Home » » Τώρα ξεικινάει το πρωτάθλημα

Τώρα ξεικινάει το πρωτάθλημα

Written By Unknown on Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 | 9:16 μ.μ.


Σε κανένα σημείο της αναμέτρησης η Νίκαια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την Προοδευτική. Οι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα έπαιξαν όσο χρειαζόταν και δίχως να κοπιάσουν έφτασαν στη νίκη με 5-0 διατηρώντας παράλληλα τόσο το απόλυτο όσο και το μηδέν παθητικό.

Το έργο της Νίκαιας πριν το ξεκίνημα του παιχνιδιού προμηνυόταν δύσκολο. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη κάτι που αποτυπώνεται όχι μόνο στο βαθμολογικό πίνακα αλλά και από το γεγονός ότι σε 14 αγωνιστικές οι «βυσσινί» δεν έχουν δεχτεί ακόμα τέρμα. Βέβαια ποτέ κανείς δεν έχασε δίχως να αγωνιστεί πρώτα. Οι ποδοσφαιριστές του Πάρη Σταμπουλίδη πάλεψαν όσο μπορούσαν και μέχρι το 70’ ήταν σε θέση να διεκδικήσουν κάτι από την αναμέτρηση αλλά εν τέλει υπέκυψαν στην ανωτερότητα του αντιπάλου και το τελικό 5-0 δεν αφήνει πολλά περιθώρια για περαιτέρω ανάλυση.

Η Νίκαια έπειτα από αυτήν την ήττα παρέμεινε στους 7 βαθμούς και τη 14η θέση και καλείται να σηκώσει άμεσα κεφάλι αν δεν θέλει να βρεθεί σε περιπέτειες. Τώρα ξεκινάει για αυτήν το πρωτάθλημα έχοντας μπροστά της αγώνες τελικούς τους οποίους επιβάλλεται να κερδίσει.

Το ματς

Ο Πάρης Σταμουλίδης πραγματοποίησε δύο αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια με τον Θανόπουλο να παίρνει ξανά θέση στο βασικό σχήμα και να επιλέγει τον Βικάτο ως μοναδικό προωθημένο αφήνοντας στον πάγκο τον Βαλσαμάκη. Μένοντας πιστός στο 4-2-3-,1 κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μέμπελι, με τον Θανόπουλο να αγωνίζεται δεξιά και τον Λαουτάρη αριστερά και τους Πάχο και Δασκαλάκη κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ ήταν ο Τριανταφύλλου με τον Βουρνάζο, με τον Φύπε να βρίσκεται πιο μπροστά, τον Καλογήρου να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τον Χατζή στο δεξί ενώ στην κορυφή ήταν ο Βικάτος.

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι θέλησαν από νωρίς να επιβάλλουν το ρυθμό τους προκειμένου να τελειώνουν άμεσα με την υπόθεση τρίποντο και στο 4ο λεπτό απείλησαν για πρώτη φορά τα καρέ της Νίκαιας. Ο Μπιτσάνης βγήκε απέναντι από τον Μέμπελι με τον έμπειρο πορτιέρο να εξουδετερώνει το πλασέ που επιχείρησε. Στο 11’ οι δύο ποδοσφαιριστές βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωποι με τον Μπιτσάνη αυτή τη φορά να βγαίνει νικητής. Ο Τουρνάς εκτέλεσε το φάουλ και ο Μπιτσάνης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έφτασε κοντά στο 2-0 αλλά ο Δασκαλάκης πρόλαβε τελευταία στιγμή και με σωτήρια προβολή αποσόβησε το κίνδυνο.

