Home » » Όλα για όλα στον επαναληπτικό...

Όλα για όλα στον επαναληπτικό...

Written By Unknown on Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 | 7:05 μ.μ.


Λίγο οι πολλές απουσίες, λίγο η αποβολή και λίγο η δυνατή βροχή καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης στάθηκαν αρκετά έτσι ώστε η Νίκαια να γνωρίσει την ήττα από την Προοδευτική με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Πειραιά.

Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η ομάδα του Γιάννη Μωυσιάδη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και περίμενε την Προοδευτική. Προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους κυρίως από τις αντεπιθέσεις και τις μεγάλες μπαλιές που είχαν στόχο τον Βαλσαμάκη δίχως ωστόσο να απειλήσει ιδιαίτερα μιας και ο νεαρός επιθετικός είχε συνεχώς παίκτες γύρω του να τον καλύπτουν. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι, επιχείρησαν να βάλουν κάτω τη μπάλα και με σωστή κυκλοφορία να βρεθούν απέναντι από τα καρέ του Λαμπρόπουλου. Κάτι που το κατάφεραν και με πρωταγωνιστή τον Φώσκολο που πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του πήραν προβάδισμα πρόκρισης.

Οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως νωθρά στο ξεκίνημα, απόρροια της δυνατής βροχής και το πρώτο τέταρτο πέρασε χωρίς τη μεγάλη φάση. Στο 17’, στην πρώτη της επίσκεψη η Προοδευτική στην εστία του Λαμπρόπουλου, άνοιξε το σκορ με τον Φώσκολο με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι αλλά ο Λαμπρόπουλος έδιωξε τη σέντρα-σουτ του Τσιάνου. Στο 19’ η Νίκαια έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της. Ο Ερρίκος με ωραία μπαλιά βρήκε τον Μιχαήλ με τον τελευταίο να πιάνει το σουτ που μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Ξάνθος. Στο 35’ το παιχνίδι στράβωσε αρκετά για τη Νίκαια. Ο Δασκαλάκης θέλοντας να ανακόψει τον αντίπαλό του που έβγαινε φάτσα με το τέρμα, του τράβηξε τη φανέλα με τον διαιτητή Μιχελή να υποδεικνύει την άσπρη βούλα και να αποβάλλει τον ποδοσφαιριστή της Νίκαιας. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Φώσκολος που ήταν εύστοχος για το 2-0. Στο 39’ η Προοδευτική έφτασε κοντά στο 3-0. Ο Τσιάνος πρόλαβε τον Αθανασόπουλο, σούταρε, με τον Λαμπρόπουλο να του λέει όχι. Με τη συμπλήρωση 40 λεπτών στον αγώνα η Νίκαια έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Βαλσαμάκη να μειώσει στο σκορ αλλά οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν πάνω στη γραμμή τη μπάλα παραχωρώντας κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο ίδιος παίκτης πήρε την κεφαλιά με τον Ξάνθο να απομακρύνει εντυπωσιακά με το ένα χέρι σε κόρνερ, κρατώντας το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μισό ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι λίγες. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 54’ όταν και ο Μιρτσέα πάσαρε στον Ζαφειράτο με τον επιθετικό της Προοδευτικής να αστοχεί από καλή θέση. Δύο λεπτά αργότερα, ωραία ανάπτυξη των γηπεδούχων από δεξιά, ο Κοσμάς πραγματοποίησε τη σέντρα με τον Φώσκολο να πιάνει μόνος του την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ. Στο 77’ ο Χόρτας βρέθηκε απέναντι από τον Λαμπρόπουλο αλλά δεν ήταν προσεκτικός χάνοντας την ευκαιρία να ανεβάσει κι άλλο το δείκτη του σκορ. Μοναδική φάση της Νίκαιας στο δεύτερο μέρος ένα σουτ του Μιχαήλ έπειτα από μεγάλη μπαλιά του Γιουβανέλη που δεν ανησύχησε τον Ξάνθο. Τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα το σουτ του Χόρτσα που γύρισε το σώμα του μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Λαμπρόπουλου.

Προοδευτική: Ξάνθος, Ζαφειράτος, Αρκούδας, Ζίζηλας, Καράκαλος, Κολιούσης (85' Καρβούνης), Παπακωνσταντίνου (67’ Χόρτσας), Κοσμάς, Φώσκολος, Μιρτσέα (75’ Αντάλης), Τσιάνος

ΑΕ Νίκαια: Λαμπρόπουλος, Σπήλιος (59’ Σιδέρης), Αθανασόπουλος, Δασκαλάκης, Σαμλίδης, Τριανταφύλλου, Μιχαήλ, Γιουβανέλης, Βαλσαμάκης (77’ Ράπτης), Ερρίκος (61’ Γεώργιζας), Καλογήρου

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μιχελής με βοηθούς την Αναστασίου και τον Θεολογίτη.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com