Home » » Αφιέρωμα στις Ακαδημίες της ΑΕ Νίκαια

Αφιέρωμα στις Ακαδημίες της ΑΕ Νίκαια

Written By Unknown on Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014 | 9:12 μ.μ.
Μπορεί η ΑΕ Νίκαια να μην έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο του ΑΟ Γιάννενα και να μην την έχει προσκαλέσει η Μπαρτσελόνα για φιλικό αγώνα, όμως αυτό δε σημαίνει πως στις ακαδημίες της ομάδας δεν γίνεται σοβαρή και σωστή δουλεία. Σπουδαίο ρόλο σε ένα σωματείο είτε αυτό έχει την επονομασία ΑΕ Νίκαια είτε τη δυναμική του ονόματος της Μπαρτσελόνα διαδραματίζουν οι ακαδημίες. Από εκεί, τα χαμηλά τμήματα θα τεθούν οι βάσεις για το χτίσιμο μίας ισχυρής ομάδας με παιδιά δικά της που με το πέρασμα των χρόνων θα στελεχώσουν και την ανδρική ομάδα.

Η ΑΕ Νίκαια σε αυτόν τον τομέα δεν υστερεί. Διαθέτει στις υπηρεσίες της ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν και όντας εφοδιασμένοι με όρεξη για δουλειά επιθυμούν να μεταφέρουν στους μικρούς αστέρες τα μυστικά του αθλήματος. Έχοντας ως κύρια αρχή την ανιδιοτέλεια και την αγάπη για το ποδόσφαιρο δεν αντικρίζουν τα παιδιά ως μία ακόμη μηνιαία συνδρομή. Γι’ αυτό άλλωστε δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να έχουν μία πρώτη γνωριμία με το άθλημα και οτιδήποτε συνεπάγεται αυτό όπως το γήπεδο, τη μπάλα ούτως ώστε να δουν αν πράγματι ενδιαφέρονται και δεν το κάνουν με το ζόρι. Συνεπώς, το σίγουρο είναι ότι η ΑΕ Νίκαια απαρτίζεται στα μικρότερα τμήματα από μικρούς μπαλαδώρους που αγαπούν αυτό που κάνουν και όταν αγαπάς αυτό που κάνεις σίγουρα θα πετύχεις.

Δηλώσεις του Γενικού Αρχηγού των Ακαδημιών της ΑΕ Νίκαια, Σταύρου Φνουργάκη:

Πόσα τμήματα διαθέτει η ομάδα;

«Μετά από πολλές προσπάθειες γιατί είμαστε καινούρια ακαδημία (σχεδόν 4 χρόνια), έχουμε 4 τμήματα με σύνολο παιδιών 65.»

Οι βάσεις μιας ομάδας πρέπει να είναι οι ακαδημίες της;

«Σαφώς, ένα ανδρικό τμήμα για να δημιουργηθεί από κάπου θα πρέπει να παίρνει παίκτες. Όλες οι ανδρικές ομάδες θα πρέπει να έχουν ακαδημίες προκειμένου να δημιουργούν παίκτες που θα τις στελεχώσουν μετά.»

Τι είναι αυτό που προσπαθείτε να μάθετε στα παιδιά: Τα μυστικά της μπάλας, το σεβασμό προς τον αντίπαλο;

«Καταρχήν, τα ομαδικά αθλήματα θα πρέπει να μαθαίνουν την ευγενή άμιλλα. Δεύτερον, την ομαδικότητα που θα τους χρησιμέψει και στη μετέπειτα ζωή τους και όχι μόνο τώρα. Φυσικά όμως όταν τα παιδιά αθλούνται θα πρέπει να μαθαίνουν και κάτι. Αλλά πρωταρχικά στοιχεία είναι η ευγενής άμιλλα και η ομαδικότητα κι επειδή το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ, μαθαίνουν πάρα πολλά πράγματα εκτός από ποδόσφαιρο και τακτική.»