Στο 19’ η Προοδευτική έχασε σπουδαία τετραπλή ευκαιρία. Ο Ζαχαράτος εκτέλεσε το κόρνερ με τον Μπιτσάνη που ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις στο πρώτο μέρος να πιάνει την πρώτη κεφαλιά με τον Δασκαλάκη να απομακρύνει πάνω στη γραμμή, δεύτερη κεφαλιά και πάλι από τον Μπιτσάνη με τον Καλογήρου αυτή τη φορά να διώχνει προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή. Η πολιορκία όμως δεν τελείωσε εκεί, με τον Μπιτσάνη να κάνει το γυριστό και τον Μέμπελι να αποκρούει με τη μπάλα να φτάνει στον Παπανικόλα αλλά η κεφαλιά του κατέληξε στην αγκαλιά του Μέμπελι.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο. Είχαν τον έλεγχο του κέντρου, με τον Ζαχαράτο από όπου περνούσαν όλες οι μπαλιές να μοιράζει το παιχνίδι ενώ παίζοντας κυρίως από τη δεξιά πλευρά από όπου ανέβαινε συχνά πυκνά ο Κουσούρης κι έπαιρνε μέρος στο επιθετικό κομμάτι, προσπαθούσαν να φανούν απειλητικοί. Από την άλλη Νίκαια είχε το μυαλό της κυρίως στα αμυντικά της καθήκοντα και προσπαθούσε να κλείσει όλους τους διαδρόμους. Επιθετικά ήταν άφαντη και όποτε δημιουργούσε τις προϋποθέσεις ήταν νευρική και οδηγούταν στο λάθος.

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η Προοδευτική συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Θέλησε να καθαρίσει την υπόθεση νίκη καθώς όσο παρέμενε ακόμα το ρευστό 1-0 όλα ήταν πιθανά και στην πρώτη της αξιόλογη επίσκεψη στην εστία του Μέμπελι στο δεύτερο ημίχρονο πήρε διαφορά ασφαλείας και πάλι με τον Μπιτσάνη. Ο Τουρνάς στο 62’ πάτησε περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έσπασε στον Μπιτσάνη με τον τελευταίο να μην δυσκολεύεται να σημειώσει το 2-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ποτουρίδης έχασε μία ευκαιρία από αυτές που δεν χάνονται. Ο Τουρνάς με όμορφη πάσα βρήκε τον Ποτουρίδη ο οποίος προ κενής εστίας από το μισό μέτρο κατόρθωσε και έστειλε τη μπάλα άουτ.  

Με την επίτευξή του 2-0 ο Σταμπουλίδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Παπαδόπουλο και Βαλσαμάκη στις θέσεις των Θανόπουλου και Βουρνάζου αντίστοιχα με τον Βικάτο να μετατοπίζεται στα άκρα και τον Καλογήρου δίπλα στον Τριανταφύλλου, θέλοντας να βελτιώσει κάπως την κατάσταση δίχως ωστόσο να τα καταφέρει. Αντιθέτως η Προοδευτική έφτασε εύκολα σε άλλα τρία τέρματα. Αρχικά, στο 74’ ο Μπιτσάνης από εκτελεστής έγινε δημιουργός και ο Ζαχαράτος με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 3-0, ο Φασίλης στο 87' με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ζαχαράτου ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0 για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Ποτουρίδης στο 90’.

Οι συνθέσεις:

Προοδευτική: Μένιος, Κουσούρης, Αρκούδας, Ζίζηλας, Πανικόλας, Ανδράλας, Γιακούπι (71’ Φασίλης), Ζαχαράτος, Μπιτσάνης, Τουρνάς (77’ Θεοδωρίδης), Ζελέκου (30 λ.τρ. Ποτουρίδης)

ΑΕ Νίκαια: Μέμπελι, Θανόπουλος (66’ Παπαδόπουλος), Λαουτάρης, Δασκαλάκης, Πάχος, Βουρνάζος (66’ Βαλσαμάκης), Χατζής, Τριανταφύλλου (74’ Μαλιώρης), Βικάτος, Φύπε, Καλογήρου


Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χατζηγιάννης με βοηθούς τους Γκολέ και Γαλάνη.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com