Home » » Ξεκίνημα με το δεξί αλλά...

Ξεκίνημα με το δεξί αλλά...

Written By Unknown on Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 | 5:44 μ.μ.

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της για τη νέα αγωνιστική περίοδο η ΑΕ Νίκαια καθώς επικράτησε με 4-0 εκτός έδρας του Φαληρικού με πρωταγωνιστές τον Χρήστου που σημείωσε ένα γκολ και σέρβιρε άλλα τρία και τον Λαδένογλου που πέτυχε χατ τρικ. Η ομάδα του Μανώλη Βερίγου έδειξε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα πως είναι καλύτερη από τον αντίπαλό της και δίκαια έφτασε σε μία άνετη επικράτηση. Χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα και αξιοποιώντας τις φάσεις που δημιούργησε κλείδωσε από νωρίς το τρίποντο παίζοντας κατά διαστήματα και πολύ καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο με πολύ ωραία ανάπτυξη ιδίως από τα άκρα. Ωστόσο, οι περισσότεροι δυστυχώς θα θυμούνται όχι το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και τη νίκη της Νίκαιας αλλά τα εξωαγωνιστικά που συνέβησαν και τις αρκετές λανθασμένες αποφάσεις του διαιτητή Τσαμούρη κυρίως στο πειθαρχικό έλεγχο.

Ο ρέφερι λοιπόν του αγώνα από πολύ νωρίς έχασε τον έλεγχο του αγώνα και αδυνατούσε να επιβληθεί στους παίκτες με αποτέλεσμα το παιχνίδι να χαθεί από τα χέρια του. Όλα ξεκίνησαν στο 11ο λεπτό όταν και η Νίκαια άνοιξε το σκορ. Σε εκείνη τη φάση, η Νίκαια έκλεψε χωρίς φάουλ τη μπάλα από τον Μπάρλη ο οποίος παρέμεινε πεσμένος στο έδαφος, βγήκε στην αντεπίθεση και ο Χρήστου σε τετ α τετ νίκησε τον Σταυρακόγλου Α. για το 0-1. Τότε οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν σε έντονο ύφος στον διαιτητή και στους ποδοσφαιριστές της Νίκαιας για τη μη τήρηση του fair play εξαπολύοντας μάλιστα και ύβρεις, με τον άρχοντα όμως του αγώνα να μην κάνει χρήση των καρτών.

Τα λάθη βέβαια του διαιτητή και η ένταση δεν σταμάτησαν εκεί. Στο δεύτερο 45λεπτο και συγκεκριμένα στο 77', σε μία ανύποπτη φάση, ο Γιουβανέλης πήγε να εκτελέσει ένα κόρνερ που είχε κερδίσει η ομάδα, με τον Σταυρακόγλου Ε. να κινείται απειλητικά προς το μέρος του με τον αρχηγό της Νίκαιας πολύ σωστά να κάθεται ήρεμος και να μη δίνει σημασία. Η απόφαση του διαιτητή; Απευθείας κόκκινη στον Σταυρακόγλου Ε. και κίτρινη στον Γιουβανέλη που ήταν η δεύτερή του με συνέπεια να αποβληθεί. Την κόκκινη κάρτα μάλιστα αντίκρισε και ο Φίπε διότι διαμαρτυρήθηκε για την κάρτα του Γιουβανέλη, απόφαση που τον έκανε έξω φρενών. Ευτυχώς, παρενέβησαν οι συμπαίκτες του και τον ηρέμησαν και κάπου εκεί έληξε η ένταση.

Ο αγώνας

Το πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού κύλησε ομαλά χωρίς φάσεις με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους.

Η πρώτη φάση η οποία έμελλε να βάλει και φωτιά στο ματς όπως προαναφέρθηκε, σημειώθηκε στο 11'. Η Νίκαια έκλεψε τη μπάλα βγήκε στην αντεπίθεση και ο Χρήστου με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ άνοιξε το σκορ.

Στο 30' ο Γιουβανέλης εκτέλεσε το φάουλ με το Χρήστου να κοντρολάρει και να σουτάρει με τον Σταυρακόγλου Α. να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

Τρία λεπτά αργότερα, ωραία ανάπτυξη της Νίκαιας από δεξιά, ο Σπήλιος πραγματοποίησε τη σέντρα με τον Χρήστου να πιάνει με τη μία το σουτ και τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους.

Λίγα λεπτά μετά τη έναρξη του δεύτερο μισού, στο 50', η Νίκαια διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Χρήστου έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά με στόχο το Λαδένογλου με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Η πρώτη επίσκεψη του Φαληρικού στα καρέ της Νίκαιας έγινε στο 61'. Ο Μπάλα έκανε ωραία ατομική ενέργεια, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μπάρλη ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Μακρή με τον τελευταίο όμως να διώχνει σε κόρνερ. Από το κόρνερ ο Κιουράνης έπιασε την κεφαλιά με τον Μακρή να λέει και πάλι όχι.

Στο 64' το σουτ του Γιουβανέλη έξω από την περιοχή πέρασε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, η προβολή του Σταυρακόγλου Ε. έπειτα από σέντρα του Καραμάνογλου κατέληξε στην αγκαλιά του Μακρή.

Στο 70' τρίτο γκολ για τη Νίκαια. Πολύ ωραία ανάπτυξη από αριστερά, με τον ΦΊπε να βγάζει τη σέντρα, τον Χρήστου να σπάει με τη μία στον Λαδένογλου που με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 0-3.

Στο 71' ο Σαμλίδης έκλεψε τη μπάλα αλλά το φαλτσαριστό του σουτ πέρασε άουτ.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 81'. Η Νίκαια και πάλι με τον Χρήστου να σερβίρει και τον Λαδένογλου να σκοράρει που σημείωσε το τρίτο του προσωπικό τέρμα, έφτασε στο 0-4.

Τελευταία φάση στον αγώνα το σουτ του Φραγκόπουλου που πέρασε άουτ.

Εύκολη νίκη λοιπόν για την ομάδα του Μανώλη Βερίγου ο οποίος όμως θα πρέπει τώρα να καταστρώσει τα πλάνα του για τη δύσκολη αναμέτρηση με τον Περαμαϊκό που ακολουθεί χωρίς να υπολογίζει στους τιμωρημένους Γιουβανέλη και Φίπε.

Φαληρικός: Σταυρακόγλου Α., Καραμάνογλου, Λαδίκος, Μεγαλοοικονόμου, Κιουράνης, Κουρούνης, Μαλλιαρός (45' Φραγκάκος), Κουτσουναμέντος (57' Μπάλα), Σταυρακόγλου Ε., Αθανασίου (73' Φραγκόπουλος), Μπάρλης

ΑΕ Νίκαια: Μακρής, Σπήλιος, Φίπε, Βουρνάζος, Σαμλίδης, Λαδένογλου (83' Παπαδόπουλος), Μιχαήλ (80' Καλογήρου), Γιουβανέλης, Χρήστου, Ερρίκος, Αθανασόπουλος (62' Κοξαράκης) 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσαμούρης με βοηθούς τους Κεφαλιάκο και Βουτσά.
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com