Πρώτα το σχολείο και μετά η μπάλα;

«Μπορεί να φανώ πολύ οπισθοδρομικός, μπορεί να φανώ πολύ ακραίος αλλά αν κοιτάξουμε πολλά χρόνια πίσω στην αρχαία ελληνική ιστορία, θα δούμε ότι οι Σπαρτιάτες πέρα από το ρητό που είχαν νους υγιής εν σώματι υγιεί, πρώτα έκαναν αθλήματα και μετά πήγαιναν σχολείο. Άλλωστε νομίζω ισχύει ακόμη σε κάποιες χώρες το αθλητικό σχολείο όπου κάνουν αρχικά το πρωί μέχρι κάποια ώρα αθλήματα και μετά πηγαίνουν σχολείο.»

Από ποια ηλικία πρέπει να ξεκινούν τα παιδιά; Βλέπω η ακαδημία διαθέτει παιδιά που είναι γεννημένα και το 2010.

«Και του 2011 έχουμε παιδί το οποίο είναι σε εισαγωγικά ακραίο. 3,5 χρονών παιδί να παίζει ποδόσφαιρο. Όμως, το συγκεκριμένο παιδάκι θεωρώ έχει ένα χάρισμα. Ξυπνάει και κοιμάται με το ποδόσφαιρο. Μία καλή ηλικία ωστόσο για να ξεκινήσει ένα παιδί να αθλείται είναι η ηλικία των 5 ετών γιατί τότε αρχίζει να καταλαβαίνει, να ακούει τον προπονητή του και να μπορεί να συνεργαστεί μαζί του. Επίσης, από το να τρέχει σε παιδότοπους, πλατείες και κούνιες, καλύτερα να βρίσκεται σε ένα γήπεδο, οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό. Αθλητισμός γενικότερα. Τώρα αν του αρέσει το ποδόσφαιρο είναι καλοδεχούμενο σε οποιαδήποτε ακαδημία και ιδιαίτερα σε εμάς.»

Σε πρωταθλήματα συμμετέχουν;

« Βεβαίως! Επιδιώκουμε να συμμετέχουν σε πρωταθλήματα για να αρχίσουν να μαθαίνουν τα παιδιά την ανταγωνιστικότητα μέσα σε λογικά και θετικά πλαίσια πάντα. Η προπόνηση δεν αρκεί για να βγάλουν αυτό που μαθαίνουν. Σαφώς θέλουμε και αγώνες.»

Ομολογουμένως η ΑΕ Νίκαια δεν έχει την αίγλη που έχουν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, γιατί λοιπόν ένας γονιός να επιλέξει την ΑΕ Νίκαια;

«Όλες οι ομάδες και ιδιαίτερα οι τοπικές ομάδες θεωρούν ότι είναι οι καλύτερες, Εμείς δεν θα πούμε ότι είμαστε οι καλύτεροι. Εμείς προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά το σωστό. Και όταν λέω το σωστό εννοώ ότι πρώτα να τους μάθουμε να είναι άνθρωποι γιατί η ρότα της προέδρου μας της κας. Ίριδα Μωυσιάδη είναι η ΑΕ Νίκαια να είναι μία οικογένεια και αυτή τη στιγμή στα 4 σχεδόν χρόνια που είμαστε ακαδημία έχουμε καταφέρει να είμαστε μία τεράστια οικογένεια, η οικογένεια της ΑΕ Νίκαια.»


Τα τμήματαΠροπαιδικό


Junior
 

ProjuniorAστεράκια Κι επειδή όπως θα καταλάβατε από τα παραπάνω βίντεο τα παιδιά καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια και στις προπονήσεις και στους αγώνες, οι ιθύνοντες της ομάδας κατά καιρούς τους επιφυλάσσουν εκπλήξεις προκειμένου να τα ανταμείψουν, γιατί πάνω από όλα η ΑΕ Νίκαια είναι μία τεράστια οικογένεια.Για το τέλος, τα παιδιά μας αποχαιρετούν με το δικό τους μοναδικό τρόπο!

Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com