Home » » Καθάρισε με τον Ήφαιστο και κυνηγάει ένα καλύτερο πλασάρισμα για τα play-out

Καθάρισε με τον Ήφαιστο και κυνηγάει ένα καλύτερο πλασάρισμα για τα play-out

Written By beautymark.gr on Τρίτη 1 Απριλίου 2014 | 8:52 μ.μ.

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι με 6 γκολ, 3 πέναλτι και μία αποβολή η ΑΕ Νίκαιας έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Ηφαίστου που σε κανένα σημείο του αγώνα δεν πέταξε λευκή πετσέτα, νικώντας τον με 4-2. Έχοντας σε πολύ καλή μέρα την επιθετική της γραμμή και ιδιαίτερα τους Μαναριώτη και Καλογερόγιαννη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και όποτε ο Ήφαιστος προσπαθούσε να διεκδικήσει κάτι από τον αγώνα είχε την απάντηση.

Η αποτελεσματικότητα λοιπόν ήταν το σημείο κλειδί για να φτάσει στη σημερινή πολύ σημαντική βαθμολογική αλλά και ψυχολογική νίκη που την απομακρύνει πλέον 6 βαθμούς από τον Ήφαιστο και συνάμα από την τελευταία θέση για τα play-out καθώς σε κάποια προηγούμενα ματς με τελευταίο αυτό στο Πέραμα πλήρωνε το ακριβώς αντίθετο, την αναποτελεσματικότητα. Δημιουργούσε ευκαιρίες τις οποίες δεν μπορούσε να μετουσιώσει σε γκολ.

Με αυτή τη νίκη η Νίκαια έφτασε τους 28 βαθμούς αφήνοντας στους 22 τον Ήφαιστο και πλέον στοχεύει στην όσο το δυνατό καλύτερη θέση για τα επερχόμενα play-out. Δυστυχώς, δεν της έκαναν τη χάρη και ο Ατρόμητος Κερατσινίου και οι Νέοι Δραπετσώνας αφού κέρδισαν και οι δύο (1-2 την Ολυμπιάδα και 1-2 τον Αχιλλέα Κορυδαλλού αντίστοιχα) με αποτέλεσμα να παραμείνει από κάτω τους.

Ο αγώνας

Πριν καλά καλά ξεκινήσει ο αγώνας ο Γιάννης Μωυσιάδης αναγκάστηκε να αλλάξει τα σχέδιά του διότι ο Αρσενίδης ένιωσε στο ζέσταμα ενοχλήσεις στον προσαγωγό και τη θέση του στη βασική ενδεκάδα πήρε ο Τσελεπής.

Η ΑΕ Νίκαιας μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα θέλοντας να καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση νίκη και στο 7' άνοιξε το σκορ με τον Καλογερόγιαννη. Ο Μαναριώτης έκανε πολύ ωραία ενέργεια από αριστερά, απέφυγε έναν αντίπαλο και με εξίσου ωραία σέντρα βρήκε τον Καλογερόγιαννη  ο οποίος ανενόχλητος με κεφαλιά έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Τα επόμενα δέκα λεπτά κύλησαν χωρίς τίποτα το αξιόλογο για να φτάσουμε στο 21' όταν και οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Τσελεπής ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής Μιχέλης έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γαλανομάτης ο οποίος έγραψε το 2-0. Στην αριστερή γωνία η μπάλα, στη δεξιά ο Τσάκας.

Ο Ήφαιστος έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία του στο 29' με το σουτ του Σκρόνια που έφυγε πολύ άουτ.

Στο 32' άλλη μια αναγκαστική αλλαγή για τη Νίκαια καθώς τραυματίστηκε ο Τριανταφύλλου και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Στη θέση του πέρασε ο Κατσάρης.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα τρίλεπτο όπου απείλησαν οι φιλοξενούμενοι. Αρχικά, στο 34' ο Χαλιβελάκης δοκίμασε το πόδι του από μακριά χωρίς να απειλήσει τον Μακρή.
Ένα λεπτό αργότερα σωτήρια προβολή του Τσότσογλου στον Τζαβάρα που βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, όπλισε με τον αμυντικό της Νίκαιας όμως να προλαβαίνει και να βάζει τελευταία στιγμή την κόντρα διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Τέλος, στο 36' το πλασέ του Σκρόνια από την μικρή περιοχή εξουδετερώθηκε από τον Μακρή.

Στο 39' απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπένα, η μπάλα αφού κόντραρε σε αμυντικό πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 40' ωραίο 1-2 των παικτών του Ηφαίστου με το τελείωμα όμως να μην είναι το επιθυμητό αφού το σουτ του Πουγούνα πέρασε άουτ.

