Home » » ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΑΙΑ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΑΙΑ

Written By Unknown on Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 | 5:40 μ.μ.


Πραγματοποιώντας τη πιο μεστή της εμφάνιση μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα η Νίκαια επικράτησε 2-0 του Αία Σαλαμίνας με δύο υπέροχα τέρματα του Πόγκα (23’ και 61’). Με τεράστιο πάθος και κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο από τους παίκτες του Σταμπουλίδη, περιόρισαν τους αντιπάλους τους που δεν απείλησαν σε καμία στιγμή του αγώνα από οργανωμένη επίθεση. Με εξαιρετική αλληλοκάλυψη και πολλά τριξίματα στο χώρο του κέντρου εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που τις παρουσιάστηκαν και εδραιώθηκε μόνη πρώτη στη 3η θέση. Παρά τις πολλές απουσίες για ένα ακόμη παιχνίδι, τα πλάνα του Σταμπουλίδη με τη χρησιμοποίηση του Ευδαίμων δίπλα στον Δερμεντζόγλου απέδωσαν καρπούς με τη Νίκαια να παίρνει άριστα στο ανασταλτικό κομμάτι. Κατάφεραν να εξαφανίσουν τα επιθετικά ατού του Αία, με τον Χανιώτη να έχει διαρκώς κοντά του τον Αργυρόπουλο. Και αν στο πρώτο ημίχρονο κατόρθωσε να κερδίσει ορισμένα φάουλ απόρροια και της νοοτροπίας του διαιτητή Ιωαννίδη που σφύριζε την επαφή, στην επανάληψη ήταν άφαντος.

Το ματς

Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδειξαν διάθεση να πάρουν τη μπάλα στη κατοχή τους και να κάνουν το παιχνίδι τους, η Νίκαια ήταν εκείνη που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ μόλις στο 5ο λεπτό αλλά ο Βασιλειάδης έδιωξε σε κόρνερ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πόγκα.

Στο πρώτο τέταρτο η Νίκαια είχε παραχωρήσει τον έλεγχο στον Αία κάτι που δεν άρεσε στον Σταμπουλίδη ο οποίος με οδηγίες από τον πάγκο παρότρυνε τους ποδοσφαιριστές του να πιέσουν και να αναλάβουν εκείνοι τα ηνία. Και αν ανασταλτικά λειτουργούσε ορθά η ομάδα του πέφτοντας αμέσως στον αντίπαλο όταν έπαιρνε τη μπάλα, δημιουργικά δεν είχε φανεί απειλητική μέχρι και το 23’ όταν και ο Πόγκας με όμορφο σουτ λίγο έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι παρά το γεγονός ότι είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στη κατοχή τους δεν μπορούσαν να βρουν διέξοδο στη πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Νίκαιας και απειλούσαν μόνο από στημένα που υποδείκνυε με σχετική ευκολία ο Ιωαννίδης. Σε ένα εξ αυτών στο 25’ ο Κοκκώνης αντέδρασε εντυπωσιακά σε εκτέλεση του Κοβιού, με τον Χρόνη στην επαναφορά να στέλνει τη μπάλα άουτ ενώ 5 λεπτά αργότερα έπειτα από μία φάση διαρκείας με αλλεπάλληλα σουτ, οι αμυντικοί της Νίκαιας κατόρθωσαν και αποσόβησαν το γκολ.

Πόγκας και γκολ

Έχοντας το υπέρ της 1-0, η Νίκαια εισήλθε με ανεβασμένη ψυχολογία στην επανάληψη. Ένα δεύτερο τέρμα που θα της έδινε ασφάλεια ήταν το ζητούμενο και στο 48’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να το πετύχει. Ο Έλβις με κάθετη πάσα έβγαλε τον Παπακίτσο απέναντι από τον Βασιλειάδη αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον πορτιέρο του Αία. Δεν μπορούσε όμως να κάνει το ίδιο και στο 61’ όταν ο Πόγκας με άπιαστο σουτ τον άφησε άγαλμα διαμορφώνοντας το 2-0.

Με φτερά πλέον στα πόδια η Νίκαια δεν γινόταν να μην πάρει τους τρεις βαθμούς. Παρά τις διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο, η Νίκαια κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο. Η τετράδα των Ντζούρα, Αργουρόπουλου, Τρουμπούνα και Μαυρουδή στην άμυνα λειτουργούσε άψογα καθαρίζοντας την όποια υποψία ευκαιρίας και αν ήταν πιο προσεκτική μπροστά στην τελική πάσα θα μπορούσε να είχε δώσει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην επικράτησή της.

Οι συνθέσεις:

Νίκαια: Κοκκώνης, Μαυρουδής,Αργυρόπουλος, Ντζούρας, Τρουμπούνας, Δερμεντζόγλου, Έλβις (72’ Λεφάκης), Σπήλιος (90’ Σαλίβερος), Παπακίτσος, Ευδαίμων, Πόγκας (78’ Μίτροβιτς)

Αίας Σαλαμίνας: Βασιλειάδης, Απαζίδης, Σταυράτης, Γαβριηλάκης (85’ Κυριάκος), Ευαγγέλου, Καλογήρου, Ευαγγέλου, Κοβιός, Χανιώτης, Χρόνης (72’ Μπάκας), Γκάγκαλης (54’ Σαχινίδης)

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ιωαννίδης με βοηθούς του Παρισσόπουλο και Σγουράκη.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com