωή και όπως είθισται κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Νίκαια μπήκε κάπως νευρικά στον αγώνα. Τα λάθη στο χώρο του κέντρου ήταν αρκετά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει τη μπάλα και να φανεί απειλητική. Οι γηπεδούχοι από την άλλη εκμεταλλευόμενοι το κακό ξεκίνημα του αντιπάλου πήραν τα ηνία του αγώνα έχοντας ωστόσο μία ανούσια υπεροχή. Είχαν τον έλεγχο του κέντρου αλλά υστερούσαν στο δημιουργικό κομμάτι. Παρόλα αυτά στην πρώτη τους αξιόλογη επίθεση κατόρθωσαν και προηγήθηκαν στο 26’ όταν και ο Μπόλης έπειτα από παράλληλη σέντρα δεν δυσκολεύτηκε σε ανυπεράσπιστη εστία να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στα επόμενα λεπτά η Νίκαια προσπάθησε να αντιδράσει θέλοντας να πάει στα αποδυτήρια τουλάχιστον με την ισοπαλία και τα κατάφερε. Αρχικά, απείλησε με τον Βικάτο στο 28’ αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ για να έρθει στο 39’ ο Χατζής ο οποίος βγήκε στην πλάτης της άμυνας και με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Έβγαλε πάθος στο β’ ημίχρονο

Η Νίκαια μπήκε ορεξάτη στο β’ ημίχρονο και μόλις στο τρίτο λεπτό κατάφερε και έφερε τούμπα το ματς. Ο Χρήστου πραγματοποίησε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Βικάτο να πηδάει ψηλότερα από όλους και με σκαστή κεφαλιά να σημειώνει το 1-2. Πολλή καλύτερη εικόνα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου με την ομάδα του Στάθη Φουρίκη να απειλεί εκ νέου στο 53’ με τον Βικάτο που δεν βρήκε τον στόχο.

Ωστόσο, αυτό το ξέσπασμα δεν είχε διάρκεια με τους γηπεδούχους να βρίσκουν ρυθμό μετά το 55’ και στο 57’ έχασαν σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση όταν ο Καραβός βγήκε απέναντι από τον Μέμπελι αλλά αστόχησε. Η Νίκαια απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες στο 67’. Ο Χατζής εκτέλεσε το φάουλ από μακρινή απόσταση ο Ρούσης απέκρουσε ασταθώς με τον Μπλέτσα να μην επωφελείται ενώ στο 70’ και πάλι ο Χατζής νικήθηκε από τον Ρούση. Ό, τι δεν κατάφερε ο Χατζής σε δύο περιπτώσεις πέτυχε στο 74’ ο Μέκου για τους γηπεδούχους σε μία φάση γκαρμπόν με το πρώτο γκολ. Βγήκε η σέντρα από τα δεξιά η μπάλα πέρασε από όλους με τον Μέκου να μην δυσκολεύεται να ισοφαρίσει σε 2-2.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών

Από εκείνο το σημείο και ύστερα ο αγώνας ήταν παράσταση για έναν ρόλο με τη Νίκαια να χάνει σωρεία ευκαιριών μη μπορώντας να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα που θα της χάριζε την πρόκριση. Στο 81’ ο Χρήστου επιχείρησε τη σέντρα από τα δεξιά, πετάχτηκε ο Λουκάνι στην πορεία της μπάλας με τον Ρούση να αποκρούει, ο Χατζής πήρε το ριμπάουντ αλλά και πάλι ο Ρούσης είπε όχι. Στη συνέχεια, ήταν η σειρά του Φύπε να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ρούση αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων βγήκε νικητής, Αρχικά, στο 82’ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Φύπε έξω από την περιοχή για να δηλώσει και πάλι παρών στο 85’ όταν και από έξυπνη κομπίνα του Χρήστου με τον Φύπε ο τελευταίος βγήκε απέναντι από τον Ρούση ο οποίος και πάλι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Και όταν δεν υπήρχε ο Ρούσης υπήρχε το δοκάρι. Στο 88’ ο Λουκάνι δοκίμασε το πόδι από τη γωνία της μεγάλης περιοχής με τον Ρούση να αποκρούει, με την τύχη να γυρίζει την πλάτη στη Νίκαια στις καθυστερήσεις όταν και ο Βικάτος από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Λουκάνι σούταρε εκτός.

Ευτυχώς ο νόμος του ποδοσφαίρου δεν επαληθεύτηκε στην εκπνοή του αγώνα όταν και οι ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ Φαλήρου βγήκαν 3 με 1 αλλά ο Τσιάκας έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ κι έτσι το 2-2 παρέμεινε μέχρι τέλους και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Απόλυτη κυρίαρχος στην παράταση

Η Νίκαια αφού δεν τελείωσε τη δουλειά στην κανονική διάρκεια ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει την πρόκριση να χαθεί ουσιαστικά μέσα από τα χέρια της. Από το πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και με τη συμπλήρωση 100’ προηγήθηκε και πάλι με τον Μούστα. Όμορφη ανάπτυξη από τα δεξιά, ο Χατζής πραγματοποίησε τη σέντρα σημαδεύοντας τον Βικάτο ο οποίος έστρωσε στον επερχόμενο Μούστα που με ξερό σουτ δεν άφησε αυτή τη φορά κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ρούση στέλνοντας τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του. Η Νίκαια σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να είχε καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση αλλά ούτε ο Λουκάνι στο 102’ ούτε ο Χρήστου στο 104’ σημάδεψαν σωστά κι έτσι το 2-3 παρέμεινε μέχρι τέλους και η Νίκαια πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΑΟΚ Φαλήρου: Ρούσης, Δουσμανόπουλος (68’ Τερζίου), Νικολάκης ( 106' Σαουλίδης), Σιακούλης, Σπηλιωτόπουλος, Σαμιώτης, Καραβός, Παππάς, Μπόλης, Λάδιας (85’ Τσιάκας), Μέκου

ΑΕ Νίκαια: Μέμπελι, Θανόπουλος (79’ Παπαδόπουλος), Λαουτάρης (68’ Λουκάνι), Πάχος, Δασκαλάκης, Μπλέτσας, Χατζής (106’ Καλογερόγιαννης), Φύπε, Χρήστου, Μούστα, Βικάτος

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Πουλόπουλος με βοηθούς τους Γαρούφο και Σταματάτο.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com