Η πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο άνηκε και πάλι στη Νίκαια. Ο Καλογερόγιαννης στο 53' σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Τσάκα να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 55' φαλτσαριστό σουτ του Καρασμάνογλου άουτ.

Στο 61' ο Καλογήρου ανατράπηκε μέσα στην περιοχή με τον Μιχέλη να δείχνει για δεύτερη φορά το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση αυτή τη φορά ανέλαβε ο Μαναριώτης με την ίδια κατάληξη και 3-0 για τη Νίκαια.

Η απάντηση από του φιλοξενούμενους όμως ήταν άμεση. Στο 62' ο Καρασμάνογλου εκμεταλλευόμενος λάθος της άμυνας βρέθηκε απέναντι από τον Μακρή και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη μειώνοντας σε 3-1.

Στο 68' ο Σκρόνιας δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή με τον Μακρή να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 72' η Νίκαια ανέβασε και πάλι τη διαφορά στα τρία γκολ με τον Καλογερόγιαννη ο οποίος σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στον αγώνα. Ο Μαναριώτης όντας με πλάτη πάσαρε στον Καλογερόγιαννη ο οποίος ξεμαρκαρίστηκε από τον αντίπαλό του  και με ωραίο άνοιγμα στα αριστερά βρήκε τον Τζαβέλλα ο οποίος αφού κοντρόλαρε με το στήθος πάτησε περιοχή και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Καλογερόγιαννη που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει γράφοντας το 4-1. Εξαιρετική συνεργασία των παικτών της Νίκαιας από την αρχή μέχρι το τέλος.

Στο 74' μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκαια να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Ο Μαναριώτης βρέθηκε απέναντι από τον Τσάκα, σούταρε δυνατά με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων όμως να πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση. Η φάση όμως δεν σταμάτησε εκεί. Μετά την απόκρουση η μπάλα έφτασε στον Τζαβέλλα ο οποίος έκανε την σέντρα σημαδεύοντας τον Μαναριώτη με τον τελευταίο όμως να πιάνει αέρα κι έτσι να χάνεται η ευκαιρία.

Στο 78' και πάλι έπειτα από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, ο Καρασμάνογλου πήρε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή όπου και ανατράπηκε από τον Γεώργιζα κερδίζοντας το πέναλτι και την αποβολή του παίκτη. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Χαλιβελάκης ο οποίος έστειλε τη μπάλα άουτ χάνοντας έτσι την ευκαιρία να μειώσει.

Στο 86' πολύ καλή απόκρουση από τον Μακρή σε σουτ του Αντάλη από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 89' οι φιλοξενούμενοι μείωσαν και πάλι με τον Καρασμάνογλου ο οποίος παίρνοντας το ριμπάουντ έπειτα από απόκρουση του Μακρή πλάσαρε σωστά για το 4-2.

Στο 90' καλή στιγμή για τη Νίκαια με τον Τζαβέλλα ο οποίος αφού απέφυγε τον Τζαβάρα μπήκε μέσα στη περιοχή αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Τσάκα.

Στο 90+ μεγάλη ευκαιρία για τον Ήφαιστο να μειώσει κι άλλο το σκορ. Ο Πουγούνας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Κουτσόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μακρής απογειώθηκε στο αριστερό του γάμα και με μια φανταστική απόκρουση αποσόβησε τον κίνδυνο.

ΑΕ Νίκαιας: Μακρής, Τσότσογλου, Μπένα, Γεώργιζας, Τσελεπής (65' Τζαβέλλας) Γαλανομάτης, Καλογήρου, Τριανταφύλλου (32' λ.τρ. Κατσάρης), Μαναριώτης, Γαλακτερός (83' Βικάτος), Καλογερόγιαννης

Ήφαιστος: Τσάκας, Μπουρέκας, Μπάκας ( 46' Στόλης), Πάχος (60' Ανταλής), Κουτσόπουλος, Σκρόνιας, Γιαλελής (68' Αυλωνίτης), Χαλιβελάκης, Καρασμάνογλου, Πουγούνας, Τζαβάρας  

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μιχέλης με βοηθούς τους Σινιοράκη και Σουγκλάκο.

Ρεπορτάζ: Χαράλαμπος Κοτρίδης
Share this article :

Δημοσίευση σχολίου

Διαφημίσεις

 
Support : Creating Website | beautymark.gr | 4beautymark.com
Copyright © 2011. ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by beautymark.gr
Proudly powered by www.4beautymark.com